ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 613
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Моят син е изключително доверчив за разлика от хитрата си по-малка сестра. Разликата им е 4,5 години. Дребното, още докато беше на 2 години се изцепи на Коледа: "Дядо Коледа не съществува! Мама и тате купуват подаръците, нали?" и брат ѝ се оцъкли учуден, защото такава мисъл през неговата глава никога не беше минавала.... JoyJoyJoy
От тогава няма мит за дядо Коледа. Няколко пъти баткото се опита да подпита истина ли е, че дядо Коледа не съществува за да си върне стабилността в психиката, ама... на, остана разочарован отдавна...

По другата тема за споделянето на случващото се в училище, Гестапо пасти да яде.
Още щом се прибере го подхващам от вратата: "Как мина днес? Какво правихте в час по еди-какво-си? Какъв материал взимахте? Как мина еди-що-си?...."
Бива подлаган на кръстосан разпит всеки ден.

# 91
Хаха и аз го представих 😂
Моя спи с мече което са купили на мен когато съм проходила  . Мечето е женско Моли, брат му спа с него, сега от бебе у той, очаквам и внуците ми да го наследят. Моли е вечна!

В детската стая моите синковци си имат огромен кашон с плюшки. Играеха заедно до последно, когато големият замина студент в Холандия. Като се върне по коледните празници пак играят.
Вярно, игрите са доста ... военизирани, повече от доста, ама са си игри.
Младежът има три плюшки, с които се "завива" и сега. Много му липсва брат му /това - съвсем сериозно/. Вероятно затова.

Иначе Дядо ви Коледа го разкараха още в детската градина.

# 92
  • София
Младежът с тези курсове в СМГ в един момент просто хвана и изчисли колко горе-долу деца има в София и как е невъзможно да разнесе един човек подаръци на толкова деца за една нощ дори в рамките на един град. И заключи, че не съществува.

# 93
  • софия
Хохохохохохохо, разби ме младежът на зазу Grinning Рационална математика.

Младежът има три плюшки, с които се "завива" и сега. Много му липсва брат му /това - съвсем сериозно/. Вероятно затова.
Това е много мило Blue Heart

шмърциплянку, на този въпрос отговарям, че "Всичко вълшебно и хубаво, в което вярваме, съществува."

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 14:08 от zvаnchе

# 94
  • Между гори и планини
Ние декември гледаме само семейни коледни филми - полярен експрес с Том Ханкс и Коледна песен с Джим Кери от анимациите са любими. Та Коледа е магия, не просто подаръци. Аз пускам песни от 50те, мъжа ми прави специално вино с подправки, пекат се курабии, украсявам дори двора, осветяване го с лазер който играе в зелено и червено по цялата къща. Самата къща е червена и като падне сняг, блесва.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 14:10 от Доня Дафина Черешова

# 95
  • о`майна лунна нощ е
Олеле, че е хубаво във вас!
А като се сетя как ме баламосваха мен като малка, че ходещите кукли, дядо Мраз /защото нали тогава дядо Коледа нямаше/ първо минавал през Русия и не стигали да БГ.
Бях толкова възмутена, докато не разпознах часовника на баща ми на ръката на дядо Мраз. И приключих с ходещите кукли.

# 96
Много хубаво стана изведнъж тук!

# 97
  • София
От вчера - МОН не предвижда да затваря училища заради COVID

Вкъщи имам рецепта за войнишките курабии и много хубава за коледни (от една Коледа в ББС Център, когато децата правиха там с една майка Simple Smile). Ако никой не се включи до довечера, ще ги пусна.

Звънче, може ли да споделиш твоите рецепти. Войнишките курабии са много разпространени, но друго си е изпитана рецепта.
Тази година записах шестокласника в ББС центъра на английски. Дано и ние сме доволни като вас. Бях фен на Алианс, но тази година реших да сменя. Соня пък е в Аво.

Като видях снимките на Доня (много хубави) се присетих, че миналата година и аз си купих коледен пуловер със снежен човек и доста го носих. Вие имате ли си такива?

# 98
  • гр.София
С. спи с една лилава крава Милка и едно рошаво брадато кученце поне от 1 клас.Вече й е тясно леглото и сутрин ги събирам от пода.
Пише писмо до дядо Коледа и тържествено го пускаме в специалната кутия в Централна поща.
В Била вече пуснаха щолена .  Мразя зимата и Коледата,  но ей такива дребни неща все пак държат духа ми до пролетта-)
С. явно е единствения почитател тук на Модула по физическо.  (Но и миналата година си го ползваха ентусиазирано повечето деца).За жалост им го трупнаха сега като седми час в четвъртък, но се ядва.
Учителката по физическо явно вече е надушила ентусиазма й,та и похвала четох вчера.

# 99
За тези, които пожелаха рецептата за меденки. Копирам я от записките, както ми е изпратена, но с едно допълнение от моя страна.

Скрит текст:
3 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
4 с.л. мед
1 ч.ч. олио
1 лъж. сода
канела
брашно

Слагат се яйцата, след това меда, захарта и олиото и се разбърква добре с вилица или лъжица. След това содата се слага в пресятото брашно  и се добавя постепенно,докато стане меко тесто,като пластелин. Не трябва да лепне много ,но и не бива да се слага много брашно ,защото стават сухи и корави. Разточва се кора с дебелина 6 милиметра и се изрзват с формички. Не трябва да са по- тънки от 5-6. Мм,защото стават корави. Пекат се до леко позлатяване. Внимава се да не се препекат,защото няма да се мекички. Може да се сложи ябълка на парченца за украса, стафифи ,предварително накиснати за 15 минутинвъв вода или ядки.
 П.п. Може да се оформят топчета от тестото и вътре да се сложи парченце ябълка, стафиди или орехови ядки. Има вариан с добавяне на портокалови или лимонови корички.

# 100
  • София
При вас кой е замествал?
Ако съм разбрала правилно е била преподавателката на Б клас!

# 101
О ние ги правим по същата рецепта

# 102
  • София
Баткото много искаше да вярва в дядо Коледа и упорито избягваше информация и въпроси по темата. Дребното не е имал драми, сигурно преди брат си е бил наясно. Подаръците при нас са винаги изненада, независимо  дали за Коледа  или РД и никога не са си казвали какво искат, което сериозно ни затруднява  всеки път. Иначе малкият е ревностен почитател на меденките и сигурно свързва Коледа повече с тях, отколкото с подаръци. Заедно с него ги правим в началото на декември, по-късно ги украсяваме и чинно си ги чака до 25ти. И като ги почне, няма спирка. Дори за подаряване все се налага да водя преговори с него, трудно се разделя с тях. А правя и още няколко вида сладки за тогава, но меденките са му слабост.

# 103
  • София
Да ви хвърля в друга тема - вашите деца вярват ли още в дядо Коледа?
Записвам се без да съм изчела всичко, че адски много пишете.
Вече не вярва (слава Богу). Като стана на 10 реших да му кажа истината, да не му се смеят в училище, че много искрено си говореше по темата. Последваха рев, сръдни и обвинения как сме го лъгали толкова време ... и после забрави Rolling Eyes и трябваше на следващата година да водим този ужасен разговор отново. Пак с драми ...
Малкият се е усетил вече, в последните 2 седмици 4 пъти ме пита ние ли купуваме подаръците.
Информация за училище получавам на малки порции, с много питане. По езика засега нещата вървят гладко, 2 шестици и една петица.

# 104
Да ти кажа, и у нас меденки не остават, а творим всякакви лакомства Simple Smile
Заради тях купувам доста големи количества цейлонска канела Simple Smile И как ухае къщата...

Общи условия

Активация на акаунт