Септемврийчета 2020

• 32 126
  • 661
  •   1
Отговори
# 390
Аз още не правя каши 😅
Но бих правила или с повече прахообразната част или с вода.

И сега какво ще ме посъветвате? С вода или ?
Заради кърмата се втечнява. 😊

Момичета, може да е мн тъпо, но има ли някаква тайна в приготвянето на каша? Правя по малко количество да кажем половината затоплям кърма и после слагам кашата и разбрърквам, както е долу-горе гъста след минутна става течна ? Някакви идеи къде ми е грешката? Изглежда ми елементарно но вче трети път ми се случва?

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 20:37 от Leyla Shaban

# 391
  • Варна
Cecinka в Сити Клиник ще я водя на ехограф.

ОТ кърмата всичко се втечнява оназ затова спрях да слагам, защото тя не харесва толкова течна храна. Давам безмлечно пюре и след час и 1/2 я кърмя. Слядобяд давам каша от пасирани цели зърна + плод и после кърмя

# 392
Cecinka в Сити Клиник ще я водя на ехограф.

А работят ли с направления, че май само там не съм звъняла.
То май като гледам скоро няма да мога да го заведа, направлението ми е 4.04 и скоро ще изтече. Каката е под карантина заради болна леличка от яслата, навсичкото отгоре от вчера е с темперарура
ОТ кърмата всичко се втечнява оназ затова спрях да слагам, защото тя не харесва толкова течна храна. Давам безмлечно пюре и след час и 1/2 я кърмя. Слядобяд давам каша от пасирани цели зърна + плод и после кърмя

# 393
  • Варна
Преглеждат с направление

# 394
Аз я правя кашата с вода и и харесва

# 395
Започнах да я правя с вода, за момента не съм открила нищо което да харесва моркови, картофи, тиква, пащърнак, броколи, оризва каша... на всичко прави физиономии все едно ще повръща... днес мисля да добавя малко банан към кашата и си мисля за сладък картоф да купя пюре.

# 396
Жаси, как върви с банана и сладкия картоф? Нашето момче не обича засега картофеното пюре.

Аз влизам да ви питам как въвеждахте месото и какво месо първо дадохте?
В една статия прочетох, че се въвежда през ден. Така се въвеждал и жълтъкът. И първо месо или първо жълтък дадохте?
А кашата с мляко или с вода е по-добре да се прави?

# 397
  • Пловдив
Аз дадох жълтък първо, когато беше на 5 месеца. През ден се дава, като започнах с 1/4, след две седмици започнах по 1/2 да давам.
Месото го въведох на 6 месеца като стана. Първо пилешко и след това пуешко. Сега е на 6+++ и не съм давала други меса. Заешко няма да давам.
Чакам информация от лекарката кога ще давам телешко и риба, както и млечни и глутен, които не съм давала още.

Кашите правя с вода домашни вкъщи.

# 398
Здравейте и от мен, отдавна не се бях включвала, а видях, че коментирате захранването. Ема тъкмо стана на 6 месеца и до момента съм въвела картоф, морков, тиква, тиквичка и сладък картоф. Бяхме направили пауза заради тежко подсичане по препоръка на педиатъра. Днес пробвах да дам каша, но грам не я хареса и не можеше и една хапка да изяде. Нормално, аз я опитах и вкусът й е ужасен. Педито ни посъветва да даваме плодове доста по-нататък, но мисля да не се вслушвам в това, защото без плод съм сигурна, че няма да може да приема тази каша. Утре ще смеся с малко пюре от ябълка. Днес забърках кашата с АМ, както беше в описанието, но много странно се получи и мисля да правя само с вода и плода.
И аз мисля скоро да започна с 1/4 яйце през ден, а през другия - месо. Педиатърката ни каза първо да даваме само бульон, но не знам дали няма да си започна бързо директно с месо. Честно казано като се сетя на нас как от раз са ни давали всичко, не мисля, че нещо такова ще е проблем. Аз също се чудя обаче кога се въвежда глутенът.

# 399
  • Пловдив
Плодове въведох още на 5+ иначе няма
Шанс да яде кашите, много са безвкусни. Давала съм от на Гербер слива, ябълка, круша. Както и банан с авокадо давам, много и харесва.

# 400
Здравейте, гледам, че обсъждате месата, на нас ни казаха да си избера (пилешко, пуешко или заешко), започнах със заешко от пюре давах през ден и после й поръчах кухня, вътре са по 10/20% месо.. нищо й няма, днес дори яде и пилешко вече и нама проблем, така че и аз мисля, че трябва по-смело да ги захранваме и колкото и да се мръщят да си опитват от всичко.., при нас проблема е кърмнеето, заспива на гърда и просто не кога да й заместя напълно обяда, освен ако не сме навън Sad както и спането до нас.. просто голяма грешка допуснах, защото в стремежа си да се наспя, сега съм вързана с нея на леглото, че не заспива без мен :/ някакви съвети как да процедирам?

# 401
Аз все още нямам успех, дори с банан в кашата... това ми беше последния коз. Ще се опитам да опиша точно какво се случва при нас... от първия месец нямаме промяна в режима, яде на около два часа (по около 70-80 мл) Сутрешното и вечерното хранене са по около 120 мл. Педито ни беше посъветвала да храним с шише уж за да яде повече, но самия той не иска повече дори и с шише... изцеждах, додавах, ако случайно вечер когато е по заспал изяде повечко .. повръщаше (на фонтан). Пробвахме и с АМ да дохранваме или за основно... него изобщо не го искаше, явно че познаваше вкуса... Според някой това се казва “злоядо бебе”, аз лично не искам да вярвам че на такава възраст може да се каже дали е злоядо...
Сега когато взех да захранвам (беше на 6м. Без една седмица) ми казаха че е нормално да плюе и да не иска... захранвах 15 дни с различни неща купени и домашни... миркови, тикви и др... и последната ми възможност беше банана... проблемът сега е че в последните дни има промяна в поведението започна да стиска устата и да се ядосва... отделно че при него не е изчезнал инстинкта за изблъскване с език на лъжицата, дори започва с ръце да блъска моите ръце и чесно казано това вече не би трябвало да се случва.. за тези 15 дни не съм постигнала напредък. Единствено когато за пръв път опита пащърнак реших че му харесва, но уви! За количество не мога да говоря защото всичко което успея да му дам е изплюто, а в последните дни дори се хранеше на сила.
Затова взех решение да прекратя временно захранването... виждам че, майки покрай мен  за 15 дни някой дават вече по 30-40 гр. А някой и по повече.... при мен няма напредък.
Реално се страхувам че ако му давам на сила, аз ще го направя злояд. В доста статии ясно е написано как храненето трябва да извиква приятни емоции, а при нас определено не се получава... Смятам поне седмица нищо да не му давам. И после вече ако пак се дразни не знам какво ще правим...
Едно друго нещо също ме тревожи... тези прословути кръвни изследвания, сега като не яде твърда храна не знам какви ще са резултатите и от там ако не са мн добри ще имам натиск от страна на роднините за захранването ...

# 402
Пробвай със ЗВБ, доколкото разбирам все още се кърмите (той яде колкото му трябва), та давай му сам да реши колко и какво му се яде.
А какво ще излезне в кръвната картина - каквото такова 😇
 Моя сладур е роден на 30 септември, аз от две седмици съм му предложила да опита круша, ябълка, банан и тиква, опита ги, сложи в устата, даже на няколко пъти се опита да завърти с езика...може малко и да е глътнал нещо 😅🤣 ама основно ги изплюваше.
Нямах намерение да започвам, но всеки път като види, че ям нещо и той иска, за това му дадох.
Не се притеснявай от педиатъра, тяхната работа е да ни напътстват, а не да ни налагат.

Аз все още нямам успех, дори с банан в кашата... това ми беше последния коз. Ще се опитам да опиша точно какво се случва при нас... от първия месец нямаме промяна в режима, яде на около два часа (по около 70-80 мл) Сутрешното и вечерното хранене са по около 120 мл. Педито ни беше посъветвала да храним с шише уж за да яде повече, но самия той не иска повече дори и с шише... изцеждах, додавах, ако случайно вечер когато е по заспал изяде повечко .. повръщаше (на фонтан). Пробвахме и с АМ да дохранваме или за основно... него изобщо не го искаше, явно че познаваше вкуса... Според някой това се казва “злоядо бебе”, аз лично не искам да вярвам че на такава възраст може да се каже дали е злоядо...
Сега когато взех да захранвам (беше на 6м. Без една седмица) ми казаха че е нормално да плюе и да не иска... захранвах 15 дни с различни неща купени и домашни... миркови, тикви и др... и последната ми възможност беше банана... проблемът сега е че в последните дни има промяна в поведението започна да стиска устата и да се ядосва... отделно че при него не е изчезнал инстинкта за изблъскване с език на лъжицата, дори започва с ръце да блъска моите ръце и чесно казано това вече не би трябвало да се случва.. за тези 15 дни не съм постигнала напредък. Единствено когато за пръв път опита пащърнак реших че му харесва, но уви! За количество не мога да говоря защото всичко което успея да му дам е изплюто, а в последните дни дори се хранеше на сила.
Затова взех решение да прекратя временно захранването... виждам че, майки покрай мен  за 15 дни някой дават вече по 30-40 гр. А някой и по повече.... при мен няма напредък.
Реално се страхувам че ако му давам на сила, аз ще го направя злояд. В доста статии ясно е написано как храненето трябва да извиква приятни емоции, а при нас определено не се получава... Смятам поне седмица нищо да не му давам. И после вече ако пак се дразни не знам какво ще правим...
Едно друго нещо също ме тревожи... тези прословути кръвни изследвания, сега като не яде твърда храна не знам какви ще са резултатите и от там ако не са мн добри ще имам натиск от страна на роднините за захранването ...

# 403
В интерес на инстината преди време четох за този метод, някъде стрещнах информация, че към месец 8 са напълно готови и засега го бях забравила. Може да опитам следващата седмица. Иначе все още не се заглежда като ядем ние с баща му, а му слагаме столчето до нашата маса.

# 404
ЗВБ https://zabliznacite.wordpress.com/baby-led-weaning/ в този сайт има доста информация 😇

В интерес на инстината преди време четох за този метод, някъде стрещнах информация, че към месец 8 са напълно готови и засега го бях забравила. Може да опитам следващата седмица. Иначе все още не се заглежда като ядем ние с баща му, а му слагаме столчето до нашата маса.

Общи условия

Активация на акаунт