Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 46 574
  • 783
  •   1
Отговори
# 345
На моят колан първата му фаза е от 12-та седмица. Утре ще дойде обаче.

# 346
  • София
И аз имам болки в кръста и болки като от разтягане, обаче не мога да кажа че не ги усещам като някак менструални,но не силни. Поне така бих ги оприличила, не знам.

# 347
Здравейте момичета, пиша за първи път в темата. Моят термин е 02.05. В момемта съм в 16г.с., искам да попитам вие усещате ли болки в кръста и в коремната област дискомфорт на моменти? Също така започнахте ли с покупките за бебенцата?

За болките в кръста не мога да кажа още, тъй като съм 3 седмици зад вас, но относно покупките за бебето, според мен се водете по самите себе си. Ако имате желание да купите някакви неща, купете си ги. Важното е да сте щастливи. Лично аз нямам търпение да започна с тези неща, но чакам да разбера първо пола със сигурност и тогава. Повечето ми приятелки са започнали да пазаруват към 7 месец, аз лично не бих могла да издържа до тогава, признавам си 😀. Отделно, че на нас ни предстои и обзавеждане на апартамент от нулата буквално и ако оставя всичко за купуване в последния момент, което ще съвпадне и с ремонтите по апартамента много ще ми дойде. Предпочитам да си разпределя нещата по-отрано.

# 348
Здравейте, момичета! Радвам се, че открих темичката, за да мога да се включа Simple Smile Моят термин е на 16.05.21. Към момента бремеността ми премина през зацапване, менструални болки, проблеми с лекарката, която ме следи и много сълзи. Имам голяма нужда от съвет къде да си направя втората ФМ ( в София)? И препоръка за лекар, при който да се следя по каса с опция да го избера в последствие като екип ( държа да раждам при следващия ме лекар поради хронично заболяване). За частни болници нямам финанси. В момента се следя при лекарка по каса, но тя е страшна интересчийка - вдигна ми скандал, че съм ходила на ранна фетална при друг лекар ( а аз си отидох при специалист все пак, но 2ри път няма как да отида, защото каза че спира да работи). После въпросната велика лекарка ми обяви, че нямало да ме следи ако си правя каквото си искам. Прибрах се с пулс 150 и определено се надявам да  имам право да я сменя...

# 349
vessi, едно време в Токуда имаше ЖК по ЗК. И смея да твърдя я водеха едни от добрите АГ на болницата. Д-р Ташков също мисля води ЖК по ЗК в болница "Сердика", чух обаче че ще е дежурен в ковид отделение и спира ЖК, но може да попиташ в болница "Сердика"
Колкото до ФМ - Стратиева (аз лично не съм доволна от нея,  много ме претупа 2014 г; сега също се оплакват приятелки, но и много са доволни); Сигридов (но там е огромен късмет да запазиш час); Надежда имат специалист; Щерев също; Анна Богданова и аз ходя при Арабаджикова. Разгледай като цени и прецени. Втората е между 19 - 22 г.с.

Да се оплача, от два дни ми е една идея по-добре и вече ме гони параноя всичко ли е ок. Е не ме е напълно добре, ама не е и както беше . Карам моя мъж да слуша в корема водата плиска ли се (не се смейте, ама така проверявахме сина ми като кротуваше) . Ако не беше ковид, щях да ида на преглед, макар че е напълно нормално в 15 г.с. да не усещам бебето . Оплаках се.

# 350
vessi, едно време в Токуда имаше ЖК по ЗК. И смея да твърдя я водеха едни от добрите АГ на болницата. Д-р Ташков също мисля води ЖК по ЗК в болница "Сердика", чух обаче че ще е дежурен в ковид отделение и спира ЖК, но може да попиташ в болница "Сердика"
Колкото до ФМ - Стратиева (аз лично не съм доволна от нея,  много ме претупа 2014 г; сега също се оплакват приятелки, но и много са доволни); Сигридов (но там е огромен късмет да запазиш час); Надежда имат специалист; Щерев също; Анна Богданова и аз ходя при Арабаджикова. Разгледай като цени и прецени. Втората е между 19 - 22 г.с.

Да се оплача, от два дни ми е една идея по-добре и вече ме гони параноя всичко ли е ок. Е не ме е напълно добре, ама не е и както беше . Карам моя мъж да слуша в корема водата плиска ли се (не се смейте, ама така проверявахме сина ми като кротуваше) . Ако не беше ковид, щях да ида на преглед, макар че е напълно нормално в 15 г.с. да не усещам бебето . Оплаках се.
Всичко е наред, мила, кротувай си и си чакай следващия преглед. Вече в 15гс си, така че не се притеснявай изобщо.
И аз какви ли не паранои ме обземат - от както започнах този антибиотик се гледам на 2мин за алергична реакция, до миналата седмица проверявах на всеки 15мин за кървене (въпреки че не съм имала никакво този път)..
Изобщо не е лесно това с бременността и спокойствието, особено по време на ковид. Ние сме героини ☺

# 351
Аз тази седмица нещо имам болки ниско долу. Лекички де, ама все пак - дискомфорт си е.
Не мога да си намеря място за сън дори - все нещо ми е неудобно. Обмислям вече да пробвам възглавница за бременни, че не се търпи.

Хубавите новини - пренаталният ми тест е тип топ Simple Smile Отрицателен за всичко. И дамата окончателно си е дама Simple Smile

# 352
Eva_jenny, само ковида не го мисля Relaxed Но нямам търпение да почна да го усещам, че да съм една идея по-спокойна (уж).

# 353
Момичета, реших да ви споделя как си спасих кожата на лицето тук последние два дни. Имам този продукт на The Ordinary "THE ORDINARY NIACINAMIDE 10% + ZINC 1% СЕРУМ" https://douglas.bg/the-ordinary-niacinamide-10-zinc-1-050576 , който бях спряла да използвам, защото не бях сигурна дали е подходящ по време на бременността и ползвах само някакви супер натурални вегански продукти, които не оказаха особено влияние. Оказа се, че ниацимида е витамин B, който спомага за намаляване на зачервяванията и не е вреден да се използва, поне от това което успях да проверя аз. От продукта си капвам само върху пъпчиците, препоръчвам да не е върху цялото лице, тъй като продуктът предизвиква един вид лющене и изсушаване на кожата, но поставен само върху пъпчиците има същият ефект и по-бързо зарастват, а зачервяванията от самите пъпки намаляват. Направо се преродих, много съм доволна. Relaxed

# 354

Как ми стана интересно за това плискане на водата GrinningGrinning я ми разкажи. И аз така, от известно време насам ми е по-добре и вече почвам от време на време да се панирам дали всичко е наред, дали си мърда.

# 355
Не мога много да кажа. Идея нямам какво чува моя мъж. Със сина ми го практикувахме след 20 г.с., понеже него хич не го усещах . Веднъж дневно ме изритваше и до там. Тогава моя мъж предложи да 'чуе' и според него се чува водата как се мести. Сега точно какво се чува не знам, но сега примерно казва, че чува и червата ми (които се бунтуват и лъжат, че е бебето) и леко водата как се мести. Пак казвам това си е наше откритие и може би е крайно време да си купя доплер.

Да уточня сега съм със задна плацента, предната както казах в по-късни седмици дебнехме бебето през корема.

# 356
Аз като лепна доплера, таквоз водоречение се чува, че все едно ниагарският водопад е в двора. Главно от червата.

Мен само едно нещо ми бяга като логика - какво общо има лашкането на околоплодните води с добруването на бебето? Те нали са там, дори и да има проблем.

Иначе и на мен в 15-та седмица изведнъж ми просветна. Вече почти не спя следобяд и мога да ям без проблем. Вследствие на което миналата седмица на прегледа бях качила 3 кг. Иначе гадене вече имам само като си мия зъбите.
И ако не бяха газовете и тежестта на корема в следобедните часове, изобщо не мога да разбера че съм бременна.

# 357
Толкова мисъл не трябва да има 😁 Така успокоявам желанието да ходя през ден при АГ. Особено с бременността със синът ми. Нямате си идея какво означава да не усещаш бебето. Всеки път на преглед ме втрещяваше като АГ почнеше да му се моли са крутува. В същото време нищо не усещах. Явно предната плацента обираше ударите. Толкова не усещах, че в 9 месец силните контеакции веднъж дневно за 3 сек мислех, че той ме рита в реброто и от там е болката за секунда-две. Излъгах. Хълцаше веднъж дневно и това ми беше спокойствието. Но за себе си тогава открих да легна и да слуша мм. В покой предполагам дребното е плискал водата. Пак уточнявам това са мои глупости. И винаги имам едно на ум. Но някак си пазя и психиката 😁

Според моя мъж и със синът ми съм имала такъв период преди 20 г.с,когато всеки ден съм мрънкала, че не е ок да ми е що годе добре Simple Smile И както и при синът ми. В 15 г.с рязко спря да ми се яде. Нищо чудно момче да се окаже бебето.

# 358
Направо като те чета и страх ме хваща. Докторът каза към 18-20 седмица да чакам, защото съм с предна плацента.
Аз я усетих за 2 дни в 14-та седмица, но доктора каза, че явно краката й са били на ръба на плацентата някак и затова съм я усетила. И после като се намести и качи по-нагоре и спрях да усещам.
Ама аз така се надявах да започнат усещанията, защото с доплера става все по-трудно да я хвана.

# 359
Зависи от много неща,не се настройвай от сега. Има хора с предна които усещат всяко мръдване.

Общи условия

Активация на акаунт