ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 629
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
  • София
единственият проблем с downsizing-а на устройствата е, че при повечето връстници това не е така.
те са постоянно в социалните мрежи и в интернет, там общуват, там се разбират къде ще ходят, какво ще правят, от там черпят лафове, смешки, идеи и т.н. много са бързи с обработката на изображения, с майтапите, с копи-пейста и прочее...
и когато един low-tech пубер се сблъска с такава среда, той изглежда като изкопаемо и така се чувства. не разбира за какво си говорят, къде е купона, изпуска нишката, с две думи.

# 436
  • Между гори и планини
Да, и нашите носили домашни чехли и пантофи в петък. Само моя и още един, двама от класа не са. Правили клипове за това Тик Ток, на моя му е смешно. Аз май и да му бяха казали да си носи, нямаше да позволя да се разкарва цял ден в даскалото по чехли. Егати простотията! Моя е малко вълк единак, познава всички, всички го знаят , но не са му интересни. Нали ви споменах разлика от Азис до Металика.
Иначе, днес си направи 11 страници домашно по английски в граматиката, заедно с текстовете за слушане от диска. Отне ми доста време. Обядва, чете книга и сега е на моя лаптоп. Гледа ютуб, или играе не знам. Но чак технологичен динозавър не е. Но пък е добре контролиран 😉
Утре ще мъчим мате ни вектори и философия.

# 437
Не се разхождат цял ден по чехли. Обуват ги, правят клипче (хилят се, детски забавления) и после пак си обуват обувките. Аз пък приветствам всякакви безобидни забавни неща, както и всякакви групови занимавки, които не нараняват никого, не пречат на никого, а носят само положителна емоция. Естествено и на самия участник трябва да му идва от вътре да участва, а да не се чувства зле.

Дикси, все пропускам да напиша, да е щастлив Митко в новия клас!

# 438
  • Между гори и планини
Аз казвам за нашите - Стивън ми каза, че целият ден и по коридорите били по чехли 😂
Иначе и аз приветствам груповите , безобидни забавления.

# 439
А това с чехлите някаква световна инициатива ли е, че нещо не разбрах?

# 440
На мен не ми е известно в училището на набора да се снимат с чехли. Предполагам, че там не ползват Тик-Ток...

# 441
  • Между гори и планини
Някаква мода ... Очаквам скоро да тръгнат и по пижами и нощници 🤣

# 442
Редактирам. Засрамих се:flushed:. Това било предизвикателство, няма замисъл. Идеята е да го направиш.

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 18:58 от Amanda.D

# 443
  • софия
Някаква мода ... Очаквам скоро да тръгнат и по пижами и нощници 🤣
Ама момчетата с нощници. Ей така

# 444
  • Пловдив
Добре, че сте вие да ми кажете. В наше село сме назад, набора изобщо не е споменал, което значи, че е нямало, иначе щеше да се подиграе. Тик ток не е за момчета, това е момичешка работа, момчетата ползват редит 🤣.
Иначе, днес излезнахме с малките и го оставихме вкъщи, по някое време звъни с гробовен глас и ни изкара акъла, така ми говори да се прибирам, все едно е на умирачка. Счупихме си краката, прибираме се, реве и ни прегръща. Още не е казал какво му е било станало. Гледал там някакво момче, което майка му била умряла, пък вземал наркотици, скачал от терасата (как дават такива неща по твто не ми е ясно, и изобщо не е редно да се подиграват с болните хора), може би за това му е станало криво. Всичко хубаво, ама ако не бяхме близо до нас, щях да получа инфаркт от притеснение, докато се приберем. Аз си помислих, че се е порязал и му изтича кръвта (много е несръчен). Деца, деца...

# 445
Добро утро!
Идвам с въпрос . В понеделник моя ще има контролно по философия. Учителката казала че ще им го пуска онлайн да го правят на телефоните си, щели веднага да си видят оценката и грешките. Моя питал дали не може и обикновен тест, старомоден, хартиен - можело. Първо, защото моя има най-обикновен телефон, а не смартфон. И второ, защото, дори и да му дам един стар смартфон за контролното, сам казва , че пише бавно. И сега съм в чудене...
П.п снаха ми някой ден , живот и здраве няма да живее с мен. Аз ще съм от модерните баби - отивам само на гости след покана за обяд, вечеря, или кафе. По същия начин се идва и при мен, или поне ми се съобщава ден по рано. Та разхвърляна, чистница - синковеца да ѝ бере гайлето. Той ще си я е избрал, само да са щастливи.

Здравейте,
На първите пробни онлайн тестове за НВО, дъщеря ми имаше не повече от 60% успеваемост, защото много се притесняваше как ще се справи. В началото тя беше и бавна, а системата не показва оставащото време.
След 3,4 опита свикна, но в началото имаше много стрес....

# 446
Този форум защо няма други бутони?
Как да натиснеш "полезно" на това, което Люба разказва? Дано си каже детето, какво го е разтроило.

# 447
  • софия
Люба, това е Съдебен спор. Ужасно предаване. Винаги съм се чудила какви са тези хора, които ходят там да си развяват мръсното бельо пред всички. Не знам какво очакват?

# 448
  • Между гори и планини
Много са чувствителни на тая възраст и много впечатлителни!
Моя от няколко дни е много гальовен. През час идва за "гуш". Вече не ми мирише на малко момченце - ухае на Олдспайс и лосиона с който си мие лицето. Малко ми е странно, кога моето момченце порасна? Гласа му се изменя, ръцете му са големи, моите се губят в тях. Казва, че моите били кукленски. Обувките му като плавници... Поне не е космати, мъжът ми учи брат му на 15г да се бръсне. Така че поне при целуване , бузката му още е детска.

# 449
Понеже нищо не се е споменавало вкъщи за чехли и пантофи, разпитах моите. Знаят за тази инициатива. В класа на шестокласника никой не е носил. При набора имало няколко човека, които откарали 1-2 часа по пантофи.
Моят не гледа никакви риалити предавания. Според него всичко това са големи простотии. Гледа филми, някои сериали. Най-дълго се задържа на Хавай 5-0, но май вече знае всички серии наизуст и рядко си го пуска. Обича да гледа филмите по ID, май така се казваше канала, където има възстановки на престъпления, разследвания. Другото са историческите филми за ПСВ и ВСВ.

Общи условия

Активация на акаунт