Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 43 946
  • 783
  •   1
Отговори
# 225
  • София
HoneyBee33 Как си?

Момичета, браво на вас, че така успявате да се храните правилно. Аз нещо се отпуснах със сладкото, а следващият тест за кръвна захар наближава 😔 Влизам в 2ри триместър с 4 + килограма.

Аз мисля около Коледа да почна лека полека с пазара живот и здраве и дотогава се надявам и пола да е 100% ясен.

# 226
HoneyBee, повече лежане и положителни мисли. 🍀

Пазара ще е след новата година със сигурност. В момента предстои да се изнесем за няколко месеца, заради основен ремонт на сегашното ни жилище и чисто физически сегашния ни багаж е на магия къде ще го съберем по родата, какво остава за нови покупки. Но Януари - Февруари ако всичко е наред ще почна с пазаруването, защото ще е основно от чужбина (по-евтино е и има по-голям избор) и отнема време доставката. Със синът ми изчаках да почна да го усещам (около 21 г.с)и тогава поръчах първите дрешки .
И нещо тематично по темата

# 227
Благодаря, момичета, че ме окуражавате Hug
Не съм имала последващо кървене вчера и днес, така че се надявам отлепването да се закрепи. В този период знам, че е по-опасно, тъй като бебето вече е малко по-голямо, тежи (макар и няколко грама) и всяка вибрацийка или напъване на корема може да ми изиграе лоша шега. Но опитвам се да мисля позитивно, вторник съм на преглед, дотогава ще пия хапчета и ще лежа.
За килограмите да споделя и аз, лятото много отслабнах, не е било нарочно, но забременях 3-4 кг под нормалното си тегло. Все още тях не мога да си върна, а кога ще започна реално да качвам не знам. С това гадене храненето ми е под всякаква критика, надявам се да мине скоро и да започна да се храня по-добре.

# 228
HoneyBee33, радвам се че всичко е наред! Стискам палци да няма повече подобни неща!

Teya, бодито е много актуално за нас, определено! Grinning

Относно възрастта, рядко има идеална среда явно. Първата бременност бях на 21-22 и постоянно ме питаха защо толкова малка се набутвам така. Сега съм на 32 и съм вече в ‘застаряващата’ група. На 26 като раждах обаче нямаше коментари, явно само тогава трябва да се ражда.

На мен ми останаха десетина дена до първия преглед. Обаче не издържах и си купих доплер и съм много доволна. Мисля че е по- добре в къщи да проверяваш с доплера от време на време, от колкото да се ходи по лекари всяка седмица в тази обстановка. Аз ако си бях в България, щях по цял ден да седя заключена сигурно, предвид колко много заразени има, колко мерки има и колко хора ги спазват.

Тук правят само два скана за цялата бременност- в 14-Та седмица и в 20 и коя, забравих точно фетална морфология. Останалите прегледи ако всичко ти е наред, само ти опипват и преслушват корема, мерят те и това е.

Много се радвам за всички, които вече са видяли пола, завиждам благородно! Simple Smile

# 229
StarDust_Unicorn аз съм карала една бременност в Англия и честно да си призная си мечтая пак за такава. Само 2 прегледа и толкоз. А сега на всеки две седмици в тая болница. Никой не се съобразява с капацитета на асансьора, а мен ме е страх и катеря всеки път 5 етажа по стълбите. Добре че поне спешното е на 0, че като ида с кървене, да не катеря пак.

HoneyBee и аз от понеделник съм с кървене. Лежане, терапия и туй то. Ще мине.

Аз ще се интересувам и ще се кефя на вашите пазари, защото нищо няма да купувам преди раждането. Уж трябваше само количка да си имам, че едни приятели ни подариха тяхната. Ама DHL я изгубиха по пътя от Англия до Испания. И сега имам само столче за кола и коша за новородено, но не и базата и другият кош. А беше същата като тази на дъщеря ми и много си я харесвах.

# 230
Ок, всичко беше наред на феталната. Бебето отново не спря да шава Grinning Едва го измерихме. Отговаря си точно на 13+0, всичко изглеждаше нормално.
Чакам резултати от БХС сега.
Пол ми казаха, ама ще си го запазя известно време за мене Simple Smile

# 231
Здравейте на всички, скоро не съм писала но да се похваля днес минах преглед записаха ме на ЖК и съм в болничен от днес. Малкия човек е 3см и на 17ти съм на ФМ.
Килограмите при мен са +2,хапвам си нормално не мога да кажа че ми се е увеличил апетита.
За дрешки мисля в 8ми месец като влезна чак, основните неща си ги пазя от първото ми детенце и ще си ги ползвам.

HugПрегръдки на всички и само хубави новини да четем тук Hug

# 232
Здравейте бъдещи мами,
Никога не съм писала, но ми е първа бременност и лежа от самото начало, заради кървене и ми е адски скучно понякога Simple Smile.
Имах 2 неуспешни опита преди този Бебо и сега се надявам всичко да върви нормално.Терминът ми е на 21 май. Лежа си вкъщи и пия повече хапчета на ден от DJ в Ялта.
За всички момичета с кървене, при мен се оказа мутация на гена MTHFR и откакто ми смениха лекарствата всичко се успокой, но аз си се пазя де.
На 12 съм на първа ФМ и вече нямам търпение.
Simple Smile
Леко и безаварийно бременеене на всички

# 233
Здравейте мили и бъдещи мами Hug успешна бременност и леко раждане на всички пожелавам.
Аз съм на 33 год. и съм със не определена точно дата на термин.Краят на април началото на май мие казано от гинеколога.
Не съм в б-г най вероятно така процедират на вън,първо детенце ще ние и не съм запозната усобенно.

# 234
Аз да ви замрънкам от сутринта, вчера ми зацапа и днес продължава на Утрогестан съм сутрин и вечер и но Шпа три пъти на ден и защо така става не знам Confused

# 235
Мен ми излезе висок резултат от БХЦ.
Биохимичен риск за Даун: 1:240
Комбиниран: 1:540.

Чакам лекарката да каже как да процедирам, ама сигурно ще треперя 1 седмица за пренатален Sad
Някой знае ли от какво се формира изобщо биохимичния риск? Щото на мен и мерки и показатели от БХЦ които са измерили, са в норма, и пак е висок. Какво е липсващото звено до тия цифри?

# 236
  • София

Чакам лекарката да каже как да процедирам, ама сигурно ще треперя 1 седмица за пренатален Sad
Някой знае ли от какво се формира изобщо биохимичния риск? Щото на мен и мерки и показатели от БХЦ които са измерили, са в норма, и пак е висок. Какво е липсващото звено до тия цифри?

Офф ами БХС включва възрастта на жената, наследствени болести, пушене и такива неща,но възрастта играе съществена роля. И аз си чакам резултатите от скрининга, лекарят ме предупреди, че въпреки нормалните мерки на бебето, резултатът няма да е в моя полза, заради възрастта.

# 237
  • София

Отчитат още възраст, ръст и тегло на майката, хронични заболявания, кръвно налягане, показатели за кръвотока на маточните артерии. Може би има и друго. Успех с резултатите и не се тревожи, БХС е само статистика.

# 238
  • София
Моят беше 1:5000  заради обратния кръвооток. Казаха, че ако го няма това е щяло да бъде 1:14000.

# 239

Можеш ли да ми пуснеш на лични резултатите. Ще ти кажа от какво се е повишил риска. Но споко. Под 100 се искат инвазивни изследвания. Комбинираният е по-важен, а твоят е добър.

Общи условия

Активация на акаунт