ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 619
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Из медиите целият случай е доста поизкривен. Не че има неверни неща, просто се поставят ударения на грешни места.
Учителката е с доказан Ковид, но реално тестът излиза ден след като почива. Както писах, много бързо развила се пневмония. Да, предизвикана е от Ковид, но преди 20 години мой познат си отиде по същия начин и без този вирус.
Скриншотът не е разпространен от учител от нашето училище, а от външен човек. Нормално е голяма част от родителите да са стреснати. Говорих с някои преди дни и някои наистина са доста паникьосани. Учителите също бяха малко притеснени, но има и няколко болни между тях, други са под карантина и просто няма кой да преподава по някои предмети. Други години винаги са се отзовавали пенсионирани учители при нужда. Разбираемо в момента те не изгарят от желание да влязат отново в училище.
Писах и че наборът реши да си ходи присъствено. Днес са били трима души в клас, останалите пред компютрите. По английски са си карали нормални часове с учителка от друго училища. Добре минало. Поговорили са си и за книги. И, и, чудо младежът разбрал, че една от съученичките му също много чете. Дори май се оказали със сходни вкусове. Той е доволен, защото все едно си е бил на индивидуално обучение днес. Той обаче обича да си беседва с преподаватели. Тормози го само като е шумно в класната стая.
Малкият е електронно тази седмица заради предстоящото състезание. Писах, че се притеснявам от евентуална карантина там и затова го оставих да учи от къщи. Обаждах му се на обяд да го питам как е минало. Каза, че било супер. Интернетът в училище бил спрял по някое време и не карал математика и български. Пей сърце, щастливец 🤣 Ей затова хич не искам разни електронни обучения. Спре нет, ток, крашне ВКС, децата се кефят, ама материалът се губи.
И така. Рапорт даден Simple Smile

ПС. От утре 5-12 клас минават ДО. Току-що получих съобщение в Школо. Не разбрах докога.

# 496
  • София
Стон, браво на вашето училище. И друг път ми е правило впечатление като си писала. Малко училища могат да се похвалят да карат едновременно децата присъствено и ОЕСР.
Забравих да похваля проектът по японски. Супер идейно.

# 497
  • Между гори и планини
И аз идвам тук, след прочетената новина. Да се пазите всички! Все повече искам да минат онлайн, не искам да треперя при всяко заболяло гърло...

# 498
А аз изобщо не искам да минават на ДО!

# 499
  • София
Доня, не виждам как да се пазим повече от това, което правим. Носим си маските, дезинфекцираме ръцете, отново спряхме (поне нашето семейство) да ходим на заведения, след като не можем да седим навън. Но и двамата с мъжа ми ходим на работа (не сме спирали) и пътуваме с метрото, Митко ходи на училище, така че всеки един от нас може да донесе гадинката.
Не искам да минават децата на ДО, но в края на краищата каквото за всички това и за нас ще бъде. Само да сме здрави.

# 500
  • Пловдив
Страхотен проект на японски! Възхитен съм, грийн! Нямам думи, таква красота 💓
И аз съм много против ДО. Коментирахме с моята приятелка днес, тя има поглед към дечица поне от 10 училища, помага по някои предмети, като част от децата за адски ученолюбиви и само шестици имат, е, входните им нива са катастрофални. На всички. Между 2 и максимум 4 и такова било нивото на целите класове. Това ДО направо никой нищо не е научил. Пълен Провал! Не може така, хора, не може. 😡
Иначе, набира днес пак е доволен, класната я няма, та им преподават други учители и е по-айляшко.

# 501
  • София
Ами аз съм от тези, които са доволни от изминалото ДО, учиха си децата, даже по някои предмети и повече отколкото в класната стая, но въпреки това не го искам или поне не за дълго. Нямам против януари-февруари, когато започнат гриповете да минат временно на ДО, но наистина временно.   

# 502
  • София
То пък после ние ще треперим да не им донесем ние нещо вкъщи....От днес имаме поредните колеги с положителни проби.Явно така ще е...

# 503
За съжаление моето отношение към ДО изобщо не е положително и хич не е ласкаво.Не ми се влиза в спорове,но ниските входни нива ги очаквах.Оказа се,че доста голям % от учителите в техническо отношение са на светлинни години от знанията и уменията на децата.Не вярвам ,че с един курс са научили всичко необходимо.Точно за това хич не ми се иска да затворим децата си и да минат на ДО.Очаквам следващи изходни нива катастрофални.Това ,разбира се,са очакванията ми при продължително ДО.
                          Ние коментираме нивата на децата ,чийто майки пишат тук,а представяте ли си какво е нивото при деца,чийто родители смятат,че у-щето е длъжно да си свърши работата и хал хабер си нямат какво и как учат децата им.Не може да се отрече,че има родители,които освен да коментират "как  учителите не са си свършили работата" и подобни не са и погледнали в тетрадките и учебниците на децата си.Не коментирам техническите условия за провеждане на ДО.Ако в големите градове и елитните у-ща имат необходимата техника,нет,то на много места положанието е плачевно.Какво ДО ще се провежда при положение ,че не се осигуряват равни възможности на всички деца.Сравнявам с Швеция например - с постъпването на детето се дава служебен лаптоп и се осигурява безплатен нет.Всъщност за децата е безплатен.Къде сме ние - хич не ми се мисли.

# 504
Абсолютно едно с едно като Мама Мони са и моите размисли и желания. Добре беше ДО на фона на това в други училища, но не го искам. Не е за моите деца. От време на време, при кризисни ситуации бива, но за цялата година, за години напред, щото той вирусът не виждам да има намерение да си ходи, не, по никакъв начин.

# 505
  • о`майна лунна нощ е
При нас дистанционното също беше организирано бързо и много добре като преподаване. Но не искам да остават вкъщи. Ако трябва ще ги карам, ще ги чакам на прибиране, ще вися с часове в студа, но не ги искам у дома пак. Лесно и удобно ми е като са си вкъщи.  Вече са подсигурени и с машини, които да са адекватни за ДО.  Топло е, кучето си има компания, не мисля за униформи, дали са яли, но при набора ще е ад. Гледам и от двете страни на монитора и осъзнавам колко е трудно за всички с това ДО. До тук сме случвали на отговорни и сърцати преподаватели, които са си гледали съвестно работата.

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 16:03 от `ТуиГ

# 506
За нас ДО беше ок, тук също явно ще мине добре. Но...с малкия сме склонни да си седим само домА Simple Smile и без това. Малко ни се отразява това. Малко или много изпадат повечето контакти ( което е и целта, донякъде).
Та не знам. Не съм компетентна. Да решават умните глави.
При нас има много проекти, дори по БЕЛ правиха родословно дърво на гръцките богове..да, не стана дърво, а някакъв лабиринт Joy. А обясненията към него съвсем Joy

# 507
Грийн, много хубаво:heart_eyes:!
Нашите нямат все още виртуална стая за отсъстващи деца. По български и математика все с нещо бих могла да помогна, но с френски....
Тръгнал си е днес, защото усетил, че е със запушен нос.
Този път е с петица на контролното по френски, не пълна, но петица. Нещо не прави както трябва с научаването на граматиката, иначе на осъдителното самоописание го е похвалила за отличния правопис, но според нея е кратко. При упражненията с граматика прави грешки, явно не си научава добре глаголите .

# 508
Родословно дърво на гръцки богове и герои правих аз в ученическите си години. По-точно е да се каже, че се опитах да направя, но не успях. Спрямо тях латино-сериалите ряпа да ядат 🤣 Инициативата си беше лично моя, защото ми беше интересна древногръцката митология и кой знае защо самонадеяни реших, че ще успея да им разплета родствените връзки. 🤣

# 509
  • София
Хахаха!
Като казахте "родословно дърво" и "латино"...
Правих навремето. Съвършено доброволно.
На "Сто години самота".
Там имаше емнайсе поколения и всички се казваха или Аурелиано Буендиа или Хосе Аркадио Буендиа, а жените бяха все Марии (май).
Човек бързо започваше да се изгубва. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт