Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 43/

• 35 232
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Ама наистина, и първия договор, който Ефе предложи чрез Ферит беше точно такъв - холдинга на Болат да носи крайната отговорност при всички обстоятелства.
После това много наподобява ситуацията, при която става проблема при бащата на Серкан - друг върши работата, Болат носи отговорността.
Чак си мисля дали бабата е наела Ефе или е някой трети - като човекът, който лежа в затвора - уж заради бащата на Серкан.
mury9 +1 за предвиждането ти, че накрая Серкан ще трябва да спасява всичко - и Еда, и проекта й и Холдинга.
на Ефе не му пука, целта му е да ги подхлъзне и най-вероятно накрая ще се измъкне по терлички - "проекта не е мой, аз съм само "помощник", няма да се подпиша".
Аз писах и преди - прицелил се е във всичко най-скъпо за Серкан - холдинга, проекта и Еда.
  Вероятно е и така да стане... Че се е прицелил, прицелил се е... Проектът е неин, Ефе ще помага... Понеже все пак зад този проект стои фирмата на Серкан, Ефе може умишлено да саботира и след това всичко да се изсипе на главата на Еда, която ще се довери напълно и изцяло на новия помощник, за да дразни Серкан, и ще мисли по-скоро емоционално, отколкото разумно... Да не се окаже после, че Серкан ще бъде човекът, който ще трябва да спасява и нея, и проекта й, и фирмата от провал... Както, между впрочем, го е правил и преди... .Smile
neorum  Да, така е, но тя нямаше да понесе истината,  според Серкан.  Ако можеше да понесе цялата ситуация, всичко щеше да бъде различно.
 "Ако Серкан с решението си нарани Еда, то нарани два пъти себе си, спестявайки жестоката истина! С поведението и решенията си тя ще го убие!"

# 331
  • София
Добър вечер, момичета!

Разговорите се въртят около Еда в днешния ден и какво ще направи тя в отговор на финалната сцена на еп. 14. Това очевидно знаят само Айше Кутлу и компания, а ние само можем да гадаем! На мен много ми допадна написаното от s...v:

Цитат
Следващ извод: ЕДА Е РАЗЛИЧНА.
          Словесен портрет на Еда, "отвъд видимото"/може да го допълвате/:
          - Еда е импулсивна. Реакциите и' са спонтанни, породени от изключително чувство за справедливост. Понякога в разрез с общоприетите норми на поведение, но винаги позитивни и забавни.
          - Еда е умна. Естествена, непринудена, открита. С усет за човека срещу ѝ.
          - Еда е справедлива. Защитник на по-слабите от нея.
          - Еда е изключително свободолюбива. Може да направи всичко което иска, ако го смята за правилно. Всяка проява на контрол и натиск, би накарал човека срещу ѝ да съжалява.
          - Еда е отговорна. Дадената дума е всичко за нея.
          - Еда е великодушна. Би разбрала и простила, ако провинилия се е искрен и честен.

Много от вас пишат, че Еда не е пораснала, че е първосигнална, безрасъдна, наивна, дори е "виновна за това, че хората не са добри като нея!". Но ако Еда беше всичко това, което е посочила s...v плюс всичко останало (пораснала е, зряла е, не е открита и безразсъдна, не е и наивна) нямаше ли да бъде главната ни героиня прекалено "бяла и добра"? А и не можем да очакваме при сводолюбивия начин на живот и възпитание, получени от леля й Еда да бъде прекалено зряла и мъдра! Естествено е да допуска грешки, но всички ние се надяваме те да не са фатални за нея, за отношенията й със Серкан, за бизнеса в който тя волно или неволно вече е участник! И честно казано, когато една жена бива така грубо и без логична причина зарязана е съвсем в реда на нещата да действа първосигнално и безразсъдно, поне в началото (нима вие не сте го правили?)!  

Аз, въпреки някои крайно критични постове съм все така с розовите очила, розовото настроение и съм си сипала розово вино очаквайки търпеливо да дойде сряда! А и фактът, че сериала не е заплашен от спиране ме прави особено радостна! Прави ли ви впечатление, че по рейтинг сме трети, но по другите показатели сме втори и първи! Имат още много работа да свършат Айше Кутлу и екип, а ние ще чакаме да видим резултата!

Хубава вечер!

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 00:23 от nrgmama

# 332
Ами аз мисля, че рейтинга падна доста предната сряда, защото имало мач. Така че и аз се надявам и стискам палци, отново да се покачи и да задържим твърдо позицията си и да нямаме мърдане. Simple Smile Другото което е, че се надявам искрено, да не проточат твърде дълго време за отмъщението и това, че са разделени.

# 333
Дано рейтингът е около 5 - 6. Лошото е, че Италия и Испания отново ще "играят" освен за нас и за сериала на Демет,  което не е много добре, защото "Неверен" и "Осман" дръпват ... Sad Миналата седмица бяхме до последно на ръба в трендовете ..., важното е че накрая излязохме първи Simple Smile

# 334
Добър вечер! Аз се отказах да тълкувам фрагманите ,даже ми е по-добре без тях. Не бих анализирала и емотиконите ,въпреки че женското ми любопитство ме накара да се вгледам в тях и горе-долу да си изградя някаква представа за бъдещите събития.И докато чакам следващия епизод ,се загледах отново в последните епизоди на "Висше общесво".Там Левент казва на Джансу "Истинската любов причинява болка, кара те да правиш грешки.И всичко това само я заздравява". В случая с нашите сладури горе-долу е същото. И да беше казал , и да не беше, все щяха да си причинят болка.Важното е да успеят да го преодолеят , а за това ще им трябва чужда помощ ,защото те са заслепени от болка и от любов.Разчитам тук на Енгин. Не знам защо ,но някак си съм по на страната на Серкан бей.Аз харесвам хора ,като него- успешни в работата си, сериозни, обрани, разумни . Еда пленява с красота ,жизнерадост и веселост , но е твърде импулсивна , подскача като джинка/ знаете ги тези малките петлета/, твърде категорична и непреклонна.Време ѝ е да порасне , а това става след някой и друг житейски шамар.
Разчитам на нейната доброта и чувство за справедливост и разбира се на истинската ѝ любов към Серкан бей.
 Хубава вечер!

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 21:43 от Mery18

# 335
  • София
mi_si, ние има ли как да помогнем с нещо за тези трендове? За рейтинга разбрахме, че се определя от драгия турски зрител, така че за него освен да се моля на бога на рейтингите, нямам какво друго да направя. Joy Но поне за другите показатели, ако можем да влияем по някакъв начин - аз съм all in. Че нито искам да ни спират скоро, нито искам да ни местят в друг ден. Simple Smile

# 336
  • Пазарджик
mi_si, ние има ли как да помогнем с нещо за тези трендове? За рейтинга разбрахме, че се определя от драгия турски зрител, така че за него освен да се моля на бога на рейтингите, нямам какво друго да направя. Joy Но поне за другите показатели, ако можем да влияем по някакъв начин - аз съм all in. Че нито искам да ни спират скоро, нито искам да ни местят в друг ден. Simple Smile

За миналият 14-ти епизод пуснах около 50-тина туита в туитъра на Sen cal kapimi. Това един начин за подкрепа сериала.

# 337
Днес са снимали на това място - Sahil Kamp Istanbul 

Милите, в този студ дано не си докарат някоя болест, че времето на къмпингите приключи вече.

Иначе, аз да си докажа защо смятам, че Ефе не е изпратен с добри намерения >>> Серкан и Ефе имат по 45%, което значи, че общо имат 90% и ако смятат да управляват заедно, Селин и Ферит са безгласни букви. Светкавичното предложение на Ефе да купи дела на Ферит подсказва, че амбициите му са други. Дори да допуснем, че Ефе иска да се подсигури, в случай че Серкан някак успее да вземе 5% на Селин, с 50:50 силите им отново са изравнени, т.е. за какво е целият този зор, като и сега са в тази ситуация. Чисто графично ситуацията ми прилича на ИН-ЯН - вечно борещите се противоположности. Само че шансът някой от двамата да вземе и двата малки дяла, за да има истинско надмощие с 55% срещу 45% е повече на страната на Ефе, отколкото на Серкан, защото Селин вече веднъж прехвърли акциите си на Ефе, докато Ферит да продаде дела си на Серкан, клони към 0.

В чисто човешки план, поведението на Ефе ми е адски изкуствено и подчертано антагонистично спрямо Серкан, така че изобщо не ги виждам как могат да си сътрудничат. Предложението към Еда само ще налее масло в огъня, което се надявам да нахъса Серкан още повече да държи под око наглия съдружник и да разкрие подмолната му игра Smiling Imp

И ако следваме приказните сюжети, храбрият ландшафтен архитект е тръгнал на война с Робо, за да отмъсти за родителите на принцесата и да поиска ръката ѝ от баба Мардин Wink Едва ли е мотивиран само от връщането на услуга Yum

# 338
Трудно си представям тази ""дивачка"" Еда  да бъде поставенаа в зависимост от Мардинската  "феодалка " ,та чак Ефе да  иска ръката ѝ от нея ...освен ,ако и Айфер неволно не "изиграе" номер с чичекчийницата ,т.е. да е пред фалит  и Еда да е пред .....или ,или .

А за голямата любов на Айдан ...дали кражбата не е  инсценирана от баща ѝ ....Айде  как щерка му ще се има с коняр и то зет да му стане ?

# 339
Нещо ново

Гости, Кате, Неорум , благодаря ви момичета Yellow Heart

# 340
# 341
Здравейте, момичета,
Ninika, Честит рожден ден на сина ти на патерица. Много здраве, щастие, успехи и късмет 🌟🍀🥳🎉.

Относно Керем, се сетих за една много хубава мисъл на папа Франциск от един документален филм за него на Вим Вендерс: “Ако ме попитате, дайте ми един пример за красота, за простичка красота, с която можем да помогнем на другите да се почувстват по-добре и да бъдат по-щастливи, две неща ми идват на ум. Усмивка и чувство за хумор”.

Та Керем носи в себе си тези простички красоти и дано да продължи да ни радва с още много филми и сериали.

Пускам ви и един откъс от анализа на епизод 14 на американската блогърка
https://www.mh-musings.com/post/sen-cal-kapimi-episode-14-review-unutmakistiyorum

Той покрива някои от вашите анализи (Darivale, Бърборанка, prinx и др.) за Еда и ги допълва:

Никога не казвай никога

Въпреки че Серкан първо заема позиция срещу семейството си, за да се бори за любовта си, той се променя в хода на този епизод в резултат на две неща. 1) Той разбира, че за Еда загубата на родителите й е толкова черно-бяла, че единственият начин, по който тя се е научила да се справя с това, е да се откъсне от всичко, което е дори далечно свързано със смъртта на родителя й и 2) Ракривайки й истината той ще унищожи невинността й за живота, а именно това е, което го кара да я обича толкова много. Той никога не би и мечтал да скрие истината от нея, за да може връзката им да продължи. В крайна сметка, той скри истината, за да може Еда да продължи.

Думите на Айдан за нейната младежка любов само помагат на Серкан да разбере, че някой ден Еда ще го преодолее и ще изгради за себе си живот, който все още може да има смисъл. Той не оставя Еда да поеме товара на семейството му, както Айдан го притиска, а жертва любовта си, така че Еда никога да не трябва да влиза в конфликт със себе си. За Серкан, родителите му откраднаха миналото му, а сега и бъдещето му.  

Серкан се мъчи да пусне Еда, докато се опитва да увеличи времето прекарано в невинността на любовта им. Болезненото му изражение през целия епизод е сърцераздирателно, особено когато е осеяно с моменти, в които той все още се усмихва въпреки себе си. Като например, когато Еда му подарява робота, когато слага глава на рамото му в киното, когато му напомня, че знае, че той има магически ръце. Всички тези моменти са сладки напомняния за това защо той се е влюбил в нея, но са също и болезнени моменти, когато той се опитва да се убеди да я пусне, така че всички усмивки на Еда да запазят своята невинност.

Когато в крайна сметка Серкан събира смелост да пусне Еда, е необходима цялата му решителност да се върне към механичното си поведение и към своите механизми за справяне, които е разработил през годините прекарани в самота. Сълзите й са по-опустошителни за него, отколкото собствената му загуба. Като се има предвид колко внимателно Серкан планира всичко, той не само се подготвя за това, че той ще бъде хванат в капана на красивите спомени, но и се подготвя за гнева на Еда, докато тя се опитва да продължи без него. Вероятно той дори ще предизвика този гняв, така че тя никога да не мечтае да се върне при него. И тук виждам първата възможност за растеж на Еда.

Еда няколкократно и многоречиво казва на Серкан „Никога не казвай никога“ и въпреки това, когато става въпрос за защита на собствените си идеи, тя се придържа към мотото си „НИКОГА не прощавай на никого, свързан със смъртта на родителите ти”, защото е трудно да се забрави. Човек може да се научи да прощава, дори ако не може да забрави, а сърце, което крие толкова много гняв, не може да бъде и сърце, което обича напълно. Гневът й срещу баба й е нейният механизъм за справяне, за да приеме смъртта на родителите си. Да обвиняваш някого за случилото се е начин да продължиш напред, но Еда не приема факта, че баба й също е загубила син и цялото си семейство в резултат на тази трагедия. Понякога се случват инциденти и наистина няма кой да е виновен освен съдбата, но на Еда й липсва емоционалната зрялост, за да види отвъд преживяната болка. На пръв поглед Еда е тази, която обича свободно и без предразсъдъци, но в действителност Серкан е този, който обича дълбоко и безрезервно, когато обича.

Виждаме това в реакцията на Еда на монолога на Серкан за раздяла. Тя беше тази, която помоли Серкан да „гледа със сърцето си, а не с очите си“, но когато местата се размениха, тя гледаше само с очите си. Самата тя има толкова малко вяра в тяхната любов, че повярва, че тези думи на Серкан са по-верни от всичките му думи и жестове на любов.

Когато партньорът е готов да повярва на най-лошите си страхове, т.е. вярата на Еда, че Серкан винаги ще дава приоритет на работата, или вярата на Серкан, че Еда не може да го обича достатъчно, за да преодолее това препятствие, връзката все още трябва да извърви дълъг път. Не можеш да имаш толкова малко вяра в другия. Точно както Еда не можа да повярва как Серкан е могъл да помисли, че ще открадне и продаде неговият дизайн, Серкан не би трябвало да повярва как Еда би си помислила, че любовта му към нея е толкова повърхностна.

Както вече казах, любовта не е игра с нулева сума. Подобно на много житейски ситуации, нещата не са черно-бели или колебания между НИКОГА и ВИНАГИ, тя е пътуване през сивото, където двойката разбира своите компромиси, за да подхрани любовта, която иска да изживее. Очаквам с нетърпение Еда да се научи да расте над това, което разбира, и да се разчовърка по-дълбоко, за да съзре дълбокото отчаяние на Серкан. Не става въпрос само за това, че Серкан се променя заради нея. Една връзка изисква тя също така да се научи да се променя с нуждите на партньора си.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 02:14 от druon77

# 342
  • Кърджали
Точно от такава чаровна усмивка имах нужда преди лека нощ
Малко остана още, ей я къде е сряда. Знам че ще ми се къса сърчицето, ама нямам търпение.
Много хубсви мисли и анализи прочетох. Аз не искам засег да пиша повече защото юай ще се повтарям. Просто вече ще седя и ще чакам, и ще се надявам да не наранват много много момчето.

# 343
  • Варна
Сега като ви чета какви сценарии разигравате, чак не искам да идва сряда. Дано не превърнат филма в тежка драма и да не решат да тласнат Селин към Серкан, че няма да го преживея. Все си мисля, че ако Еда залитне по Ефе, Серкан ще успее по някакъв начин да я спре. А и идеята Сириус да ракрие истината май най ми допада. В сряда ще видим какви са ги забъркали.

# 344
druon, благодаря Blue Heart

"Усмивка и чувство за хумор", думи  така добре пасващи на Керем Blush

"Никога не казвай никога" - отново страхотен анализ на американската блогърка.

Лека нощ,прекрасни Nature Moon

Общи условия

Активация на акаунт