ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 602
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
  • софия
Ама що се мОрите с родословно дърво на гръцките богове? В Интернет има всичко, но и с дърво, и без дърво не можеш да им хванеш спатиите. Ужасно е оплетено всичко. За по-простичко лятото извадих кратка биография на всеки от най-важните богове, като се опитах да ги подредя по време на появяване и кой брат, кой син, коя дъщеря на кого.

# 511
За ДО многократно съм писала, че мина много добре при нас. Сега се сещам-в края на 8 клас правиха Кембридж тест, без оценка, но да се пробват(всъщност не зная дали резултатът не е повлиял на крайната оценка). Убедена съм, че в техния случай(клас с 3-4 момичета, доста шумен), никакъв listening нямаше да се получи в класната стая.
От егоистична гледна точка и аз не искам ДО-, най-малкото, защото не съм убедена, че ще "влиза в час" навреме, Но от гледна точка на качествено обучение, нямаше никакъв проблем. Сега, като се разболяха 4 учителки едновременно, кел файда от присъствено. Да са здрави децата, учението се наваксва.

# 512
  • София
Аз съм писала и преди по темата, но при моя ДО донесе доста негативи. Стана още по-затворен, мрачен и отегчен. Грам не мърдаше от компютъра и тетрадките. После дори лятото не излизаше. За цяло лято е излязъл 2-3 пъти по желание с приятели и още няколко пъти по принуда с кучето и толкоз. Изобщо не искам ДО! Качеството не беше лошо, но психиката му ми е по-важна от какво ще научи.

# 513
  • София
Към момента стратегията за ДО по паралелки при необходимост ми изглежда много разумна и ми допада.
Ако бях управляващ, натоварен със задачата да постанови правила в интерес на всички засегнати страни, не бих могла да предложа нищо по-добро.

# 514
  • Между гори и планини
Вижте сега, не сте правили родословно дърво като на мъжа ми, дето половината информация е на испански, другата на английски, половината Мексико имат същата фамилия. Та се рових до средновековието.
За гръцките богове, имам приятелка която е много дълбоко в техните дебри, веднага ще направи, ако се наложи.

# 515
# 516
Ползвахме го донякъде, но заради оплетените линии и кофти формата не е много ясно кой кого, ако не си навътре в нещата.
Нашето стана по-хубаво Stuck Out Tongue Winking Eye

# 517
  • софия
А, баш това не можах да го разплета.
И на Стивън Фрай в "Митове" има схеми, и там е...

# 518
  • София
А, баш това не можах да го разплета.
И на Стивън Фрай в "Митове" има схеми, и там е...

На девер ми Петко, зълвиния син, по мога да му хвана спатиите Simple Smile

# 519
То това им беше основния  проблем на тия ми ти гърци. От една страна брат и сестра, от друга деца имат. Някой на друг се пада чичо по една линия, братовчед по друга. Много овъртяни бяха. Нямаше интернет тогава и аз по една дебела книга за старогръцки митове и легенди се опитах да ги нагодя. Бързо ми мина меракът.

# 520
  • София
Това древногръцката култура така и никога не можа да ме грабне.
Нито митовете са ми били интересни, нито архитектурата (там Критско-Микенската беше някакъв светъл лъч), нито литературата, абе скучни са ми, много. Не твърдя че са такива по принцип, може би в мене е грешката.

# 521
  • София
И аз така. Не са ми интересни, не провокират въображението ми. Детето обаче ги беше понаучило кой кой е, чак се учудих. Аз освен по  - известните богове ( Зевс, Хера, Посейдон...) другите не мога да ги запомня и сега.

# 522
Онлайн обучението е ОК за кратък период, както когато живеехме в нормален свят и имаше грипна ваканция. За повече....е ужасно. Здравето не е само тоя вирус! Какво правим с очите, с обездвижването, психичното здраве?!

# 523
Ми как какво, МОН си преработва програмите, МЗ въвежда програми за очите и психиката, съобразно обстановката! Ми има цели министерства, има месеци, може да станат и години така! Да се измисли. Аз ли да го измисля? Защо има министерство, да лапа пари за козметика по учебниците ли само?! И за точене на касата?! Ми не. Ето истинска криза, дали изкуствено създадена или не, няма значение. Решения трябват. Явно- не козметика.

# 524
  • София
Добро утро. Лекинко да помрънкам рано сутринта.. Голям зор с този френски при Митко, нищо общо с лесния английски. Вчера диктовка – две тройки в класа, останалото двойки. Има две объркани думи, но при мн. и ед. ч., които се четат еднакво е зле.Това първия час, после го е изпитвала половин час на дъската – говорене, писане и проверка на домашното. Не му е писала веднага оценка, но той си мислеше, че се е справил и ще има 5. Да ама не. Вечерта в школо се появи четворка и замалко да заплаче. Пък може и да е поплакал, но си отиде в неговата стая. Наистина учи, но явно не достатъчно. За съжаление при него ниските оценки не го мотивират, а обратното. Днес отново тест и се е спекъл. И това при присъствено, а какво ли ще е при ДО?

Общи условия

Активация на акаунт