Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 091
  • 783
  •   1
Отговори
# 510
@Marie.ta Аз също съм се насочила към Токуда засега. Имам добри отзиви от там и стига да не ме натиснат за секцио, че чух такива слухове за частните болници - направо приключвам с чуденето.

Тeɣa Ами, да, такъв вариант мислех за сега, то не е като да има много. Поне гинеколожката ми е симпатична и предполагам, че няма да й пречи, че имах участта да сменям 3-ма доктори за отрицателно време и вече бях вдигнала ръце от тегаво отношение. На БХС-то питах за диск, тъй като ме бяха предупредили познати бременни, че дават (бях в Щерев), но се оказа, че дават да си качиш на флашка, но тамън са сменили апарата, че някой им качил вирус и йок видео - само снимки цял албум ми направиха, доколкото успяха, че с нашето шугаво същество зор си беше. Grinning В Надежда пак ще питам, дано съм късметлийка.

heydi Аз проблем с Утрогестан нямах, слава богу. Имах филм с Биозин Мама обаче. Мислех, че се изривам от млечни продукти, от буби, от какво ли не и след като го спрях - нямах проблем. По принцип си имам 1-2 алергии, които сега не ми помагат особено (пипане на цитруси, домашен прах, летящи гадини), но в момента, в който спрях Биозина - всичко се нормализира. Малко беше шок, тъй като бях леко настинала и ми го изписаха с течно витамин Ц за деца, и от двете по 2 на ден. Видях, че го има като редовен страничен ефект, ама аз направо до рани се докарвах, изривах се само по врата и гърдите и беше непоносимо. Не знам дали на друг му се е случвало, аз определено бях изненадана.

# 511
При мен по-скоро се проявява не като алергия, а като хормонално акне. 😔 Ще видя дали го пише като възможен риск в страничните ефекти.

# 512
Heydi, аз бях така, докато приемах утрогестан се обринах по брадичката и шията, все едно съм в пубертета. До две седмици след спирането му, всичко се изчисти, останаха ми само някои белези

# 513
Мен ми даваха Утрогестана вагинално да взимам, а не орално. Така че нямах никакви странични ефекти, освен малко мазаница сутрин Simple Smile

# 514
  • Varna
И аз съм с Утрогестан - по 2 капсули всяка вечер, но хич не ми се отразява добре на лицето. При някоя от вас има ли такъв ефект и как се справяте?

Аз бях на Утрогестан до преди 2 седмици (2х1). Лицето ми беше цялото в пъпки от момента, в който го започнах (по принцип дори като тийнейджър не съм имала проблема кожа). Изчистиха се веднага, след като го спрях. Доста косопад имах също, но не знам дали причината е в Утрогестан или в самата бременност.

# 515
Благодаря ви момичета! 🙂
Явно е често срещана реакция. Иначе според мен няма значение методът на прием. И в двата случая е употреба на хормон.

# 516
Методът на прием на утрогестан има огромно значение. Самите производители не препоръчват повече от 10 дни орален прием, защото не е добре за черният дроб.
Освен това при орален прием, усвояването е в пъти по-малко от вагинален.

Аз странични ефекти не съм гледала, защото така или иначе трябва да го слагам до края. Като го спра и започва кървене веднага.

# 517
Да, *PrimaVera*, права си, аз се изказах малко прибързано. Сега прочетох, че има разлика как се приема и какви странични ефекти се проявяват. Доста хора се оплакват от сънливост и замаяност при орален прием. Важното е да сме здрави и да ни се родят здрави бебета, пък с другото ще се справим.

# 518
Здравейте на всички мами Simple Smile
Следя няколко групи за бременни, раждане и подобни тук, но чак днес ми хрумна да проверя по термин и се радвам, че попаднах на толкова съмишленици. Моята дата е 14.05 засега, малкото фъстъче ще бъде теле като майка си и на таткото определено ще му забавно с 2 рогати вкъщи.
В момента съм в 16+4 г.с. и нямаме търпение да разберем какво очакваме. Пусто, ама с тоя Ковид мъж ми не може да идва с мен на преглед, не мога и да му издействам 5мин да му покажат малкото на ехографа. Първоначално му беше ок, че не идва, но напоследък почва да подпитва дали евентуално не може веднъж да го види на ехографа, било му интересно, по снимките нищо не му било ясно, друго си било в кабинета. Определено малкото е решило да ни държи в неведение за пола си (истински рогато същество, не обича да му навлизаш в личното пространство Grinning), и на БХС, и на редовните - то са едни мятания, челни стойки, хващания за главата, седене с кръстосани крака - колкото и да се местя, да го "побутваме" - нямахме шанс. На преглед съм на 7-ми декември, после успях да се вредя за фетална при Чачева на 22.12 в Надежда, та стискаме палци. Но стига да сме живи и здрави с фъстъчкото - каквото и да е, ще си го обичаме много, разбира се.
Четох за зацапвания и т.н. - аз имах съвсем леко към тъмно червено-кафеникаво в 9г.с. и след като се обадих на тогава следящия ме АГ - той ми каза да идвам максимално бързо, да не би да е тръгнало да се отлепя и тн страхотии. А на следващия ден имах записах час за пулс, та ги съчетахме. Всичко си беше наред, ама паниката ме налегна, разбира се. Изписаха ми Утрогестан 2х1, сутрин и вечер. Когато се записах по ЗК, новата докторка ми каза да ги слагам 2 само вечер до БХС-то (беше ми в 12та), защото дозата иначе била много малка... От тогава не съм имала филми, реално зацапването ми беше в рамките на 2 дни, колкото да ми изкара акъла.
Пожелавам лека бременност на всички и сигурно с някои дори ще се засечем тук-там по болници и покрай ражданията. Всички ли имат яснота къде ще раждат или е раничко за крайно решение, че аз хем реша окончателно и след 2 дни пак се зачудя? Thinking

При нас ММ го пускат в кабинета всеки път, през цялото време, кабинета е разделен на две, в едната част е акушерката на компютъра, в другата е самия кабинет и голям, много се радва. За съжаление на много места не пускат никой освен мамчетата. Питай дали може да запишеш на клипче, поне да види горе-долу по-добре. Иначе за раждане, аз специално нямам голям избор, болницата е една хаха. Но съм доволна, че ще е при следящия ме аг, той е завеждащ и отделението. Лека бременност ти пожелавам и да нямаш повече притеснения.

# 519
Добро утро момичета! Вчера бях на преглед и днес сутринта са ми излезли резултатите от урината, има наличие на нитрити...някоя от вас да има представа какво значи..на преглед съм в петък за разчитане на резултата!

# 520
Добро утро момичета! Вчера бях на преглед и днес сутринта са ми излезли резултатите от урината, има наличие на нитрити...някоя от вас да има представа какво значи..на преглед съм в петък за разчитане на резултата!
Май са лоши нитрати, тоест може да е инфекция на пикочните пътища. Не се притеснявай, на мен ми откри левкоцити преди 2 седмици АГ, даде ми антибиотик за 3 дни и каза че не е опасен за бебето.
Странно беше, защото почти нямах симптоми, но той каза че е хубаво веднага да се излекува.

# 521

Аз се изследвам сама вкъщи с лентички, за да си спестя ходенето до лаборатория и доктора ми е отбелязал 3 неща на лентичките. Каза, ако някое от тях излезе да ходя още същият ден в болницата, за да ми дадат антибиотик. Едното от маркираните неща е нитрити. Така че е по-добре да се свържеш с лекар още днес по телефона и той да каже какво да се прави.

# 522
Нитрити в урината се получават от консумация на определени храни, ако погледнете етикета на някоя шунка ще видите, че вътре има нитрити. Това не са бактерии и не мисля, че ще ви изпишат АБ. По скоро ще спазвате диета

# 523
Нитрити в урината се получават от консумация на определени храни, ако погледнете етикета на някоя шунка ще видите, че вътре има нитрити. Това не са бактерии и не мисля, че ще ви изпишат АБ. По скоро ще спазвате диета

Нитрити в урината по време на бременност: изследването на урина при бременната жена дава информация за състояния и заболявания, които потенциално могат да засегнат майката и бебето. При някой от редовните прегледи през бременността ще бъде извършването изследване на урина, за да се установи дали в нея има наличие на захар, белтъчини, бактерии и други вещества. Откриването на нитрити в урината е показател за наличие на определени бактерии. Те трябва да бъдат лекувани, тъй като могат да достигнат бъбреците и да създадат сериозни проблеми дори и към момента да не отключват проявата на клинична симптоматика.
Нитратите в урината по време на бременност се дължат на:
Болести на пикочо-половата система - инфекция на пикочните пътища.

Още за Нитрити в урината по време на бременност | Симптом от Framar.bg: https://medpedia.framar.bg/%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE% … D0%BE%D1%81%D1%82

# 524
Момичета май имам нужда от съвет. Има ли в групата и друга бъдеща мама с ГЕРБ? От няколко дни не мога да ям и да спя от ужасни киселини. Гинеколожката ми изписа Гавискон или Стоп ацид, но ефект нулев или за около 20 Мин. Днес й звънях да я питам какво да правя и дали мога да взимам друг тип лекарство- квамател, еманера, хелидес но гсм е изключен. Звънях и в мед. Център и там ми казаха, че лекарката е в отпуск до 15.12. Тогава реално и аз имам час... В голяма безизходица се чуствам и ще се радвам ако някой сподели опит. На мен ми е ясно,че няма да се оправят нещата с бабини илачи, от три дни ям предимно варени картофи, препечени филии и кисело мляко и пак ми е супер зле..

Общи условия

Активация на акаунт