ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 624
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Значи, добре че ви следя вас! Joy
Снимах ги и ги качих на жената.
Обаче, Мария, по-лесно ще ми е да ти изпратя учебника за 8 кл, отколкото да ти снимам тестовете. Joy
Пиши адресА, да ти го изпращам!  Joy

# 466
Ама аз всъщност не ги искам Simple Smile, поне на този етап. Нашият клас дори няма предвидено контролно по философия в графика с контролни. При нас като цяло е доста лежерничко. Бързам да напиша, че не се оплаквам! Просто споделям. Имат 2 задачки по мат за домашно, като едната е за четните, а другата е за нечетните номера Joy. Странното е, че децата искат да бойкотират и да не ги пишат, защото не са започвали вероятностите още. Ама задачите хич не са от комбинаториката. Едната задача е, че в магазин има 20 вида дънки и 27 вида якета и се пита колко различни артикула има. Това си е събиране до сто (дори без преминаване). А другата задача е да изреждат ако в един ден един клас има био, мат, физика и гео как може да са подредени часовете. Не да сметнат колко варианта има, а да ги изредят. Явно идеята е госпожата да им каже, че има начин да се сметне и така да ги въведе в пермутациите. Не разбирам бойкотът, но щом пък така са решили. Не знам. Ния не смее да се обади, приятелите са й по-ценни в този момент. По бел пък пишат съчинение с обем до половин страница. Аз съм много доволна, нека творят. Ния има нужда да се научи да пише кратко.
Като цяло е доста спокойно и всеки има възможност да се развива в каквото го влече, защото има нужното свободно време. Вече е въпрос на навици и приоритети дали ще избереш да учиш нещо допълнително в свободното време или не. Децата са щастливи и това е най-важното.

# 467
  • sofia
Класът на набора от понеделник минават он-лайн, че има съученик с положителен тест.
Да попитам, въпреки че почти съм сигурна в отговора. Профилът в Тиймс им е един единствен и продължават с него, докато завършат? - тук предполагам отговор Да.
Следва администраторът на новото училище да го е присъединил към новото училище?
Това разбрах аз от обяснения тук -  https://dechica.com/teams/qna.html
Проблемът го установихме, след като код за присъединяване към "отбор" (в случая за часа по БЕЛ), не проработи. Явно, за да се присъедини, трябва и на "по-високо" ниво да е присъединен към конкретното училище.
Обаче, администраторът му праща някакъв мейл (за нов профил), който при опит за логване дава, че е грешен и не съществува.
В момента тече комуникация чрез съобщения в Школо, ако не се разбере какво и как се случва, утре ще звъня в училище.

В петък са ги питали имат ли проблем с логването в Тиймс, ама нашият няма такъв проблем и изобщо не е задълбал по темата. Зачудил се леко, ама до там..... сега ми се зорли и нервничи, ама откъде да знаел, ама кого да питал ... ми класната питай - то много трудно да се сетиш!

# 468
  • Между гори и планини
Моя днес прави домашното със събиране и изваждане на вектори. Уж разбрал, колко да е разбрал... То почти нямат уроци. По философия взеха първия раздел, направихме устно теста към него . Не е кой знае колко трудно. По български и литература до сега никакви домашни, но работят много в час.
Към 1ч следобед го наритах да ходи на двора, баща му коси, той събира орехи. Имаме 5 големи ореха.

# 469
Ния има нови юзър нейм и парола в тиймс от фег.

# 470
Миналата година имахме проблем с един предмет. Писах на учителката и тя го добави. Пробвайте така, ако е само един предмет

# 471
Нашите продължават да си работят в Moodle и поне там всичко и си върви нормално, и им е познато. Каза, че 11 деца от класа му са подали документи да учат следващите седмици електронно. Значи остават 15 за присъствено. Добре е. Той си е присъствено. Ще видим как ще протекат часовете следващите дни.
Днес го накарах да направи един тест от Просвета за комбинаторика. Явно са били лесни задачите, защото почти не е разписвал, главно директно отговори е давал. А на мен ми е трудно да преценя за този материал кои задачи са трудни и кои лесни. От векторите са на първия урок.
По другите предмети изобщо не следя какво се случва.

# 472
  • София
А как ще им протичат часовете - комбинирано ли след като половината клас ще е там, а другата по домовете?

# 473
Комбинирано. И в момента протичат така. Във всяка стая има лаптоп, камера, микрофон и когато има някой, който си е вкъщи поради някаква причина се включва във ВКС и участва в часа. В класа на малкия има дете, което още от първия учебен ден е така. С хронично заболяване е и тази година не ходи присъствено. При набора пускат системата, ако се налага, т.е. някой е болен вкъщи или под карантина.

# 474
  • sofia
Нашите минаха комбинаториката, направиха три " петмитутки" и едно контролно и сега са на вектори. Много ми хареса как госпожата по АЕ е казала, че оценява уменията по езика- имам нужда от помощ, справям се отчасти сам и имам нужда от помощ, справям се сам, справям се сам и помагам на друг, толкова съм добър, че помагам на всички😊

# 475
  • sofia
Благодаря, Мария!
Да, нов потребител, но пак имало някакъв проблем с включването, но като гост в стаите са го прибавили и за утре ще има достъп до часовете. Утре ще му оправят профила.
Не мога да не похваля зам.-директорката, която се занима с въпроса и то в неделя!

# 476
  • София
Мхм.
Тази година за разнообразие явно ние летим напред по математика.
На трети урок за вектори са.

# 477
Ред, мисля, че се движите с нормално темпо. Истината е някъде около събирането и изваждането на вектори. Joy

# 478
  • София
Е за нашите критерии от последните три години, нормалното е адски бързо.
Обикновено бяхме 5 урока назад спрямо средното темпо. Grinning

# 479
Класът на набора от понеделник минават он-лайн, че има съученик с положителен тест.
Да попитам, въпреки че почти съм сигурна в отговора. Профилът в Тиймс им е един единствен и продължават с него, докато завършат? - тук предполагам отговор Да.
Следва администраторът на новото училище да го е присъединил към новото училище?
Това разбрах аз от обяснения тук -  https://dechica.com/teams/qna.html
Проблемът го установихме, след като код за присъединяване към "отбор" (в случая за часа по БЕЛ), не проработи. Явно, за да се присъедини, трябва и на "по-високо" ниво да е присъединен към конкретното училище.
Обаче, администраторът му праща някакъв мейл (за нов профил), който при опит за логване дава, че е грешен и не съществува.
В момента тече комуникация чрез съобщения в Школо, ако не се разбере какво и как се случва, утре ще звъня в училище.

В петък са ги питали имат ли проблем с логването в Тиймс, ама нашият няма такъв проблем и изобщо не е задълбал по темата. Зачудил се леко, ама до там..... сега ми се зорли и нервничи, ама откъде да знаел, ама кого да питал ... ми класната питай - то много трудно да се сетиш!

Общи условия

Активация на акаунт