Септемврийчета 2020

• 32 075
  • 661
  •   1
Отговори
# 165
Като стана въпрос за акането, напоследък доста се променя веднъж е зелено, веднъж жълто, веднъж жълто-зелено, това нормално ли е, на някой друг да има зелено? Също за кърмещите мами, позволявате ли да пиете газирано, защото май напоследък попрекалих с мисълта, че не й се отразява, дали е възможно заради газираното да й е зелено акото?

# 166
  • Terra incognita
Газирано пия само безалкохолна бира, но не съм забелязала да е зелено акото.

# 167
При нас е различен цветът, че някои пъти смесено - част зелено, част жълто 😁 на АМ сме, добре е, няма колики и прочее

# 168
Зеленото ако е защото му е било студено. Нищо притеснително. Не зависи от храната на майката.

# 169
Аз съм чела някога някъде, че зеленото ако било от прекалено много изпито  "предно мляко", тоест по-воднистата кърма, която потича в началото и която служи за утоляване жаждата на бебето. Колко е вярно не знам.
Може да попиташ темата "Бързи въпроси и отговори по темата кърмене", там момичетата са наистина доста компетентни.
Ние вчера бяхме на консултация, след навършени 2 месеца. Ивона тежи 4950гр, а на ръст е вече 56,5см (пораснала е с 4см). Олекна ми, че отново е качила 1килограм, тъй като на моменти все ми се струва, че не суче достатъчно, или се чудя дали нощната пауза от 5-6 часа не и е много.. Абе луда работа. Явно от тук нататък все ще се притеснявам Grinning Биха ни и двете ваксини, много плака милата. Направо такъв рев не бях чувала от нея досега, идеше ми да заплача и аз. Вечерта мина сравнително спокойно. Доволна съм от cool patch-овете.
А някой има ли опит с аспиратори за нос? Електрически ило механичен? Мисля да взема, че сутрин като стане нослето и е едно такова, сякаш задръстено. Пръскам Стеримар, по съвет на педиатърката. Каза, ако искам да взема и аспиратор, но нямам идея какъв. Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 08:11 от sunshiney

# 170
  • София
Аз ползвам за нос аспиратор Marimer baby, такъв който се смуче с уста. Ако има сопол, слагам физиологичен разтвор от дозичка да разкисне и да кихне бебката, после смуча. После се мие и стерилизира. Имам и някакви малки тип помпичка, не вършат работа.

# 171
  • Terra incognita
Чак аспиратор за сухи секретчета ми се струва прекалено. Аз ги избягвам, като цяло. Ако видя, че има сухи сополки слагам фр и те се разкисват и отиват или в носоглътката, където ги поглъща, или излизат напред и почиствам.

# 172
  • София
Е, аз ползвам само когато се запуши нослето и звучи като тромба. Просто ако са мн лепкави без фр не става 😂

# 173
Момичета, отново съм с аз с друг въпрос, този път относно ергономичните раници, какво мислите за тях и от кога са подходящи за нашите бебоци? Някой да им опит или да обмисля също да взима?

# 174
  • София
Ние имаме Боба 4джи от баткото, адски ценна вещ. Ползвахме си я наравно с количката, особено в ГТ, на пазар или на село/планина е незаменима.
Днес за пръв път носихме Биляна - уж за малко само по стълбите, тя си отспа почти час. Ще я вкарвам вече в по-редовна употреба, особено като прибирам баткото от градина. Само яке за бебеносене си нямам, дано пуснат в Лидл зимно, че есенните много тънички бяха и не взех.

# 175
И аз като Дели смуча сополите след като пръсна с физ.разтвор. Всяка вечер след баня го правя и винаги излизат сополи.
За раниците не знам. Ние сме със слинг и сме много доволни. С него ходихме и на чиста молитва.

# 176
  • София
Ние пробвахме със слинг, но се оказа много плътен и прегряват вътре и почват да пищят. Взехме един мей-тай, но е от 4,5 кила нагоре и чакаме малката да ги стигне (малката е мрън, голямата няма нужда от гушкане). Приятелка ми даде една Boba с приставка за новородено, на голямата много й хареса в нея, но аз като я пробвах ме заболя корема, явно заради ниския кръстен колан се натоварва корема, аз бях секцио. Иначе имаме 2 Tula Standart, но са след 6м. Иначе тях съм ги замислила на всеки по една или една отпред една на гърба.

# 177
Аз съм с тази:

Много добри отзиви в нета и хубави ревюта в  youtube. Има 4 опции за носене, но аз директно минах на 2рата, където бебенцето е с разтворени крака. Има чудесно регулиране на всички колани и презрамки, наистина е доста удобна. Тежестта се разпределя някак си по гърба и кръста и почти не усещаш напрежение. Съотношение цена - качество на мен ми пасва идеално. Струва около 100лв, в olx я намерих за 65 чисто нова.

Ортопедът ни препоръча ергономична раница още на 40тия ден, след прегледа за тазобедрена става, защото наблегна колко е важно да се носи бебето правилно. Каза, че няма значение толкова възрастта, а килограмите - бебета над 3.5 кг вече можело да се носят. Естествено, раничката трябва да има условия за широк разкрач и поддържане на главичката.
Наша Ивона обаче е малко каприз и у дома най обича да я носиш и разхождаш, докато тя блажено се оглежда из стаята. Навън и харесва в количката, обаче пак докато сме в движение. Абе, не обича на едно място детето. Не знам дали има общо с това, че докато бях бременна не се спирах и правех по над 10 000 крачки всеки ден.
Въобще не бях сигурна дали ще иска да стои в раница. Затова проучих на много  скъп вариант, защото не исках да влагам 200 - 300лв в нещо, което може да се окаже излишно. За момента ни харесва. Тя заспива почти веднага, а аз мога да използвам двете си ръце. Е, малко си като бременна и не можеш да вършиш всичко, но все пак е доста удобно. Аз лично я предпочитам, когато се налага да ходя до магазина или аптеката за бързо, вместо цялата галимация с количката. Сега само си търся яке за бебеносене и аз..

# 178
Здравейте, момичета. Покрай грижите за малката не ми остава време да надникна какво става тук. 😁
Ние сме добре, малкото Поли въпреки че се роди 2920, вече тежи около 6 кг. Скоро сме на консултация и ще видим колко е наддала. Минахме първата ваксина, сега ще слагаме следващата и така.. гледаме се, хубаво ми е много. Започна да се усмихва и дори да ми се “кара” като не и обръщам внимание. Научи се да вика “аааааааааа” и цял ден само това прави за да привлече вниманието ми. Вечер спи по 8 часа, доволна съм.
Ергономична раница взех Ergobaby embrace, харесва ми и ми е удобна. За сега и на нея и харесва, но не я използваме много често все още.
Виждам, че сте говорили за секретите в носа. Аз сухите ги махам с клечка за уши, избягвам да използвам аспиратора за нос, защото той стимулира секрецията и става по-лошо.

# 179
Радвам се, че се включи, Гери 😊

Аз да ви питам - линията на на корема още си ми седи от бременността. При вас махна ли се?
Чудя се кога може да се започва с упражнения за стягане на тялото. Коремът ми не се е прибрал както преди забременяване.
Иии косата нещо започна да ми се омазнява по-бързо. Мия я през ден. Трябва да ходя на преглед при  израждащия, но нещо не мога да се организирам. Вие правихте ли прегледи?

Общи условия

Активация на акаунт