ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 632
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ние пък имаме Канчо, с който още спи. Това е една плетена пелена от моето детство. Нямате си на представа на какво прилича. Леле ако ме разбере, че съм кажала направо не знам Simple SmileНавсякъде го носи Канчо!

# 106
  • Между гори и планини
Ние пък имаме Канчо, с който още спи. Това е една плетена пелена от моето детство. Нямате си на представа на какво прилича. Леле ако ме разбере, че съм кажала направо не знам Simple SmileНавсякъде го носи Канчо!
Няма да казваме на никой, остава си между нас! 😉

# 107
Мама Мони,
Същата история. Не е Канчо, а Меси. Тигър. Меси е галено от Месарко.
Има си тоалети и периодично се преоблича. Спи винаги с него. Навсякъде се влачи с нас. Колко върха покори тази плюшка и колко полети преживя. Тя му беше направила и паспорт за да минава през летището.
По едно време трябваше да му купуваме подаръци за рождения и имения ден.

# 108
А ние от утре най-вероятно сме онлайн, целият град. Няма официално съобщение още, в момента решават, но е неизбежно. Карантинираните класове не са много. В нашето училище е един, имаше и още един почти в началото на учебната година. За друго училища знам за два класа. Има обаче няколко болни учители и явно това е решението на местните власти.
Яд ме е обаче и то много. Бях писала, че точно около 15.09 имаше панаир. Тълпи от хора, концерти, атракциони, съответно мерки и дистанция никакви. По същото време ние си правехме родителските срещи на двора, а в някои училища бяха онлайн. И сега, ама що така.
Моят няма плюшка. Имаше си любима тънка възглавничка от бебе. Допреди две години тя още стоеше свряна под голямата му възглавница. От време на време я прибираше в скрина, защото уж вече не му трябвала, но после незнайно как се озоваваше отново под възглавницата му. В крайна сметка преди около 2 години се раздели окончателно с нея.
Малкият си има няколко плюшки. Най-любим е един пингвин, с който си спи. Не го носи никъде обаче, щели да му се смеят.

# 109
Темата ви е много уютна, макар да е топло за Коледа.
Включвам се, да кажа за курабиите-майка ми ги нарича "казанлъшки курабии", не зная защо. Свързвам ги с детството, после ми ги правеше като бях студентка в София, като завърших-за командировки, а сега-за сина ми. Ама той много не ги уважава, хапва 1 най-много.
За Коледа-аз съм от мързеланите, но обичам сладко. И тук, в Коледната тема на форума намерих едни линцерови сладки, лесни са, уникални като вкус, трайни и напомнят точно първото ми училище, с много вкусните сладки в лавката.

# 110
Моята пък във втора група в детската градина сама разбра, че няма дядо Коледа, а с плюшка не съм я виждала от поне 4 години. Това не пречи всяка Коледа да опаковам подаръците и да ги слагам тайно под елхата.
Сутринта на Коледа с мъжа ми нарочно не ставаме преди тях за да чуем тупуркането и цвъркането при разопаковането на подаръците.
Бисе, дай им рецептата за мини щолените. Мисля, че ги виждам на снимката в чинията на liani

# 111
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много отрано ви подхвана Коледният Дух!

Моята голяма дъщеря навсякъде разнася една плюшена овца и спи с нея, ама като ви казвам навсякъде, включително в планинарската раница, когато спим по хижи и всичко в багажа е изчислено до милимунда!

В Дъглас има много хубави календари, аз съм харесала няколко, смятам да взема за подаръци.

# 112
А ние от утре най-вероятно сме онлайн, целият град. Няма официално съобщение още, в момента решават, но е неизбежно. Карантинираните класове не са много. В нашето училище е един, имаше и още един почти в началото на учебната година. За друго училища знам за два класа. Има обаче няколко болни учители и явно това е решението на местните власти.
Яд ме е обаче и то много. Бях писала, че точно около 15.09 имаше панаир. Тълпи от хора, концерти, атракциони, съответно мерки и дистанция никакви. По същото време ние си правехме родителските срещи на двора, а в някои училища бяха онлайн. И сега, ама що така.
...
Дано се окаже партенка.
Да не сте експериментална община?
Че то минахме през експериментални паралелки, такива училища, сега на някои общини е ред. Предполагам, че опитът ще е в малки такива. Няма да стартират със София и Пловдив, разбира се. Опит е това.
Как не затвориха някое ужреждение, банка, магазин? Ами все училища и паралелки. Да не би само там да има "заразени"?

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 10:30 от Judy

# 113
  • о`майна лунна нощ е
В село близо до Пловдив от учителски състав около 16 преподавателя по спомен, има диагностицирани 11. Те са онлайн от миналата седмица.

# 114
Ако в темата има някой с юридическо образование или познания, къде мога да прочета конкретните глоби за липса на маска за физическо и юридическо лице?

# 115
Такааааа, малко извън Коледната тема.

В момента наборът играе с група свои съученици. Чувам, че коментира, че нямало да се включи в нещо (май по БЕЛ), последвано от проверка на облака, в който им качват заданията, установявайки, че миналата седмица им е качено задание (не се разбира по какво) с краен срок утре. И само тихичко се чу едно "WTF"
Така като гледам дЕдо Коледа май няма да го уважи тая година. Joy

# 116
  • софия
Рецептите, които обещах. Тази за курабиите е от майка. Много ми ги правеше като бях малка. Тази за коледните мисля, че е почти същата като на Бисето.
Скрит текст:
Курабии*

Тесто:
4 яйца
500 гр. захар
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. амонячна сода
1 ч. ч. олио
1 каф. ч. кисело мляко
кората на 1 лимон - настъргана
около 1 кг. брашно

За намазване:
жълтък
едра кристална захар
ядки (орехи, бадеми)

От продуктите се замесва средно меко тесто, което се оставя да почива поне час, може и цяла нощ.
Тестото се разделя на топки, които се точат на дебела кора, на която се изрязват желаните форми.
Мажат се с жълтък, поръстват се щадро със захар и счукани/нарязани ядки.
Слагат се да се пекат в гореща фурна (около 210°) за 10 мин. и слад това се намалява на 180° **.
Пекат се до златисто.

*  От 1 доза става огромно количество. Като за един полк ☺
** Градусите за печене са ориентировъчни. Всяка фурна пече различно.

Коледни сладки

180 гр. пудра захар
120 гр. масло на стайна Т
5 с. л. мед
2 яйца
2 ч. л. сода бикарбонат
2 ч. л. подправки (джинджифил, канела, кардамон, индийско орехче. В Лидл около Коледа продават готова смес с подправки, много хубава.)
около 600-800 гр. брашно

Разбъркват се брашното, содата, пудрата захар и подправките.
Маслото, меда и яйцата се разбиват. Към тях се добавят сухите съставки до получаване на средно меко тесто.
Разточва се кора с дебелина 5 мм. Изрязват се фигурки.
Сладките се пекат в предварително загрята фурна на 170°.

Айсинг:
2 белтъка
200 гр. пудра захар
няколко капки лимон

Белтъците се разбиват до твърди върхове.
Постепенно се добавя пудрата захар и лимона.

# 117
Правя само някакви здравословни бъркочи, които голямото дете яде с кеф, а малкото не ги и опитва. С овесени ядки, с кокосови стърготини, рожков, банани за подслаждане и т.н Измислям си рецепти и си ги харесвам Simple Smile
Не вярва в Дядо Коледа, а ми се струва, че е в период, в който и в Коледата не вярва.
Доня, много сте красиви и едни такива уютно семейни. Ние сме доста зле със сътворяването на коледен дух. Само двамата с малкия правим нещо по въпроса- украсяваме елхата и печем сладки. Единствено тогава пека  двойно напукани шоколадови сладки, които са с много шоколад, захар и масло. И са прекрасни.
Сега видях, че и Лиани е качила снимка. Чудно!
Иначе да си кажа, че искам слънце и море!

# 118
  • гр.София
На Лиани трапезата е чудесна!
Аз ще чакам да започнат и останалите да пускат снимки-)
За сладко-само палачинки и ябълков пай правя.

# 119
  • София
Ех, Коледа ... Heart Eyes
Най-обичаният празник у нас!
Украсяваме елхата още в първите дни на декември. Адвент календари не съм купувала, винаги ги изработвахме заедно. Аз тайничко подготвях и измислях предизвикателствата, като винаги се започваше с писане на писмо до дядо Коледа, после изработване на картички, които пускахме по пощата...
Много, много мили спомени...
Лятото се беше присетил нещо и питаше, не може ли пак да има календар, нищо, че знае, че джуджета и дядо няма. Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт