Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ретиниран мъдрец - орална хирургия гр. Варна

  • 192
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 108
Здравейте,
Моля, да споделите препоръки за орален хирург в гр. Варна.
 Имам ретиниран долен мъдрец, който от части е покрит и от костта. Препоръка на д - р Едрев от Стоматологичния факултет беше да не пипам мъдреца докато не започне да създава проблеми, тъй като операцията ще бъде сложна, а възстановяването трудно.Мнението му беше същото и за останалите ми мъдреци ( не съм вадила нито един), което пък ме спря с поставянето на брекети. Обясни ми, че заради козметичен проблем не си заслужава да изтърпя болката и риска от усложнения, които могат да се получат впоследствие. Изплаших се и се примирих, но няколко месеца по - късно въпросният мъдрец започна да расте и всеки, който е имал такъв проблем ще разбере за каква болка говоря : )  Бих искала да получа и друго мнение.
Благодаря  ви предварително!

# 1
  • Мнения: 1 872
Ами щом е започнал да расте мъдрецът, трябва да го извадите. Няма друг начин. Моят мъж имаше същия проблем. Два пъти му се наложи да вади ретинирали мъдреци. Всичко мина добре и сравнително бързо се възстанови. Намерете си добър хирург, който да извърши операцията.

# 2
  • Мнения: 108
Бихте ли споделили кой стоматолог е посещавал?

# 3
  • Мнения: 1 872
В Пловдив се оперира. Не знам дали ви устройва.

# 4
  • Мнения: 4 150
Ще следя темата, защото имам същия проблем. Мъдрец изцяло в костта, на долната челюст. Болеше супер много и бях си насрочила час при д-р Баронян да ми направи операцията. Но се случи нещо непредвидено и операцията не се състоя. Толкова ме беше страх, че май от страха спря да ме боли... Това беше преди 4-5 години, чукам на дърво! Но все съм в очакване, че пак ще ме заболи. Лошото при мен е, че мъдрецът е под последния ми кътник и ще трябва да се извади и зъба, преди мъдреца... Потръпвам от ужас като се сетя само.

# 5
  • Мнения: 7 465
Щом д-р Едрев ви е казал да не го пипате, послушайте съвета му !
Ако е почнало вече да ви боли отидете при него и той да ви каже как да се процедира. По принцип при изваждане на горни мъдреци може да има проблеми със синусите ( зависи в какво положние са зъбите ).При екстракция на долните - зависи как са разположени спрямо лицево-челюстния нерв. Ако мъдреца подпира кътник - вади се без да се вади кътника, но е сложно.

Общи условия

Активация на акаунт