Парфюмни размисли и страсти - 251

• 53 784
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Парфюмният ми вкус, подобно на настроението ми 😁, се мени ежеминутно, така че какво мисля, че ще нося и какво наистина ще нося, са две абсолютно различни неща. 😏
Изброих много работи в предишната тема, но на практика нося активно само Black Orchid Parfum и от последните дни Al Haramain Amber Oud Tobacco Edition:

Не мога да му се наситя с тази канела, сушени плодове и черешов драйдаун... Прекрасен в хладния есенен въздух.

И, както и предрекох:

Самоподарих си го за РД, който обаче е чак след двайсетина дни... пък аз толкова се обичам, кой знае с какво още ще се зарадвам. 🤭

*снимките са си мои

# 91
Оу, като каза Black Orchid се сетих, че наближава време и за Velvet Orchid. Черната орхидея много я уважавам, но не мога да я понеса върху себе си.

# 92
  • София
Днес съботно съм с Vanille Insensée Atelier Cologne. Моят мъж каза, че през цялото време мириша на подхранката му за риба. Парфюмът бил идеален за червеноперки и каракуди Joy
Разсмях се искрено тук, това ще да е някоя много специална рецепта за "захранка", както я нарича баща ми - той слага анасон, мисля, в една от неговите. Wink

WaltherP99, благодаря за отзива за Фантомас, много добро описание/аналогии. Simple Smile Това, което ме озадачи, е, че според част от мненията плодовата част била като лимонов кейк, но според друга - точно пъпеш, което си написал и ти. Не съм по пъпешите в парфюм никак, но все пак ще го тествам при първа възможност. След доста странните, мрачни и мистични рекламни клипове не си представях точно пъпеш в този парфюм, но щом маестрото така е решил... Simple Smile
Хубаво е, че даваш мъжка гледна точка за Baraonda, аз също предупредих, че доста малко жени го носят. Не пия твърд алкохол почти никак (1-2 пъти в годината по повод в миниатюрно количество), както и не знам какво е главоболие от препиване, така че няма как да потвърдя асоциациите на дамата от твоята компания. Stuck Out Tongue Winking Eye Освен да препоръчаш любимо уиски, та да сравня паралелно... Grinning Шегата настрана, върху моята кожа Baraonda, колкото и да е реалистичен акордът на уиски в него, се държи като фино направен парфюм и е напълно носим (е, не в офиса, разбира се), без да се притеснявам, че някой ще си помисли, че съм препила предната нощ. Развесели ме визуалната ти асоциация на база предпочитани парфюми, но съм далеч от смуглата femme fatale на снимката - като тон на кожата, коса и цялостно излъчване. Wink

Парфюм за деня беше стар любимец и верен другар: Traversee du Bosphore L'Artisan Parfumeur. Heart Eyes

# 93

.....
И, както и предрекох:

Самоподарих си го за РД, който обаче е чак след двайсетина дни... пък аз толкова се обичам, кой знае с какво още ще се зарадвам. 🤭

*снимките са си мои

25-26 ставаш предполагам ? Stuck Out Tongue

WaltherP99, благодаря за отзива за Фантомас, много добро описание/аналогии. Simple Smile Това, което ме озадачи, е, че според част от мненията плодовата част била като лимонов кейк, но според друга - точно пъпеш, което си написал и ти. Не съм по пъпешите в парфюм никак, но все пак ще го тествам при първа възможност. След доста странните, мрачни и мистични рекламни клипове не си представях точно пъпеш в този парфюм, но щом маестрото така е решил... Simple Smile
Хубаво е, че даваш мъжка гледна точка за Baraonda, аз също предупредих, че доста малко жени го носят. Не пия твърд алкохол почти никак (1-2 пъти в годината по повод в миниатюрно количество), както и не знам какво е главоболие от препиване, така че няма как да потвърдя асоциациите на дамата от твоята компания. Stuck Out Tongue Winking Eye Освен да препоръчаш любимо уиски, та да сравня паралелно... Grinning Шегата настрана, върху моята кожа Baraonda, колкото и да е реалистичен акордът на уиски в него, се държи като фино направен парфюм и е напълно носим (е, не в офиса, разбира се), без да се притеснявам, че някой ще си помисли, че съм препила предната нощ. Развесели ме визуалната ти асоциация на база предпочитани парфюми, но съм далеч от смуглата femme fatale на снимката - като тон на кожата, коса и цялостно излъчване. Wink

Парфюм за деня беше стар любимец и верен другар: Traversee du Bosphore L'Artisan Parfumeur. Heart Eyes

1.Има нещо плодово-газирано в него , като си доближиш носа е като да си доближиш носа на 1-2см от току-що сипана в чаша газирана напитка.
Някой в Тубата спомена , че имало големи количества пушеци , аз такова нещо не усетих,или ако да,то минимално.
Естествено при теб може да е точно обратното. Интересен е , ще го тествам пак на зимно време , но ме съмнява да си го взема , на преден план за купуване имам доста по-интересни за мен самия парфюми.
2. Въздържател съм,не пия никакъв алкохол.

# 94
  • Пловдив
Здравейте.В търсене съм на моята бонбонеста виолетка.Загледах се по L'amour fou Emanuel Ungaro.Има ли го някоя от Вас и ако може да сподели коя съствка в него надделява и как е като трайност.

# 95
  • Sofia
Благодаря за новата тема, Денси! Flowers Tulip
Аз въртя само тези парфюми сега, нещо не ми се посяга към другите..

Чудя се сега, трябва ли ми Libre Intens, опитвам се да се разубедя Grin

# 96
Не ти трябва.

# 97
# 98
Има доста прилики с първия. А е нов и поради това скъп. За тези пари ще си купиш нещо красиво, различно и интересно.

# 99
И аз смятам, че човек ако има едното Либре, спокойно може да мине без другото...

# 100
Дами и Господа, някои от вас познават ли по отблизо Queen of Sheba /Attar/ ? Интересува ме има ли го натрапчивия муск, характерен за арабските парфюми или е добре блиндиран и ненатрапчив ?

# 101
  • Бургас
За човек като мен, който няма първото Либре ми трябва Интенз.Определено го харесвам повече,  а и вижте му само флаконът и цвета на течността как да му устои човек? Все ще изпадне на добра цена и ще го думна.Иначе си имат прилики наистина, но и са различни върху мен, така че отиди го пробвай.И на мен ми се прокрадва мисъл като на Сисли дали ми трябват толкова парфюми, мисля да продам /и вече продадох един/ тези, които нося рядко и да разчистя.Парите трябва да се въртят, както вика Сънчето, продаваш- купуваш.Bowtie

# 102
  • при морето
Кристалчето е права,цвета на новото Libre е като кехлибар,изкушава ме и мен,макар че първото Libre след 10-тия милилитър ми омръзна и скорострелно размених.А дали  си приличат L"Interdit eau de parfum и L"Interdit Intense,никъде не видях коментар,може би някое от момичетата,което има и двата, да направи паралел?Много ми е важно,за да се спася от тегавата мисъл,че интенс версията е може би по-завладяваща.
Темата е страхотна,предишната също се четеше на един дъх!:bouquetf:

# 103
  • Sofia
Благодаря ви, момичета Simple Smile Имам едно виалче на Либре Интенз и го поразносих, след първоначалното усещане за различен парфюм, доста се припокриват, истина е.
Тогава обръщам глава към новия L'Interdit Intense. Winter fairy, според мен е доста различен. Никак не успях да харесам първите два, нещо много остро има в тях и ме душат, но Интенс е меко, топло съвършенство. Усеща се сусамът много и е толкова пристрастяващ... Половинът хич не го хареса, адски мъжки му стоял и не ми отивал на мощните 45 кг живо тегло Smile Да, ама на мен ми харесва много. Пак ще го тествам, иска м се и да го понося, ама няма и няма, и няма виалчета в парфюмериите, така да не ми се вярва една мостра да не са оставили представителите значи, много е дразнещо това в нашите магазини.....

# 104
Благодаря за новата тема- зареждаща с есенно настроение, но онова цветното и пъстро, а не кално и хладно. Някой спомена това описание за есента, замислих се, че и за мен е така. Но, тук в тази тема някак се почуствах по другия хубав есенен начин, за което ви благодаря!
За мен Либре- тата толкова си приличат, че да не искам втория. Да, прекрасен е, но онова, което ме влюби в Либре- гъделичкащото го няма в Интенз. Разносих си първообраза тези дни и съм много хепи, даже ми малее 30-ката, която имам...
Л'интерди и Интенз версията за мен са много различни. Имам ЕДП- фин и елегантен е, тествах Интенза- плътен, гъст и сладък ми е, но не е нещо уау, след няколко часа става интересен, но не го пожелах.

Общи условия

Активация на акаунт