Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 067
  • 783
  •   1
Отговори
# 525
Пробвали ли сте с чай от джинджифил или ако можете да го хапвате така. Също чай от мента, но никакви подсладители не се слагат. Като с ментата знам, че ние бременните не трябва да прекаляваме. Аз се оправям с тези две неща и понякога и киселото мляко ми помага.

# 526
При първата ми бременност (2010) от 5-6 месец ежедневно дъвчех Талцид заради ужасните киселини, които имах. Изписан ми беше от АГ и помагаше, но до следващото хранене. Също и газирана вода с лимон облекчаваше до известна степен състоянието, също и ментови дъвки,възможно най-лютите(аз дъвча Airwaves).
При тази бременност засега е поносимо, но много следя кои храни ми образуват киселини, още в началото  напълно съм изключила доматите във всякаква форма.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 18:51 от Syreen_84

# 527
Да, и аз установих че доматите не ми влияят добре. Както и по-солена храна.
Пробвала съм и аз газирана вода и тя има ефект. Също и ментови дражета Tic Tac.

# 528
Алергична съм към ментол, така че няма как да пробвам. А с джинджифила мой близък с гастрит бра сериозни ядове покрай Ковид манията за консумация на джинджифил. На мен винаги ми е бил лют, така че ми е странно че при раздразнен стомах помага. Вече две седмици пробвам всички бабини деветини и не ми помагат- студено мляко, ябълка и други. Стигнах до момент да ям само варени картофи, сухари, кисело мляко и пак да имам киселини. Едвам се сдържам да не върна каквото и да ям, за това не мисля че ще пропусна медикаментозното лечение, все пак яденето на оскъдна и непълноценна храна не е решение...

# 529
Бъдещи мами .. имам въпрос към вас, аз бях попитала в друга група, но не ми дадоха отговор. Та, имате ли някаква информация какви са минусите на прееклампсия за плода ? Аз си мисля най- лошото .. купих си даже домашен доплер и си слушам бебка само и само да съм спокойна .. но някакси пак не съм, така че ще се радвам, ако някоя има дадена информация ..

# 530
Момичета май имам нужда от съвет. Има ли в групата и друга бъдеща мама с ГЕРБ? От няколко дни не мога да ям и да спя от ужасни киселини. Гинеколожката ми изписа Гавискон или Стоп ацид, но ефект нулев или за около 20 Мин. Днес й звънях да я питам какво да правя и дали мога да взимам друг тип лекарство- квамател, еманера, хелидес но гсм е изключен. Звънях и в мед. Център и там ми казаха, че лекарката е в отпуск до 15.12. Тогава реално и аз имам час... В голяма безизходица се чуствам и ще се радвам ако някой сподели опит. На мен ми е ясно,че няма да се оправят нещата с бабини илачи, от три дни ям предимно варени картофи, препечени филии и кисело мляко и пак ми е супер зле..
Здравей, имах ужасни проблеми с гастрита и при нужда АГ ми изписа Допелхерц актив Гел против стомашни киселини и при рефлукс-определено много ми помогна, помага ми и дъвчането на ментови дъвки.

# 531
Здравейте Simple Smile Аз понеже ви следя, пък не видях, че съм писала и не съм се представила Grinning
Аз съм от Юнската тема, но в последствие ми смениха термина на 28.05. Не съм се записвала при вас, само ви следя, че така или иначе съм на границата. Не е ясно кога ще е събитието Blush

# 532
Бъдещи мами .. имам въпрос към вас, аз бях попитала в друга група, но не ми дадоха отговор. Та, имате ли някаква информация какви са минусите на прееклампсия за плода ? Аз си мисля най- лошото .. купих си даже домашен доплер и си слушам бебка само и само да съм спокойна .. но някакси пак не съм, така че ще се радвам, ако някоя има дадена информация ..

Не трябва да се притесняваш, особено в толкова ранна седмица. Нали пиеш аспирин? Място за тревога няма.
Трябва да следиш и кръвното задължително всеки ден. Също така прочети за симптомите на прееклампсия и така ще си подготвена, ако нещо се появи.
Има достатъчно време, ако реално се появи преклампсията да извадят бебето. Имам много приятелки, които са били с риск и си имат здрави бебенца.

Но не се тревожи, защото отрицателните емоции също влияят.

# 533
  • София
С първата си бременност бях с риск за прееклампсия, следях си кръвнотл всеки ден. Аз съм с ниско кръвно и бях стигнала до 130 на 80, което е в границите, но според доктора на ФМ дори и 20 пункта над обичайното се води, че е високо. Тогава не ми изписаха терапия, просто се следях по-често, ходих на доплер след определена седмица. Сега пак съм си с риск, но след инвитро трансфер ми изписаха Акард, което би трябвало да овладее риска. Най-малкото  може да почнеш да си следиш кръвното, трябва да е в покой. Ако тръгне да се качва АГ ще назначи терапия.

# 534
Аз тази седмица съм малко шах с пешката.
От 2 дена стомаха ми е неспокоен (диария, къркорене, етц), съответно трябва да ям сухари и крем супички. Сухарите не мога да ги ям заради зъб (не ходя на зъболекар докато не ми мине), картофи следва да избягвам заради кръвната захар.
Отделно бях спряла да пия магнезий, щото и той влияе разхлабващо, и вчера бях на АГ, където видяха, че матката ми е стегната, и ме сложиха на двоен магнезий Grinning

В момента си ям крем супичките дето ми вредят на захарта, дрискам си от магнезия, и зъба ме боли Grinning

Нищо продуктивно не казах с този пост, ама имах нужда да измрънкам...

# 535
Мрънкането хубаво, ама от где реши, че крем супи ще ти оправят диарията. Та нали ако имаш запек, баш супи се препоръчват.
Според мен ги махни тези сухари и си вземи някакъв хляб за препечени филийки и сиренце. Също можеш да си запечеш картофки. За няколко дни докато свикнеш с магнезият, нищо няма да ти стане от малко въглехидрат.

# 536
Good call, минавам на картофки.
Филийките не мога да ги дъвча, това ми е проблема иначе Grinning

# 537
Може и ориз да хапваш (като ти омръзнат картофите), а също и макарони.

# 538
Привет, момичета, тъй като аз не пожелах да разбера предположения за пола на първата фетална, сега нетърпеливо чакам следващия си преглед след 10 дни, когато ще съм в 17 г.с.  (И на който преглед се надявам вече да е ясно и да ми го напишат на листче, тъй като съм си поръчала скромна украса и с мъжа ми заедно ще разберем пола). Но разбира се като една жена, вече търпението ми се изчерпва хахах и постоянно чета и се опитвам да гадая евентуално какъв пол се очертава да е бебчето.

В тази връзка ако желаете може ли да споделите на вас какъв пол са ви казали съотвено, вие как сте се чувствали до този момент, какво си похапвате, какъв е пулсът на бебчето, нещо по-специално с разположението му, кожата на лицето ви и др. подобни. Разбира се митове и легенди всякакви, но пък винаги ми е интересно да ги чета.

Също така има ли други мами пожелали да си направят “gender reveal party”? ☺

# 539
  • София
Аз поръчах торта и украсих заради дъщеря ми. То парти няма как и да има в тази ситуация, тримата бяхме. Направих и клипче как разрязва тортата и се получи много хубаво.
 Сега съм бременна с момче. Не откривам почти никакви разлики. С дъщеря ми от 4 до 6 м повръщах. Утре, т.е вече днес влизам в 5 м и не повръщам, може би само това е разликата.

Общи условия

Активация на акаунт