Септемврийчета 2020

• 32 061
  • 661
  •   1
Отговори
# 495
  • Terra incognita
Мен ме мързи да прилагам и следвам някакви специални техники за приспиване, защото знам от опит с голямото, че всичко е преходно и това ще мине. Приспивам както дойде според ситуацията. Понякога заспива на гърда, друг път в кошарата, докато я люшкам, или пък на леглото до мен, чешкайки я по крачето...зависи в каква фаза е.

# 496
Здравейте, по едно време мислех да цитирам,но се оказа,че става по-сложно тъй като имам да отговоря на няколко души Satisfied
За морето - няма проблем! Голямата дъщеря я заведохме на море за пръв път на 4г от страх,че ако е по-малка ще й стане нещо, от насаден страх от разни истории, в които хората с малки деца си изкарвали екскурзията в стаята поради стомашни неразположения. Sad Малката дъщеря я заведохме за пръв път на море на 4 месечна възраст. Нито й стана нещо от пътуването, нито по време на престоя ни там. Разбира се - то си е до дете и всеки сам си преценява - моите винаги са били много спокойни, и отделно ние не сме от хората, които седят по цял ден на плажа - само сутрин от 09 до към 11,30.... не би следвало да се наруши режима,ако той вече е установен.

За заспиването - никога не съм имала проблеми с приспиването Rolling Eyes Но би било проблем, ако режимът се изгражда тепърва. Моята дъщеря знаеше кога й е време за дълъг сън - сиреч нощен - когато я сложа в кошарата, защото през деня прекарваше времето си в шезлонга (разбира се в първите месеци) така че дори на по-късен етап когато вече не ползвахме шезлонга - тя нямаше никакъв проблем да заспива в кошарата. Голямата пък си бе поспаланка и доста самостоятелна - оставяхме я седнала да си играе с играчките в леглото и по някое време тупваше настрани и заспиваше Sweat Smile В интерес на истината схемата с книжки или песни при нас грам не сработваше, защото вместо да се успиват - те се събуждаха! Така че бързо престанах с това Thinking Малкият, той пък сакън да не му стане нещо,та лежейки си играе и заспива по някое време. Също толкова тихо се и буди.

За баните - те винаги са със закаляващ ефект, освен това с приспивателен, както и лечебен Relaxed Както каза Jasmin - няма проблем стига водата да е топличка. Сега даже му поръчах на малкия едно детско басейнче от Емаг като гъбка,т.е да му пази сянка на главата и ще е голяма веселба! Smile

За яденето - и ние бяхме така с по-едрите парченца, мръщят се понеже не са свикнали. Не се отказвай - на 4-5 път ще почне да ги папка - то още не знае за какво са му зъбките та аз се зъбех срещу него имитирайки дъвчене Satisfied 

С кайсията и прасковата не бързайте - по принцип мъхестите са за след годинката, нищо че има такива пюрета за 4ти месец. Rolling Eyes
https://mamaitati.com/vrednite-bebeshki-hrani-za-bebeto-v-ranna-vazrast/

Ставането от леглото - установих, че малкият се изправя всъщност от по-миналия месец - в същото време си мислех,че нещо не му е наред - защо?! Защото твърдо е решил,че леглото не е за това - то е за да лежиш - прав е човекът!  Satisfied  Всъщност той се изправя само и единствено по мен и обожава да си виси! В леглото, обаче, го сварих неподготвен вчера - седнал сам - пред мен се прави че не може.... Та скъпи мами, турете по една камера за всеки случай!  Satisfied 

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 17:38 от FB591304BGM

# 497
  • Варна
Според мен по-лесно свикват с непасирана храна ако си я вземат и слагат в устата сами. При нас няма проблем, но аз доста кратко време давах пасирана храна.

На почивка мислим да ходим в Гърция. Нямам търпение вече. Като цяло нищо не ме притеснява освен дали ще мрънка в колата по 1000 км в посока 😃. Баткото ходи на море в Гърция за 1 път на 1 година и 20 дни.
Вечер си заспива в кошарата, но докато я държа за ръка и това понякога ме влудява, особено откакто е на долното ниво. Не знам как ще я отучвам, а като махнем и биберона съвсем не знам.

# 498
Здравейте,с какви обувчици са вашите мъници,като ходите навън

# 499
  • Terra incognita
Без обувки.

# 500
Нашето е с буйки навън като ходи. Вътре ходи бос или с чорапи в зависимост от температурите. Иначе си играе бос и вътре и вън. Буйките ги ползваме от кръщенето насам. (Ако съм забравила да пиша - правихме кръщене миналия месец)
Вече се пуска сам като не се държи за никъде. Седи стабилно на едно място като се пусне, но не прави крачки сам. Трябва да го хвана за ръката и така ходи.
Аз да използвам да ви питам как ги предпазвате от ухапване от комари - мазила, гривни, лепенки.. какво използвате?

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 12:13 от Jаsmin

# 501
Здравейте майчета
При нас е наложително приемането на храна вкл и млякото да бъде с лъжица.
Имаме заместени закуска обяд и сл. Закуска. Режима ние такъв:
8ч закуска-попара кус кус грис-220гр
12ч обяд-зел. Пюре с жълтък/мес-220гр
16ч. Сл. Закуска-каша с ам-100мл и пл пюре общо 220гр
20ч. Ам с бисквитка-210мл
Преди сън пл. Пюре60мл с 30мл. Ам
Много трудно вечер давам това кол ам с лъжица и се иолебая дали да давам каша с ам. Притесненията ми са че не съм сигурна дали давам достатъчно количество ам за нейната възраст-9мес. Знаете ли какво е оптималното количество ам което трябва да приема на ден за нейната възраст.
Благодаря Ви много

# 502
Ние сме на същата възраст. Педиатърката каза, че порцията за тази възраст е 210-220 мл., мисля че даваш достатъчно.

# 503
Това на ден нали
Ние сме на същата възраст. Педиатърката каза, че порцията за тази възраст е 210-220 мл., мисля че даваш достатъчно.
[/quote]

# 504
michiko, съжалявам, сега виждам, че си питала конкретно за АМ, аз мислех че попринцип за порция ядене питаш.
Честно да ти кажа не знам колко е оптималното, но аз бях посъветвана от лекарката да давам ам два пъти по 210-220 мл, т.е. Давам общо 420 на ден. Първата закуска е мляко и преди лягане също мляко.

# 505
  • Terra incognita
Моята започна да се отбива, не иска да суче и предлагам АМ. Да, обаче повече от 120мл вода+ 4 мерителни лъжички не може да изпие.

# 506
И като BobiSv. Давам 2 пъти по 220мл. Вечер след баня и сутрин, когато стане.

Не мога да открия мазила против ухапване от комари 0+. Слагам лепенки на дрехите и количката.

# 507
  • София
Мазилото на Чико е добро, дори себе си мазах веднъж.

# 508
Кога отминава този период с търсене на гърда люшкане или нещо за заспиване 🤔 предполагам няма как да се каже точно особенно  забелязах че като никнат зъбите положението със заспиването е мн трудно… но приблизително ?

Мен ме мързи да прилагам и следвам някакви специални техники за приспиване, защото знам от опит с голямото, че всичко е преходно и това ще мине. Приспивам както дойде според ситуацията. Понякога заспива на гърда, друг път в кошарата, докато я люшкам, или пък на леглото до мен, чешкайки я по крачето...зависи в каква фаза е.

# 509
Здравейте, изчаквах малко време да мине преди отново да пиша, за да го видя моя какви ще ги свърши откъм развитие и хранене Bowtie Очарователно за мен, се оказа добро прасенце - яде всичко което му сготвя. Отново се оказа, че дете на 10 месеца вече може най-спокойно да премине на домашна храна. Дозата е 200мл - всеки месец се увеличава с 10мл на хранене - т.е за деня се получава 1л. Ние се храним 4 пъти на ден - т.е му се пада по 250мл на хранене, но съм ги разпределила с известни разлики. Не ползвам детска кухня - никога не съм - това, което готвя за нас преди да го доосоля,или да сложа черен пипер, отделям за него около 3-4 бурканчета от 190мл и съхранявам в камерата. Така се натрупват няколко манджи, за да му е разнообразно. Ето и менюто ни как върви.

Закуска - 09ч  2 варианта -> попара с извара, сухар и чай, или попара със сирене, масло и сухар = 240/250мл.

Обяд/вечеря редувайки месно/зеленчуково - 13,30ч ->  пилешка супа/супа топчета/спагети болонезе/пиле фрикасе/ориз с домати и босилек/супа с грах,картоф, тиквички и копър/зеленчуци със сметана/зелен фасул със свинско/пиле със зеле/ крем супа от червена леща с тиквички и куркума/кус-кус с броколи, карфиол и сметана/телешко варено по-рядко/гъби с ориз  + около 80-100мл кисело мляко за десерт = 280мл. Единственото купешко, което ползвам е на Gerber зеленчуково с жълтък и сьомгата,за да хапва веднъж седмично риба. Като вече ги избягвам,защото при последния преглед се оказа,че дланите и стъпалата му оранжевеят и моркова и тиквата явно са му дошли в повече, а именно това най-много се съдържа в готовите пюрета,та това бе още една разумна за нас причина да минем изцяло на домашна храна. Yum

Следобедна закуска - 17ч -> юфка със сирене (тук добавям АМ иначе става много гъсто)/ плодова или какаова каша Слънчо/ кисело мляко с бисквити/ йогурт с банан и извара/ йогурт с ябълка и канела = 240мл и вечерята (20ч) съответно е с грамаж остатъка до 1000мл.

Всичко е едро смляно - съвсем не на пюре...като оризови зърна е големината на отделните продукти. Към супите добавям ситно счукан сухар - той набъбва. Но това, разбира се е въпрос на зъби - Виктор е вече с 6.
От време на време му давам да пие адаптирано - с лъжичка, щото неще и да чуе за биберон или преходна чаша.
Направи огромен скок в развитието си изведнъж - седи напълно самостоятелно вече и лази както си трябва - на колене и длани, от онзи ден се изправя и по мебелите. Иска да ходи,а на мен не ми е останал кръст Smile
Последно - все още беше фин младеж - на 13.07 консултацията - 8,200кг и 71см Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 22:47 от FB591304BGM

Общи условия

Активация на акаунт