Парфюмни размисли и страсти - 251

• 53 770
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
И Intense L`Interdit ми харесва, но оригиналната версия EDP за моя вкус е предпочитана. Ще взема малката черна бутилка само заради флакона. За почитателките на сладките гъсти парфюми, може би тази ще е по-харесвана.

# 106
И Intense L`Interdit ми харесва, но оригиналната версия EDP за моя вкус е предпочитана. Ще взема малката черна бутилка само заради флакона. За почитателките на сладките гъсти парфюми, може би тази ще е по-харесвана.
И аз съм така ЕДП ми харесва много повече. Няма да взема новата Интенз версия.

# 107
Здравейте, обмислям бюджетен подарък за приятелка, която харесва чисти и сапунени аромати. Последно ползваше 5 то авеню на Е. Арден.  Нещо подобно да пепоръчате?

# 108
  • Sofia
Авенюто е цветен.  Чист,  сапунен и бюджетен  - Cacharel Noa. Цветен и бюджетен- Eclat d arpege Lanvin.

# 109
Благодаря, ще ги погледна. А кой от двата е по- траен и забележим?

# 110
Погледни това, че все пак е доста по-нов парфюм
https://www.fragrantica.com/perfume/Montblanc/Signature-60962.html

# 111
А какво ще кажете за Calvin Klein Beauty и Eternity moment? Видях, че и те са бюджетни.

# 112
  • Чукарландия
Благодаря за темата, Денси Heart
Много силно начало, със супер ниш колекции, гмурнали сте се надълбоко за есенни парфюми.
И аз това си помислих, голям кеф е да ви чета, за нови, интересни и непознати аромати Grinning Много се радвам, че стари потребители се върнаха да пишат, Courage и WaltherP99, обаче още ми липсват kovacheva и Idomeneus ( извинявам се предварително, ако не го изписах правилно), но ако четат, официално ви каня. Липсвате Flowers Cherry Blossom

+ Deetron
Наистина липсват...

WaltherP99, добре дошъл!
Крайно време беше... 😉

# 113
А какво ще кажете за Calvin Klein Beauty и Eternity moment? Видях, че и те са бюджетни.
Познавам Beauty, преди го харесвах, но сякаш му се наситих. Мисля, че е добър избор, лесен за харесване, подходящ за всякакъв повод и сезон. Белоцветен, но не от типа парфюмна бомба.

# 114
  • в Кошера
От два дни не спирам да мисля за "най-разкошното сандалово дърво", което съм срещала! Yellow Heart
Не помня откога не ми се е случвало, отнесе ми главата направо!

Някой с лични отзиви? Трайност? Развитие?
Нещо много подобно, налично оффлайн??

# 115
Благодаря на всички за разкошните предложения, имам доста богат избор!
Flowers Rose

Черният шоколад е горчив! Simple Smile
Да, именно това ми харесва.
Аз си обичам в базата точно сладко-нагарчащ шоколад в Black Orchid Tom Ford, трюфелът ми е в началото и средата и после великолепие.
Запазила съм си да пробвам Elixir Charnel Gourmand Coquin Guerlain и Eaudemoiselle de Givenchy Romantic Givenchy, но засега не съм ги срещала никъде.
Момичетата са писали за Choco Violet Mancera for women and men и Roses & Chocolate Mancera, аз не съм фен на марката, да кажат ползващите го колко усещат шоколада там.
...
Ето затова съм много любопитна и искам да тествам Pardon Nasomatto https://www.fragrantica.com/perfume/Nasomatto/Pardon-12130.html
Black Orchid  ми идва доста тежък, нямаме добра връзка с него. Герлен и Насомато не са май в моята ценова категория (но пък що да не ги тествам Simple Smile), Живанши и Мансера ще ги пробвам при възможност, благодаря за насоките!

Шоколада в парфюм всеки го усеща по различен начин , т.е. това е една от нотките които са най-трудни за препоръчване. В един от първите студени дни си разнасях
Скрит текст:

От чисто любопитство питах как го усещат хората в компанията , всички без една приятелка почти нищо не разбиращи от парфюми. Един каза "течен шоколад" , друг "щолен с шоколад" , "прашно какао и сладко от портокал" и гаджето на един приятел,която е американка каза "Cocoa Puffs"...

Дали ти ще усетиш даден парфюм като такъв с черен шоколад нямаш никаква гаранция.
Обичайните заподозрени предполагам ги знаеш , останалите са :
Няма да можеш да вземеш 100мл !
Скрит текст:

50мл само , и отиваш към гурме вече.
Страхотни предложения, много благодаря, а за усещането по различен начин наистина май е така.
Монтала ще е първи на ред, но по твоето описание май ще си е сладко-шоколадов. Chocolate man не идва ли малко мъжки?
Akro Dark най-допада по пирамида, но ще трябва да го потърся на по-прилична цена.

Благодаря още веднъж!

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 10:30 от Тук там

# 116
Здравейте, обмислям бюджетен подарък за приятелка, която харесва чисти и сапунени аромати. Последно ползваше 5 то авеню на Е. Арден.  Нещо подобно да пепоръчате?

EA White tea.

# 117
  • София
От два дни не спирам да мисля за "най-разкошното сандалово дърво", което съм срещала! Yellow Heart
Не помня откога не ми се е случвало, отнесе ми главата направо!

Някой с лични отзиви? Трайност? Развитие?
Нещо много подобно, налично оффлайн??
Страшно много харесвам Santal Carmin Atelier Cologne и го нося с голямо удоволствие точно през есента и зимата. Simple Smile Не ми се случва често, но за този парфюм няколко пъти са ме питали непознати хора кой е парфюмът, включително в такси. Развитие - не бих казала, че търпи някакви огромни метаморфози, но в този случай не изпитвам и нужда, защото композицията ми харесва такава, каквато е от самото начало - не е плоска, има достатъчно дълбочина и нюанси. Трайност - винаги е субективно, при мен с добро напръскване трайността е минимум един работен ден, като излъчва силно първите час-два, след това се прибира до кожата, но съм в осезаемо облаче от аромата, докато не го измия.
Аз досега не съм намерила аналог - погледнах сравненията във Фрагрантика, които са с вотове в момента - от тях познавам Peau Santal Miller Harris и не намирам никаква прилика - санталът в Милър Харис е доста кисел и с характерния копърен повей, който имат някои санталови парфюми (например Santal Blanc VC&A). Има и доста сравнения с MFK Baccarat Rouge 540 - за мен не са подобни, износила съм известно количество от Бакара и не са взаимозаменяеми, но пък много хора ги намират за сходни (без да са директни аналози), тъй че не пречи да провериш дали за теб ще има такава прилика, ако не познаваш Бакара. Simple Smile
И на мен би ми било интересно да прочета други сравнения.

# 118
  • Пловдив
Момичета/момчета, кои са ви любимците от парфюмите на Atelier Cologne? Много отдавна ги заглеждам, имаше прекрасни оферти по сайтовете, но не познавам нито един и не ми се рискува.
Напоследък, покрай парфюмната ми апатия, се замислих, че нямам аромат, който да мога да кажа, че е уау за мен. Всички си ги харесвам, но нещо им се наситих може би и никой не ме впечатлява.
Този Сантал кармин звучи много интересно, иска ми се да събера мнения и за други на марката.

Скрит текст:
Някой поръчвал ли е от официалния сайт на марката?

# 119
Както си бях в парфюмна апатия 2-3 седмици и от няколко дни започват отново да ме спохождат разни мисли. Онзи ден се сдобих с Mancera Sicily, нищо че й мина сезонът. През лятото купувах есенно-зимни парфюми, а през студения сезон явно ще трупам за лятото. Head Band Не мога да описвам така добре като повечето от вас, но описанието на Ковачева и Диитрон са право в целта. Парфюмът е щастие в бутилка и ще си го нося с удоволствие, само ми щеше да усещам повече праскова след утихване на първоначалния цитрусов взрив, но няма да издребнявам. Bowtie
Вчера пих кафе с любима приятелка и докато събирах слънчеви лъчи се радвах на плодово- карамеления облак на lattafa Ana Abiyedh. Heart Eyes Разглеждайки франгрантика обаче видях, че го оприличават на друг парфюм, който ми е в уишлиста- La Yuqawam Jasmine Wisp. В Пловдив няма къде да го пробвам, затова ще ви помоля за отзив дали наистина си приличат толкова, че притежавайки единият, да нямам нужда от другия.
Вдигнала съм мерника и на Mandarine Sultane by Alexandre.J. Подходящ ли е за сляпа покупка и наистина ли е сходен с LVEB Leclat edt? Последният притежавам и не ми е сред фаворитите. Даже съм го пуснала в размените. Confused

Общи условия

Активация на акаунт