Парфюмни размисли и страсти - 251

• 53 777
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
  • Чукарландия
Благодаря за новата тема, Денс! 🌹

То при нас един ден е есен, един лято, после пак есен и така... Та си ги редувам есенно-летни парфюми, радвам се на топлото време и не обмислям какво да пръскам - каквото ми душа иска в момента, това ползвам. А душата ми иска вечно лято, но това е друга тема... 🤣❤️🤣

SODT: Mon Paris Intensement - чудно ми заспива на настроението! 💜

# 76
  • The Evergreen State
Случайно попаднах на това интервю с Ан Флипо и реших да го споделя за феновете на Либре.

https://www.fragrantica.com/news/I-Like-to-Keep-it-Simple-Interv … -Flipo-14234.html

# 77
Страхувам се ,че хорат няма да ги възприемат добре.

За съжаление, аз се влияя от разни , спонтанни коментари. Дори да не са злонамерени. Не мога да нося вече Ivory Route ,  заради коментар - "Някой да няма проблем с кръста, мирише на балсама с който се маже баба ми" . Simple Smile

Да не ти пука Hands V
Аз какви коментари съм получавал , в комбинация с безумни реакции

Парфюм за деня

# 78
Благодаря за темата, Денси Heart
Много силно начало, със супер ниш колекции, гмурнали сте се надълбоко за есенни парфюми.
Откритието ми тази есен е Honeysuckle & Davana Jo Malone. Взех го за летен парфюм и се измъчих, не ми харесваше през лятото. Най- накрая когато времето захладня, ми застана като парфюм. Орлови нокти не усещам, мирише на прополис, ментови бонбони и розова роза. Независимо, че е вода, след яко напръскване има трайност  цял ден. Другият ми есенен любимец е Baccarat Rouge 540 ЕДП. Всъщност Бакара бих носила и нося през всички сезони. За мен той определя модата в съвременната парфюмерия. Няма да го описвам, защото го познавате.
Днес съботно съм с Vanille Insensée Atelier Cologne. Моят мъж каза, че през цялото време мириша на подхранката му за риба. Парфюмът  бил идеален за червеноперки и каракуди Joy

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 17:49 от Ralitsa_

# 79
  • в Кошера
Днес разносих Омбре-то на Ерме. Blue Heart
Все още се усеща осезаемо (почти 6 часа вече), а през летните дни изчезваше за минути... а не съм пестила, изобщо даже. Kissing Face
Та, вече ми е в графа "по-хладно време". Nature Partly Sunny

# 80
Благодаря за чудесната тема, Денси! BlushFlowers Hibiscus

Обичам есента, тогава може да се носи всичко, и всичко е прекрасно.
Естествено най-любимите ми Елексир на чудесата и Омбре на Hermes са в челните позиции, Габриел Есенс, Мадмоазел, О Премиер, Angel Muse, The Only One, Както и Лежерната Пантера... - всичко ми се носи! Обаче след малък инцидент онзи ден сутринта в момента съм на интензивна детоксикация. Head Band
Рано сутринта, в последния момент решавам, че ми се носи Musky Garden - никога не съм имала проблем с капачката, само съм чела тук за него, обаче и на мен ми се случи. Развивам бавно и внимателно и... ми остана в ръцете, заедно с пулверизатора, заклещен в нея. Ужассс! Съответно се улях зверски, а закъснявах за работа и нямах никакво време за реакция. Мих, трих, каквото и доколкото можах, но цял ден се чувствах ужасно неловко - и от колеги, и от клиенти /не че някой се оплака де/, но самата аз се задушавах от себе си. След тази случка още ме преследва ароматът навсякъде и през последните 3-4 дни носих само Свежия Шанс и Зеления Кристал на Шанел и сякаш вече ми се възвърна отново желанието за плътни, наситени аромати, каквито по принцип най-много обичам.
Та, в този ред на мисли, моля някоя от дамите тук да сподели "мисли и чувства" за един парфюм /ако го познава, разбира се/, който ми е влязъл в главата от няколко месеца, но така и не съм се осмелила да купя, ето този: https://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Or-Intemporel-35015.html. Ковачева така разкошно го е описала, че го поисках от първия миг, само ме е страх да не е с прекалено мъжки уклон. Откажете ме, ако можете /защото аз не успявам да се самооткажа/! Stuck Out Tongue Winking Eye Satisfied

# 81
Откритието ми тази есен е Honeysuckle & Davana Jo Malone. Взех го за летен парфюм и се измъчих, не ми харесваше през лятото. Най- накрая когато времето захладня, ми застана като парфюм.

Тази сутрин се парфюмирах с Private collection Tuberose Gardenia Estee Lauder и си мислех, че заедно с Honeysuckle & Davana са най-любимите ми белоцветни парфюми. И вярно, че е есен, но стоят добре в това време. Иначе есента е времето на тамяните за мен. Зимата ги прави по-химични и остри, докато есента ги разтапя и ги прави многослойни - Dolce Amalfi и Reve d'Ossian  Oriza l. Legrand са ми фаворити. През есента обичам да нося и велурени парфюми - класическата Bottega Veneta и Tenue de Soiree на Goutal, а Voile de chypre Eisenberg си ми е парфюмният подпис, добавям и Gris Dior в тази група. Шоко- парфюмите като Elixir Charnel Gourmand coquin Guerlain, Nishan Pasion Choco, Noir de Noir Tom Ford също стоят страхотно през есента.  Разбира се, тежките / мазни рози се разгръщат също много добре - Portrait of a Lady Frederic Malle, Porpora Tiziana Terenzi, Lyric Amouage,  Flamenco Ramon Monegal.  Ванилиите и тонките няма да ги изброявам, че са много, но Spiritueuse  Double Vanille, Tonka Imperial и  Tobacco Vanille са ми фаворити, с Orchidee vanille обаче нещо не се получава, по-воднист ми идва.

# 82
Мм, че готино и уютно станало в темата. С тази Бараонда се напрегнах направо. Много ми се носи нещо такова, но съзнавам рисковете та ще подиря като имам муза първом проба. За мен есенно а и може би откритие за последите година-две май ще се окаже Неа Жул е Мад. Много ме радва. Напоследък накупих стари любови - Фешън Декре, Лейди Венджънс и не помня какво още, но всички заминават или ще заминат по направление. Такива грешки вече няма да правя. Stuck Out Tongue Winking Eye
Освен Неа много ме радва Амбр Александри Бушерон. Извинявам се за кирилицата за имената.
Благодаря за новата тема. Heart

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 10:51 от Chocolat_

# 83
Благодаря за новата тема, Денси!
Докаро четях и се любувах на прекрасните ви колекции от есенни аромати изведнъж се сетих, че имам нетествана проба на LUI в чекмеджето ми с мостри - досега не се бях престрашила заради карамфила в пирамидата, много трудно се разбирам с тази нотка, а и имам парфюмна травма от края на 90те с един KL Karl Lagerfeld. Пръснах съвсем леко и бях много приятно изненадана - карамфилът на моята кожа е само допълнение, а не право в лицето, хареса ми за студеното дъждовно време в момента, но много бързо се прибра и няма да купувам бутилка.
Есенни любимци са Амбрето на Ерме, Coco Noir, Chloe Nomad, бялото кубче на NR, последните дни посягах и към една стара отливка на Private Collection EL ( за мен най-зеленият букет от хризантеми) и Gris Dior.

# 84
И на мен ми се носят тамяни много.
Наумила съм си Reve d'Osssian и Relique d'Amour. Никак не очаквах, че ще бъдат толкова различни, а съм тотално зашемЕтена и не мога да реша кой от двата да е, та май и двата накрая... Тествам и други на Oriza L Legrand...доста интересно се оформя, макар отсега да знам, че някои не са за мен, пак са супер интересни.
Ще нося на воля и
Oud Save The Queen Atkinsons
Sahara Noir и Noir Extreme TF
Bapteme Du Feu SL
Aromatics in Black Clinique (не знам защо чаках токова време да го взема, прекрасен е!)
Oud Blanc VCA
Bowhanti The Body Shop
Libre Intense
както и Flowerbomb midnight V&R, който от 2 месеца стои неразопакован.
Последната седмица изкарах почти само на Putain des Palaces и Dangerous Complicity Etat Libre d'Orange. Тези двата са ми пресни находки и не мога да им се нарадвам. Влюбена съм и в двата!
Естествено, и всички налични телца на JPG: стюардесата, Pin up-ката и Wonder Woman ще минат по реда си, вкл La Belle (за къде без нея!) Никогa не забравям и любимия ми MaDame, независимо кой сезон е!
Мемоара на Гучи също.
Но и изненади не са изключени - хич не ми пречи да посегна към някой типчино летен или супер свеж аромат и през зимата 🤗

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 19:53 от tuali

# 85
Благодаря за темата, Денси! Предишната май я изпуснах, но и аз съм от апатичните в момента май Confused Не обичам есента с тези нейни дъждове, кал и мъгли... Нося Coco  Mademoiselle, Chloe Nomad, Bousheron Quatr, Wood Dsquared2, Jimmy Choo Signature,... Чакат да ги извадя принципно харесваните от мен пипереното Туили, любимият ми Либре, Givenchy L'interdit и Малката черна рокля Black Perfecto на Герлен.... Ново - нищо не ме влече....

# 86
  • София
Благодаря за темата, Денси Heart
Много силно начало, със супер ниш колекции, гмурнали сте се надълбоко за есенни парфюми.
И аз това си помислих, голям кеф е да ви чета, за нови, интересни и непознати аромати Grinning Много се радвам, че стари потребители се върнаха да пишат, Courage и WaltherP99, обаче още ми липсват kovacheva и Idomeneus ( извинявам се предварително, ако не го изписах правилно), но ако четат, официално ви каня. Липсвате Flowers Cherry Blossom

# 87
Парфюм за вечерта

# 88
  • София
Денси, благодаря за темата - Flowers Rose!
Есента е благодатен сезон. Има и топли и по-студени дни, което позволява носенето на различни аромати. Любимите аромати, които нося - L'Erbolario Meharees, Lalique Satine, Ajmal Shadow Amor, Balmain Ambre Gris, Reminiscence Dragee, Zadig & Voltaire This Is Her и Just Rock, Hermes L'Ambre des Merveilles и L'Ombre des Merveilles, Van Cleef & Arpels Bois Dore и Santal Blanc, Comme des Garsons Floriental, Jul et Mad Nea, Carner Barcelona El Born и Palo Santo.
Спазвам си парфюмната диета вече повече от два месеца. Пробвах по няколко пъти всичко ново, което излезе в последните месеци на пазара, но нищо не ми хареса. Нищо не ме изкушава за покупка.
Чакам няколко мостри. Ще видим там дали нещичко няма да ме изненада приятно. Simple Smile
Иска ми се нещо интересно с тамян, но подобен на този в Mystic Incense The Merchant of Venice. Ако имате някакви идеи за подобни аромати, ще съм благодарна да ги споделите. Hug

# 89
Чудесна тема, Денси Kissing Heart

Никак не ми се ще да си отиде лятото, но осезаемо захладня.
С удоволствие пръскам La femme на Прада, Nuit noor и Royal-a на Elie Saab, скоро трябва да подновя и Black Perfecto-то на Герлен.

Миналата седмица пробвах така хваленият Love на Килиън- вкусно гурме, което сухата ми кожа изяде
за няма и час.
Зелените бадеми в Rolling in love обаче ми отвяха главата, цената му също Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт