Септемврийчета 2020

• 32 095
  • 661
  •   1
Отговори
# 435
Орхидея, наш бебок и той е 10 кг 😁 за жалост и аз само допълнително се ядосвам като чета другите бебета как спят от 19:00-20:00 до към 06:00-07:00... 😐 Той ако заспи така, аз ще си помисля, че нещо не е наред... Като споделих с педиатърката за този неговия сън, тя ми каза да въведа още 1-2 зеленчука и да пробваме с каша вечер, да видим за колко време ще го засити, дали ще се събужда толкова често.. 😐

# 436
И ние бяхме така ( с трудно изхождане) и още понякога пропуска и се напъва като не си е свършил работата, но педиатърката ми каза, че е допустимо понякога да мине и седмица , за да дойде чаканият жълт памперс:) Относно режима, опитвам се да имаме програма, но напоследък точното заспиване и хранене в регламентираните от мен времеви интервали не се получава, отдавам го на зъби, и на това, че през деня е по-активен, много любознателен и покрай кака си, която е на три, забавата не спира.
Та, не се тревожи, ще се нагодите. Относно клизмата, мъчила съм се и буквално и двамата се мъчим, и просто си казах, че няма да го правя, когато тогавa, разбира се, ако вече наистина е належащо е нужно, но понякога нашите тревоги са по-, големи от бебешкия светоглед! 🌞

# 437
FB59 да и ние спим... засега, а през деня е раздразнителен и лигавещ се , лапа всичко на хоризонта, иначе се храни 😂
А как сте със забелването , мили мъжки мами?
 Нашата педиатърка от първия месец съветваше и проверяваше до къде съм стигнала

Това със забелването и аз щях да Ви питам КАК ГО ПОСТИГАТЕ? Rolling Eyes
Разликата, обаче, при нас бе,че педиатърката изрично каза, когато го заведох на първата консултация, докато не ни каже ДА НЕ ГО ПИПАМЕ! Чак миналия месец каза да започваме с издърпването - тя го забели, а аз от тогава се мъча и не успявам! Като пружинка ми е в ръцете - аз дърпам надолу кожичката - тя изскача нагоре и никога не успявам да достигна уретрата - т,е нищо не успявам да направя Worried
Обаче, доколкото разбирам и това,че го правим от рано не е повод за успокоение. Свекърва ми го е правила редовно когато мъжа ми е бил бебе и въпреки всичко когато е бил вече на 5/6 са го водили на уролог да цепва... Unamused

# 438
  • Пловдив
В западна Европа и Австралия лекарите отричат това забелване, което правим ние. Оставят да стане по естествен път до 2 годишна възраст и след това ако се налага се прибягва до лекарска намеса.
Не смея да давам съвет, защото е строго индивидуално, но го имайте предвид, че май само тук е останало като практика.

# 439
  • Terra incognita
Имам по- голямо момченце, живеем в чужбина, педиатърката забрани да пипаме пишлето и не сме забелвали.

# 440
В западна Европа и Австралия лекарите отричат това забелване, което правим ние. Оставят да стане по естествен път до 2 годишна възраст и след това ако се налага се прибягва до лекарска намеса.
Не смея да давам съвет, защото е строго индивидуално, но го имайте предвид, че май само тук е останало като практика.

А какво имат предвид по естествен път 🤔?

# 441
  • Terra incognita
Има се предвид, че момченцата сами се справят с тази задача.

# 442
FB59,лекичко отваряш отвора, дърпайки назад и с много леко придърпване назад,ще усетиш главичката, много внимателно отлепяш и измиваш каналчето и отлепеното отдолу, най-добре става под вода, аз най-хубаво го правя като го къпя. Не знам дали успявам да ти обясня, но ако се затрудняваш попитай педиатърката. И друго, особено по време на баня, на бебетата не им е неприятно, нашият свикна.
Е, стига да не се отлепи рязко, както направи последният път нашата педиатърка, уж от хигиенна гледна точка, но много го болеше, защото рязкото дръпване зачервява кожата и оттам ги дразни при пишкане. При теб всичко ще бъде наред! Желая ти успех!

# 443
Вече три пъти ми се случва почти изцяло забелен, и хоп малко по малко пак слепва кожичката. Тамънда се зарадвам и хайде пак, все едно нищо не съм правила. С нещо мажете ли кожата на пишлето?
И аз единствено когато го къпя успявам да го задържа мирен че да забеля.

# 444
най-добре става под вода, аз най-хубаво го правя като го къпя. Не знам дали успявам да ти обясня, но ако се затрудняваш попитай педиатърката. И друго, особено по време на баня, на бебетата не им е неприятно, нашият свикна.
Точно така и на нас ни каза педиатърката - под вода. Hands Plus1
Ще пробвам още няколко пъти,макар че вече се отказах психически Laughing и на 11.05 сме пак на консултация - ще искам пак да покаже...

# 445
Вече три пъти ми се случва почти изцяло забелен, и хоп малко по малко пак слепва кожичката. Тамънда се зарадвам и хайде пак, все едно нищо не съм правила. С нещо мажете ли кожата на пишлето?
И аз единствено когато го къпя успявам да го задържа мирен че да забеля.
Не, аз ако няма зачервяване измивам само под вода  и отново връщам кожичката. Ако има зачервяване, педиатърката ни препоръча гентамицин, той много облекчава, както и бани със сварена смрадлика. Simple Smile

# 446
Има се предвид, че момченцата сами се справят с тази задача.

Попринцип като го преобувам ако не му дам играчка, ръцете му задължително отиват на пишлето... Много се мачка сам и затова го разсейвам, но явно в чужбина имате друга логика. Замислям се доста дали да не го оставям да пипа, но той сега като хване нещо и ръцете му са силни, чак се притеснявам да не си направи сам нещо 🤔

# 447
  • Terra incognita
Нормално е да се пипа, така опознава тялото си Simple Smile

# 448
Орхидея, при нас сънят през деня е проблем. Сутрин става около 9, като през нощта яде около 5. В 11 му е време за сън, който продължава половин час. Това му е първата дрямка. Следобедния сън е с пробуждания, ако сме вкъщи, ако сме навън си спи и по 3 часа. Към 18-19ч. отново има дрямка за 30 минути. Не заспива сам. През деня го приспивам в раничката и го местя, понякога се буди и пак отначало... Вечер заспива докато яде и го слагам в кошарата. Понякога, когато не е много изморен, играе малко на спалнята и после заспива в мен. Искам да го науча да заспива само, но започва да се върти, да застава по корем и да си играе с чаршафа, да се набира на кошарата или да застава на 4 крака и да се клати. Иии се изважда чаршафа, яде се, кошарата не прилича на кошара.. та предпочитам да го изморим и да заспи, докато яде, а през деня в раничката...

За забелването - нашата педиатърка каза, че първия месец не се пипа изобщо. Когато отидохме на консултация на 1 мес., Тогава я забели и каза да го пръскаме с Ацербин спрей. Забелването правим веднъж дневно след баня.

Аз искам да питам има ли вече записани бебчета на кухня и всеки ден ли правите поръчки? Загледах една - Ян Бибиян се казва.

# 449
Ние вече сигурно месец взимаме Ян Бибиян, от захранващото меню.. така вкарах месата, взимам през ден, тъй като са две ястия по 160гр- местно и зеленчуково и ги редувам в двата дни, идеално е, готвят вкусно, Ния я харесва храната и ми излиза супер изгодно за 3,50 два обяда са реално, така че препоръчвам

Орхидея, при нас сънят през деня е проблем. Сутрин става около 9, като през нощта яде около 5. В 11 му е време за сън, който продължава половин час. Това му е първата дрямка. Следобедния сън е с пробуждания, ако сме вкъщи, ако сме навън си спи и по 3 часа. Към 18-19ч. отново има дрямка за 30 минути. Не заспива сам. През деня го приспивам в раничката и го местя, понякога се буди и пак отначало... Вечер заспива докато яде и го слагам в кошарата. Понякога, когато не е много изморен, играе малко на спалнята и после заспива в мен. Искам да го науча да заспива само, но започва да се върти, да застава по корем и да си играе с чаршафа, да се набира на кошарата или да застава на 4 крака и да се клати. Иии се изважда чаршафа, яде се, кошарата не прилича на кошара.. та предпочитам да го изморим и да заспи, докато яде, а през деня в раничката...

За забелването - нашата педиатърка каза, че първия месец не се пипа изобщо. Когато отидохме на консултация на 1 мес., Тогава я забели и каза да го пръскаме с Ацербин спрей. Забелването правим веднъж дневно след баня.

Аз искам да питам има ли вече записани бебчета на кухня и всеки ден ли правите поръчки? Загледах една - Ян Бибиян се казва.

Общи условия

Активация на акаунт