ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 671
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Eй, нашата темичка е все най-активна! Признавам си, че не мога да изчета всичко.Blush
Наборката си ходи на училище с желание, прибира се с емоции, учи по някои предмети с желание, а за останалите (които са повечето) се налага да я преследвам и натискам да седне и да отвори учебника. Вика ми - Аз няма да ставам историк или физик, не ми трябва... Та чета лекции как за обща култура се налага да се учи, особено щом е в програмата й. Все още се опознават с учителите, а за децата - има мнение за повечето от тях. С една съученичка ходят до лавката за храна на всяко междучасие, с други две момичета се прибират заедно с автобуса, в час по АЕ си общува с момчетата пред нея, тъй като им е скучно (почват от нулево ниво). След резултатите от входните вече е установила кой съученик по какво е добър Sunglasses .Имат едно дете от СМГ и "естествено" той е най-добър по математика.Grinning

# 226
  • софия
Оказва се, че доста деца имат 3ки на входното по мат (около 1/3 от класа). Моята се успокои, леко понапери пера. Допуснала е грешки от невнимание и несъсредоточаване, което е разбираемо предвид състоянието ѝ тогава.
Днес всички класове имат входно по бел.
Много ми е интересна организацията в Колежа.

# 227
А, значи и в националния ефир сме станали известни. Е, по-добре щеше да е с нещо положително, ама каквото такова. В нашето училище учителите и директорката по принцип са за максимално присъствено обучение. Имам приятели сред преподавателите, с класната също комуникираме често. Тя е от общителните и няма проблем да я търсиш по което и да е време на денонощието, ако имаш основателна причина. В момента обаче нагласите им са, че е по-добре да направят 2 седмици "карантина" и съответно онлайн обучение. В момента 8 учители са болни и 8 ученици. Част от последните са съответно деца на учителите. Очакват резултатите и от още тестове. Отделно в момента също се вихрят някакви вируси с хрема, гърлобол и кашлица, които в крайна сметка кой ги знае какво точно са. И вкъщи минахме през тях.
В конкретната ситуация аз съм със смесени чувства. Разбирам ги, че са стреснати. Хем искам да ходят на училище, хем си давам сметка, че нищо кой знае какво няма да изпуснат, ако учат две седмици зад компютрите. Явно цялата година ще е на иди ми, дойди ми. Просто се надявах, че след Нова година ще започне цялата тази епопея.
На пуберите вкъщи най не им пука. Наборът снощи цяла лекция ми държа как предпочитал да учи дистанционно. Дребният предпочита сякаш присъствено. Не заради обучението, хубави мелета ставали в междучасията и не искал да ги изпуска.
Така или иначе РЗИ или РУО, не знам обърках се и аз вече кой взема решенията, ще има последната дума. Или предпоследната. Абсолютно безобразие е през два часа да излизат с различни заповеди.

# 228
  • София
НПМГ обявиха току-що, че от следващата учебна година ще имат прием след 4 клас.

# 229
  • Отвъд алеята зад шкафа
Това е страхотна новина. Аз много го харесвам това училище, а и ни е на улицата. Ще го имам предвид за малката.

# 230
  • София
НПМГ обявиха току-що прием, че от следващата учебна година ще имат прием след 4 клас.

Познавам голямо дете оттам и то/съучениците му знаеха за приема от 5 клас още преди седмица някъде.  Явно е коментирано с учители. Идеята никак не е лоша, ама пусто останах с впечатление, че едното  ще е за сметка на  друго - а именно махане на паралелки  с прием в 8 клас, в частност СХН. Дано не е вярно второто.

# 231
  • софия
А дали ще има къде да учат, т.е. сградно обезпечени ли са?
Иначе звучи много хубаво на фона на това, което споделяте за гимназията.

# 232
  • София
НПМГ обявиха току-що, че от следващата учебна година ще имат прием след 4 клас.
Явно става все по- модерно. НГДЕК сега те...... Ще започнат сигурно след години и прием след детската година.

# 233
  • София
Аз съм със смесени чувства. Вместо да се решава генерално проблемът с качеството на образованието, се създават "елитни изолатори". После тези балони ги мултиплицираме и в обществото, а едно общество върви напред като цяло колкото по-малка е ножицата между най-изоставащите и най-напредналите.

# 234
О, ножицата тепърва ще се отваря...

# 235
  • София
За съжаление ще засегне приемът след 7ми клас в НПМГ. Махат две паралелки - Х и Б и СХН. Нашият набор за пореден път мина между капките.

# 236
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не разбирам - защо приемът в 5 клас се отразява на приемът след 7-ми?

# 237
О, ножицата тепърва ще се отваря...

То повече накъде?
Тя отдавна се разпадна. Разкачи се и сега всеки сеоправя сам. Според възможностите си.

Не разбирам - защо приемът в 5 клас се отразява на приемът след 7-ми?
Капацитет? Брой учители, класни стаи?

# 238
  • о`майна лунна нощ е
Много тегави теми сте подхванали. Трудно ги изчетох. Тежаха ми размислите ви. Нека е светъл пътят на  хората, които не са се преборили. Всичко ще мине. Просто мразя насаждането на страх и чувство за безнадежност.
Мнението ми ще е кратко и в снимка. Ще я оставя много за малко и я махам. Правена е точно като ни затвориха по къщите. На шега, на майтап - отдавахме куче "под наем" за разходка Wink . Така си поддържахме духа със съседите от входа.

А наборът нещо сериозно закъсва и вместо да задобрява, нещата се влошиха. Докато се радвах на четворки, сега изтръпвам на тройките, които се заредиха една след друга. А учи, вчера писа до късно. Необяснимо ми е. Притеснено. И на фона на цялата тази омазана картина вчера ми заявява - трябва да отиваме до банката да ми откриете сметка за стипендията. Ко, речи? Егати парадоксът - едва връзва тройка сега, стипендия за отличен успех ще получава. Съзирам някаква вселенска несправедливост точно в този момент на бълбукане в блатото, да получава награда, ако ще да е за положени усилия в минал период.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 16:15 от `ТуиГ

# 239
Ако не се лъжа, 107 беше в партньорство с НПМГ. Защо им е да взимат 5 клас, а да махат паралелки от 8 клас?

Общи условия

Активация на акаунт