Малката дъщеря я заведохме за пръв път на море на 4 месечна възраст. Нито й стана нещо от пътуването, нито по време на престоя ни там. Разбира се - то си е до дете и всеки сам си преценява - моите винаги са били много спокойни, и отделно ние не сме от хората, които седят по цял ден на плажа - само сутрин от 09 до към 11,30.... не би следвало да се наруши режима,ако той вече е установен.
Но би било проблем, ако режимът се изгражда тепърва. Моята дъщеря знаеше кога й е време за дълъг сън - сиреч нощен - когато я сложа в кошарата, защото през деня прекарваше времето си в шезлонга (разбира се в първите месеци) така че дори на по-късен етап когато вече не ползвахме шезлонга - тя нямаше никакъв проблем да заспива в кошарата. Голямата пък си бе поспаланка и доста самостоятелна - оставяхме я седнала да си играе с играчките в леглото и по някое време тупваше настрани и заспиваше
В интерес на истината схемата с книжки или песни при нас грам не сработваше, защото вместо да се успиват - те се събуждаха! Така че бързо престанах с това
Малкият, той пък сакън да не му стане нещо,та лежейки си играе и заспива по някое време. Също толкова тихо се и буди.
Както каза Jasmin - няма проблем стига водата да е топличка. Сега даже му поръчах на малкия едно детско басейнче от Емаг като гъбка,т.е да му пази сянка на главата и ще е голяма веселба! 

Всъщност той се изправя само и единствено по мен и обожава да си виси! В леглото, обаче, го сварих неподготвен вчера - седнал сам - пред мен се прави че не може.... Та скъпи мами, турете по една камера за всеки случай!
Очарователно за мен, се оказа добро прасенце - яде всичко което му сготвя. Отново се оказа, че дете на 10 месеца вече може най-спокойно да премине на домашна храна. Дозата е 200мл - всеки месец се увеличава с 10мл на хранене - т.е за деня се получава 1л. Ние се храним 4 пъти на ден - т.е му се пада по 250мл на хранене, но съм ги разпределила с известни разлики. Не ползвам детска кухня - никога не съм - това, което готвя за нас преди да го доосоля,или да сложа черен пипер, отделям за него около 3-4 бурканчета от 190мл и съхранявам в камерата. Така се натрупват няколко манджи, за да му е разнообразно. Ето и менюто ни как върви.

Препоръчани теми