Септемврийчета 2020

• 32 076
  • 661
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Аз родих на 28.08 , като започнах с фитнес на 28/09 ( родих секцио ). Ако се чувстваш добре няма причина да не започнеш.

Косата засега с нишо не я мажа, тя слава Богу не пада и си стои както обикновено 😃

# 181
Jasmin, колко интересно, че попита за линията. Смятай колко съм си обърнала внимание, щом аз самата се зачудих и веднага си вдигнах блузата за да погледна GrinningGrinningGrinning Моята почти се е заличила, съвсем леко бледнее над пъпа.
На профилактичен гинекологичен преглед ще ходя на 7.12, тогава ще са минали  3 месеца от раждането. Личната ме попита "Не е ли рано?", но аз искам да го свърша по навреме. Съответно трябва да сме осмеля и на кола маска да ида вече, сефте след епизиотомията. Дано шевовете ми са заздравели качествено .. че ми е малко филмирано.. Laughing

# 182
  • София
И аз имам още черта. На контролен преглед бях месец след секциото. Следващия след 6м.

Упражнения може, но предимно планкове. Коремни не е ок докато не се прибере корема, чак след 4м. Това посъветва рехабилитаторката в Шейново.

# 183
Аз след нова година смятам да се върна в залата и да си продължа с теренировките по kangoo jumps, защото от януари съм аут и направо откачам.. Смятам, че 4 месеца са достатъчни за всякакъв вид тренировки.

# 184
Моята лекарка ми позволи да спортувам още от 20тия ден. Раждах естествено,  за всеки случай обаче изчаках 40тия ден. Правя любимите ми упражнения преди да забременея. Включвам и гири от 2 кг или - 4 като ги ползвам заедно при клекове примерно. Така се чувствам ок за момента.Точно мислих да пиша по темата, защото още се притеснявам да тренирам корема и тренирам само другите зони.
Линията на корема  при мен още я има.

# 185
Съншайни, и аз тренирах канго, но за скачането май повече трябва да се почака. Поне тези със секцио.
Ние онзи ден излязохме със слинга за по-дълга разходка и на връщане ме придърпа операцията. Ще сме си с количката за дългите маршрути.

Как сте вие?

# 186
Привет, момичета ☺️ и аз искам вече да тренирам, но нито време, нито сили имам. Бебка заспива чак към 12-1, през деня почти постоянно ми е в ръцете все така. А като не е, гледам да свърша нещо все пак. И то денят си минава. Иначе линия на корема и аз имам. И корем имам..

# 187
Аз също все още я имам линията, а скоро ще правя 2 месеца от раждането. Не ми пречи де.. коремът ми се прибра, но кожата си е все още отпусната. Минах преглед при док и имам зелена светлина за интимности с мм, но още ме е шубе, тъй като си усещам перинеума травмиран сякаш, пък може и да си въобразявам. На прегледа със спекулума не беше приятно, но все пак не ме боля.
Искам да питам мамите, чиито бебоци прескачат храненията през нощта, изцеждате ли се вместо това хранене или не? Моят юнак прави едни паузи от 4-5 часа между 3 и 8 сутринта и се събуждам с мега твърди гърди, но пък мисля, че тялото ми се напасна някак и не ме болят както преди. За сметка на това преди нямах много кърма следобедите, а сега сякаш си има. Та в този ред на мисли.. докога горе долу си се нагажда организма на майката към нуждите не бебо?

# 188
  • София
Мисля че организма се нагажда непрекъснато. На мен ми се увеличи кърмата откакто престанах да цедя и започнах да слагам малките на цица преди всяко хранене. Преди това цедях, щот те не можеха да сучат добре, но в последните дни не успявах по 6-7 пъти на ден, а бях паднала до 2-3. Пиранките са на два месеца и половина.

# 189
И моята прекрасница си прави 5-6 часови паузи нощем от няколко седмици насам. Гърдите ми се попмат мега много и е доста дискомфортно. Ама какво облекчение е да сложиш бебенцето точно в този момент.. Направо рай Grinning И то горкото с такъв кеф си засуква изгладняло.. Просто удоволствието е неземно и за двете.
Първоначално се изцеждах, защото не успяваше да изпразни гърдите и все още ги усещах леко напрегнати след хранене, пък и обичам да имам малко запаси от кърма във фризера. Но вече ме мързи и бързам да си легна отново, така че спрях. Гърдите свикнаха и не ме болят, щом се събудя. Аз бях по-разтревожена относно намаляване на лактацията, но консултант ме увери, че ще се регулират. И май наистина така стана. Усещам, че има повече мляко следобеда, като не се изцеждам. Абе, природата явно го е измислила и без намесата на помпите..

# 190
Здравейте, момичета! Много, много отдавна не съм писала. Как стее? Растат ли бебоците? Ние другата седмица ставаме на 3 месеца. Времето минава неусетно. Предстой ни втората ваксина, но с тази ситуация не се знае какво ще кажат и за ваксините. На скоро явно осъзнахме, че имаме ръчички, сега само тях гледаме 😂 Иначе като цяло вече правим само 5 хранения, както и една дълга пауза вечер от порядъка на 8-9часа.

# 191
muuucuni, радвам се, че се включи. Наистина времето минава неусетно Simple Smile

Ние минахме преглед при педиатъра. Мъникът тежи точно 6 кг и е 57 см. Би му двете ваксини, които се слагат на втория месец, ротавирусната няма да слагаме, само задължителните. Притеснявах се, защото малкият хърка понякога, а няма хрема и носът му не е запушен. лекарката каза, че дишането е чисто и гърлото му гледа - всичко е наред. Каза, че при някои бебета носните каналчета били по-теснички, но с времето се оправяли. Та от това било хъркането.

Да ви се похваля - поръчах и вече пристигнаха коледните подаръци, а и от няколко дни сме с елха, лампички и всякаква коледна украса Christmas Tree

# 192
  • София
Здравейте,
И ние сме добре, Биляна расте като гъба. Вече е почти 6 кг, но см не знам. Консултация и ваксини няма да имаме този месец, ЛЛ каза изобщо да не се мяркаме, било ужас сега. Аз и не бързам с ваксините, няма да остане без.
Сега се подготвям психически за следващите седмици без градина. Със сигурност ще е лудница вкъщи.

# 193
Нелка, спокойно, каката, откак се роди бебето, е ходила две седмици на градина, другото време вкъщи. Тегаво е, но е търпимо. Всичко ще е наред.

# 194
  • Terra incognita
И наш батко си е вкъщи от месец и планивам да си остане до към края на февруари- март. Свиква се. Добре, че са електронните устройства, иначе съм загубена.

Общи условия

Активация на акаунт