Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обичайните симптоми, свързани със сексуална дисфункция след раждане?
Какви са преживяванията на жените след различни методи на раждане?
Какви са препоръките на специалистите за облекчаване на болката по време на секс след раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
- 
				Какви са обичайните симптоми, свързани със сексуална дисфункция след раждане?
След раждането, особено с епизиотомия, много жени съобщават за болка и сухота по време на секс. Това е често срещано явление, което може да продължи няколко месеца. Възстановяването на нормалната флора на влагалището и преодоляването на болката обикновено отнема време, а в зависимост от индивидуалните обстоятелства, редовно посещение при гинеколог може да помогне.
 - 
				Какви са преживяванията на жените след различни методи на раждане?
Жените, които са раждали по естествен път, често споделят, че болката по време на секс може да продължи до 6-12 месеца след раждането. Някои, които са родили чрез цезарово сечение, също изпитват болка, особено ако имат вътрешни шевове. Не е необичайно болката да е както физическа, така и психологическа, изискваща време за адаптация.
 - 
				Какви са препоръките на специалистите за облекчаване на болката по време на секс след раждане?
 - 
				Какви са психологическите аспекти на секса след раждане?
 - 
				Кога мога да възобновя сексуалния си живот след раждане?

,(едва изчаках онези 20 дена),може би затова не ме е боляло след първото раждане(психологическа настройка),дано и след второто нямам оплаквания 
.Нали казаха 40 дни въздържание,та много се опасявах че матката няма да се прибере и ще ми остане корем 
.Наистина обаче ми се дръпна водичката като чета за какви ужасни изживявания става въпрос 
.					

. Но сега всичко си дойде на мястото