Дълга връзка без развитие и промяна в отношенията

• 11 601
  • 236
  •   1
Отговори
# 105
  • Paris, France
ПП. Проблемът на днешното време е, че още преди да се е стигнало до брак, почва да се мисли какво ще стане като се разведат.
С такава настройка, подписът е безсмислен

Проблемът в днешно време е, че половината бракове завършват с развод. При такова положение няма как да не се замисляме за него и да не го предвиждаме.

Другото е, че извънбрачните връзки са вече чо-скоро норма, а не предбрачно съжителство  Третото е, че младите поколения се женим късно, със значителен имотен и финансов капитал и затова внимаваме. Четвъртото е, че поради ниска, с поколения, раждаемост голяма част от имотния ни капитал е придобит от баби, дядовци, майки и бащи, които не биха искали купеното от тях да се превърне в наследство за чужд човек ако детето им умре 

Много хора предпочитат да ги наследят само децата им, а не придатък, наречен съпруг. Дори и да е родител на децата, когато той наследи се плаща данък и когато умре и децата го наследят се плаща данък отново. Е, има вратички с фирмено имущество на офшорки, но не на всеки му се занимава.

# 106
Когато един мъж признае едно дете, той става отговорен за него по същия начин като при брак. Бракът те задължава да си солидарен с половинката и тази солидарност е в двете посоки. При развод, всякаква юридическа връзка се къса между вече бившите съпрузи. И това е нормално. Никой възрастен не може и не трябва да е отговорен за друг възрастен.
Голямата разлика при сключен брак идва при смърт на един от партньорите. Живият партньор има право на част от пенсията му и на част от наследството. Като това последното може да бъде решено със завещание и без брак

1. Ако бащата почине преди раждането на детето, то няма да бъде признато за негово дете, ако няма брак между родителите. Съответно няма да наследи баща си.
2. Според действащите у нас закони не е така. Завещанието може да бъде оспорено. Има запазена част за наследниците по закон.

# 107
"Аз не съм те заявил пред света и пред Бог. Ти нямаш нищо общо с мен, с моят живот, с моите пари, с моите роднини. И ако умра, няма да сме заедно във вечността. Не съм се свързал с теб по никакъв начин. И детето, което ми родиш е заченато в грях. И ако аз умра докато си бременна,  кой ще го признае ? То няма да е мой наследник пред закона и Бог."
Извинявай, ама това все едно от някоя секта излезе...
Значи не познаваш Православната Христианска вяра.....демек нашата официална, на българите.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 14:24 от buttercake

# 108
О, плийс, buttercake.

# 109
  • France
Какъв е шансът бащата да почине преди раждането на детето си? Приблизително същият като възможността жената да умре след сключването на брака, без други наследници освен съпруга.
Наследството може да бъде оспорено, друг е въпросът колко успешно. Между другото, като юридически документ и бракът може да бъде оспорен. Със същата успеваемост като едно завещание.

# 110
  • Най-красивата страна
Съжителството без брак с деца или дори без,не е проблем,ако и двамата партньори мислят еднакво и това не им пречи.

Но ако единия държи на брака или иска да има деца,това вече е проблем.И няма смисъл да си губи времето с такава връзка.
Даже и да отстъпи,пак няма да е удовлетворен.

Според мен това са важни неща и би трябвало да се обсъждат ,когато връзката започва да става сериозна.
И ако няма разбирателство-всеки по пътя си.
Така е най-добре,когато двамата партньори не гледат в една посока.

# 111
Какъв е шансът бащата да почине преди раждането на детето си? Приблизително същият като възможността жената да умре след сключването на брака, без други наследници освен съпруга.
Наследството може да бъде оспорено, друг е въпросът колко успешно. Между другото, като юридически документ и бракът може да бъде оспорен. Със същата успеваемост като едно завещание.

За съжаление, случва се. Катастрофа например.
При завещанието има т.нар. запазена част за наследниците по закон.

# 112
Buttercake, пак това с вярата.
Ама я кажи, вие със съпруга живеехте ли заедно преди брака? Или той те взе девствена направо от родителите?

# 113
Съжителството без брак с деца или дори без,не е проблем,ако и двамата партньори мислят еднакво и това не им пречи.

Но ако единия  държи на брака или иска да има деца,това вече е проблем.И няма смисъл да си губи времето с такава връзка.

Според мен това са важни неща и би трябвало да се обсъждат ,когато връзката започва да става сериозна.

Аз мисля, че това е възможна причина да се дърпат мъжете. Щото това държи на брака, какво се крие зад него - това е важно. Не кой кого обичал и колко.

# 114
Любов ли е, бумащина или предразсъдъци...

# 115
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
"Аз не съм те заявил пред света и пред Бог. Ти нямаш нищо общо с мен, с моят живот, с моите пари, с моите роднини. И ако умра, няма да сме заедно във вечността. Не съм се свързал с теб по никакъв начин. И детето, което ми родиш е заченато в грях. И ако аз умра докато си бременна,  кой ще го признае ? То няма да е мой наследник пред закона и Бог."
Извинявай, ама това все едно от някоя секта излезе...
Значи не познаваш Православната Христианска вяра.....демек нашата официална, на българите.

С тия православни свещеници, вярата мога да си я практикувам и у нас, и в гората. Wink За протокола, кръстена съм, живеем в грях, детето и то, чудно ни е.

# 116
Поредната тема, забила към имоти, наследства, плюс малко вяра, православна даже.. 😀
По темата, без пазарлъци: дълга връзка без развитие, диалог, ясни граници и стремежи не е връзка, а съвместно съжителство с екстри и общи сметки.
Никога не съм разбирала нечии стремежи да обсъждат лични проблеми във форум. Шарени мнения, размиване на граници, пречупване на реалността през призмата на чужди мирогледи..
Пък то какво било нужно: диалог.
Мило момиче/жено, смелост трябва, смелост..
Да заявиш какво искаш. Да го отстояваш. Да правиш компромис, с мярка.
Никоя любов не е по-силна от любовта към самия себе си/сиреч докато няма дете предполагам/ и никой няма да те цени и уважава, ако самата ти не се цениш.
Протакането е един вид разиграване с доста често ясни мотиви, но неясни граници. Ще рече: манипулиране.

# 117
  • Най-красивата страна

Но ако единия  държи на брака или иска да има деца,това вече е проблем.И няма смисъл да си губи времето с такава връзка.

Аз мисля, че това е възможна причина да се дърпат мъжете. Щото това държи на брака, какво се крие зад него - това е важно. Не кой кого обичал и колко.

Има и мъже,които държат на брака,а жената се дърпа.Но в повечето случаи това са жените.
За хора,които държат на брака е обидно,когато партньора отказва.
,,Обичам те,но не искам да се оженя за теб,, звучи кофти...

Обаче на сила хубост не става.
Ултиматуми не помагат.
Компромиси също.Защото този,който направи компромис за толкова важни неща като брак и деца в един момент ще се почувства неудовлетворен.

Понякога се случва мъж да живее с една жена години на ред ,тя да чака да и предложи,той да отказва.
Накрая се разделят и само след няколко месеца той е женен за друга...

За това казвам,че когато партньорите имат различни представи за живота и семейството ,най-добре е да се
разделят.

# 118
За протокола, кръстена съм, живеем в грях, детето и то, чудно ни е.

Ужас. Анатема! Как смееш да пишеш тук, сред нас?!?!?!?!

# 119
Вени, така е, да. Аз не намирам нищо чудно и лошо в това, че живеел с една, а се оженил за друга. Всеки мъж има правото да се ожени или да не се ожени, в зависимост от това какво иска, и за която го иска. Ама не е задължително да го направи с всяка, с която има отношения и съжителство.

Общи условия

Активация на акаунт