Септемврийчета 2020

• 32 077
  • 661
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен, май вече си личи, че бебчетата растат и все повече внимание изискват, друго си беше през бременността активността тук беше друга 😀 Накратко последно на прегледа ние бяхме 5,500 и 60см, за двумесечна девойка се движим добре, вече мисля, че сме наддали още тъй като доста ми натежава, не ни сложиха ваксините, тъй като пускахме изследвания за желязо, но тъй като не успяха да обработят пробата си останахме без ваксините и без желязото, сега пак ще пускаме изследвания преди следващия ни преглед, но както и да е, мисля че се движим добре, на моменти изпадам в размисли и страсти, дали правя всичко както трябва, дали я обличам достатъчно, нещо все ми се струва, че не мога да преценям както трябва, страх ме е да не я разболея, та първия ми въпрос към вас е как ги обличате в момента вкъщи и за навън и при каква температура се гледате през деня и нощта?
Иначе гукаме, смеем се, вече като й говорим ни гледа умно, стои по един час на активната гимнастика и си гледа, та успявам да си свърша нещо, тук изниква следващия ми въпрос как сте с графика, по часове как протича деня ви, колко пъти спи, колко се храни, колко часа стоят будни?
И май общо взето в това, имах в главата още някои неща, които да напиша и да питам, но забравих.. благодаря предварително за отговорите ❤ Пазете се здрави!

# 196
  • Terra incognita
Вкъщи гледам да е по- леко облечена, не искам да я изнежвам Боди с къс ръкав и ромпър, или комплектече от две части. Общо взето така, както и аз съм облечена. За навън слагам само яке и шапка, надолу завивам с пелена. Имаме и термочувалче, но сякаш още не е за него.
Вкъщи поддържаме не повече от 22-23°, а ноще задължително намалям парното на около 18-19°, иначе се съклестисваме.
През деня има един по- дълтг сън и няколко дрямки от по 30мин.

# 197
Ние поддържаме 20-21 градуса вкъщи. Облечен е с боди с дълъг ръкав, панталон и блуза. Понякога му слагам и елече. Спи с боди с дълъг ръкав, ромпър и спален чувал. Взехме си от Ейнджъл бейби. Зимни два за бебе от 0-6 месеца.
Навън слагам яке и го завивам с одеало. Онзи ден беше много студено, когаъо бяхме на консултация. Тогава беше в ескимос. Другите чакащи бебета и малки деца също бяха или с дебели якета, или с ескимоси.

# 198
  • Варна
През деня е 22-23 градуса. Облечена е с боди с дълъг ръкав, клин/ритънки и чорапки. Навън слагам блузка и яке и я завивам. Вечер пускаме отоплението на 19-20 градуса (не съм измервана колко е). Спи с боди и ромпър в плътно чувалче.

Режим за сън и бодърстване през деня няма. Понякога доста си поспива, в други дни спи много малко. Най-често след храна стои будна и после дремва 30-40 минути преди следващото хранене. Понякога до обяд само яде и спи , а следобяд стои будна😃 Вечер хапва към 20:30 И после заспива. После хапва към 3ч и спи до 6-7ч.
До скоро много обичаше на активната гимнастика, но тази седмица понеже всички сме вкъщи под карантина и взе да се глези да е на ръце и да разглежда. Ще трябва да се отучваме, защото аз сама няма как да си я нося по цял ден Simple Smile

# 199
Как ви завиждам. В софия последните 2 дни нивото на ФПЧ е до тавана. Седим си в нас с пречиствател на въздуха. Замислям се за друг град да се преместим. Не за пръв път.

# 200
Как ви завиждам. В софия последните 2 дни нивото на ФПЧ е до тавана. Седим си в нас с пречиствател на въздуха. Замислям се за друг град да се преместим. Не за пръв път.

Ние досега бяхме в родния ни град и времето там беше чудесно. Вчера се прибираме в София и заварваме този ужасен въздух, целият град миришеше ужасно, а отдалеч дори не се виждаше, скрит под смога. На нас ни минаваха същите мисли - в каква мръсотия се очертава да расте това дете и дали да не се преселим някъде в близките кътчета извън него. Grinning

# 201
Много е опасно в дългосрочен план. Направо ... мъчно ми е за тия деца.

# 202
А аз да ви попитам как мислите да процедирате с излизанията навън през зимата? Говоря с майки, които се притесняват малките да не измръзнат и не ги изкарват редовно, а други обратно - почти всеки ден правят разходки, за да не се изнежват децата. Аз за момента рядко съм пропускала ден без излизане навън, но започва тепърва да става по-студено и кофти времето. Simple Smile

# 203
  • София
Ние имаме дебели чувалчета и със зимните кошове ще е добре. Но смога в София ме притеснява сериозно.

С колкото акушерки и консултанти съм говорила - студът, дъждът и снегът не са проблем, но трябва да се избягва разходки в мъгла, смог и силен вятър.

# 204
Ние имаме дебели чувалчета и със зимните кошове ще е добре. Но смога в София ме притеснява сериозно.

С колкото акушерки и консултанти съм говорила - студът, дъждът и снегът не са проблем, но трябва да се избягва разходки в мъгла, смог и силен вятър.

Да, ужасен е въздухът тук. Избягвам да я изкарвам, като има високи нива на замърсяване, както и мъгла. Затова и сега пак ще идем няколко дни до родния ми град - хем ще имам помощ, хем ще се възползваме от повече разходки. Дано сега около затегнатите мерки и това, че повечето хора ще са вкъщи, въздухът в София малко се пооправи.

# 205
  • Terra incognita
То вече зимите не са това, което бяха. На мен времето ми се струва сравнително меко.

# 206
Delisardeli, напълно подкрепям. Студът не е страшен при добро екипиране, но смог, мъгла и прочее... проблемът при нас е и в печките. Живеем до Горна Баня. Няма да ви казвам какво слиза от там. А сме в края на София, въздухът е разкошен принципно.

# 207
  • Варна
Мисля да излизаме общо взето всеки ден, без значение какво е времето. За мен даже мъглата не е толкова проблем, смогът-да, но ние във Варна сме по-добре понеже си имаме вятър. Синът ми е роден август и него съм го изкарвала всеки ден. Само ме притеснява аз как ще се екипирам, исках да си купя някакво яке, но все още не съм.

# 208
И аз съм на това мнение, че трябва да се извеждат всеки ден, но незнам дали бих, ако живеехме в София. Мамите на по-големи деца, как се справяте с тази ситуация на затворени градини? На мен ми е много трудно да нагодя режимите на двамата. Днес докато единият заспи на обяд, то бебето става за храна. Тичам за да не реве много и да събуди баткото. Той пък идва малко след това и ме пита защо не спя с него. Хайде пак с бебето при баткото, той заспива докато я храня. Тя се мръщи и въобще е пълна лудница.
Sisseto Zh къде се разхождате във Варна?

# 209
Момичета, променя ли се още цвета на очите на бебчетата? Ивчо беше с тъмносини като се роди, сега е със светлосини, косата не се е променила. Руса си е, но му капе

А вода пият ли вашите бебчета? Иво само в родилното пиеше.   Сега я плюе.

И колко време ги оставяте по корем и прави да стъпят на крака като ги държите под мишниците? На нас лекарката ни каза по няколко минути на ден

Ето как седи малчо и прави така с краката все едно иска да лази

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 12:38 от Jаsmin

Общи условия

Активация на акаунт