Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 051
  • 783
  •   1
Отговори
# 495
Във вторник съм на преглед! Ще попитам за желязото 😊 благодаря ви

# 496
Здравейте момичета!
От седмица насам изпитвам някакъв нетърпим сърбеж по цялото тяло...понякога не мога да заспя нощем..опитах да сменя праха и омекетотеля не помага...някоя с подобни оплаквания 😏
Купи си бебешки прах за пране и махни омекотителя изцяло, той не се изпита и остава в тъканта.  Не е добре да се използва и за дрехи на малки деца, а при бебета е забранено. Съветите са ми дадени от дерматолог

# 497
  • София
Първо трябва да се разбере каква изобщо е причината за сърбежа.

# 498
  • Varna
Привет, момичета,

Присъединявам се към вас с термин 17.05.21. Четях ви до момента, но едва сега се включвам.

Аз също съм с положителен Ковид тест от събота. За момента протича с леки симптоми. Имам и тромбофилия и все още съм в процес на изясняване дали е нужно да увелича дозите на Аспирин Протект и Клексан (според АГ не е нужно).

Peltekova, не се тревожи. Говорих с доста момичета, които са го изкарали по време на бременността си и при всички е минало без усложнения. Да мислим позитивно и да се надяваме и ние да сме като тях. Simple Smile

Имам момиченце на 7г., този път ще сме с момченце, живот и здраве .Blue Heart

# 499
Привет, момичета,

Присъединявам се към вас с термин 17.05.21. Четях ви до момента, но едва сега се включвам.

Аз също съм с положителен Ковид тест от събота. За момента протича с леки симптоми. Имам и тромбофилия и все още съм в процес на изясняване дали е нужно да увелича дозите на Аспирин Протект и Клексан (според АГ не е нужно).

Peltekova, не се тревожи. Говорих с доста момичета, които са го изкарали по време на бременността си и при всички е минало без усложнения. Да мислим позитивно и да се надяваме и ние да сме като тях. Simple Smile

Добре дошла ! Първо леко и безпроблемно бременеене Blush . По колко мг аспирин пиеш и до коя седмица ти казаха да го пиеш ? Аз не знам дали имам тромбофилия, но в изследванията пишеше ( в моите де ) повишен риск от прееклампсия 1: 36 мисля че беше и за това питам

# 500
Включвам се и аз по темата с аспирина. И на мен ми излезе висок риск от прееклампсия и ми изписаха всяка вечер по 1 от 150 мг. Аз го открих обаче само по 100 мг като проследяващата ме АГ каза, че няма проблем да пия само 100 мг.

# 501
  • София
Бързо да оздравявате!

# 502
  • Varna
Привет, момичета,

Добре дошла ! Първо леко и безпроблемно бременеене Blush . По колко мг аспирин пиеш и до коя седмица ти казаха да го пиеш ? Аз не знам дали имам тромбофилия, но в изследванията пишеше ( в моите де ) повишен риск от прееклампсия 1: 36 мисля че беше и за това питам

Привет,

В момента приемам АП 150 (1 цяла таблетка от 100 + 1/2). Не знам дали тази доза е адекватна, в процес на търсене на компетентен специалист съм, който да потвърди решението  на АГ, но за момента съм с вързани ръце заради вируса.

До коя седмица - 30 и някоя, но забравих точно коя, честно казано. Трябва да попитам отново АГ.

Някъде четох, че разчупването на таблетката я прави по-вредна за стомаха, но и за това в момента не мога да се консултирам с друг лекар и поне още 2 седмици ще го приемам така.

# 503
Аз съм също всяка вечер по 150 мг, но приемам Акард (мисля че е производно на Аспирин Протект). Таблетките са по 75 мг, така че просто взимам две.
Ако разделянето на таблетката е проблем, питайте, това може да ви е удачен вариант.

# 504
Здравейте на всички мами Simple Smile
Следя няколко групи за бременни, раждане и подобни тук, но чак днес ми хрумна да проверя по термин и се радвам, че попаднах на толкова съмишленици. Моята дата е 14.05 засега, малкото фъстъче ще бъде теле като майка си и на таткото определено ще му забавно с 2 рогати вкъщи.
В момента съм в 16+4 г.с. и нямаме търпение да разберем какво очакваме. Пусто, ама с тоя Ковид мъж ми не може да идва с мен на преглед, не мога и да му издействам 5мин да му покажат малкото на ехографа. Първоначално му беше ок, че не идва, но напоследък почва да подпитва дали евентуално не може веднъж да го види на ехографа, било му интересно, по снимките нищо не му било ясно, друго си било в кабинета. Определено малкото е решило да ни държи в неведение за пола си (истински рогато същество, не обича да му навлизаш в личното пространство Grinning), и на БХС, и на редовните - то са едни мятания, челни стойки, хващания за главата, седене с кръстосани крака - колкото и да се местя, да го "побутваме" - нямахме шанс. На преглед съм на 7-ми декември, после успях да се вредя за фетална при Чачева на 22.12 в Надежда, та стискаме палци. Но стига да сме живи и здрави с фъстъчкото - каквото и да е, ще си го обичаме много, разбира се.
Четох за зацапвания и т.н. - аз имах съвсем леко към тъмно червено-кафеникаво в 9г.с. и след като се обадих на тогава следящия ме АГ - той ми каза да идвам максимално бързо, да не би да е тръгнало да се отлепя и тн страхотии. А на следващия ден имах записах час за пулс, та ги съчетахме. Всичко си беше наред, ама паниката ме налегна, разбира се. Изписаха ми Утрогестан 2х1, сутрин и вечер. Когато се записах по ЗК, новата докторка ми каза да ги слагам 2 само вечер до БХС-то (беше ми в 12та), защото дозата иначе била много малка... От тогава не съм имала филми, реално зацапването ми беше в рамките на 2 дни, колкото да ми изкара акъла.
Пожелавам лека бременност на всички и сигурно с някои дори ще се засечем тук-там по болници и покрай ражданията. Всички ли имат яснота къде ще раждат или е раничко за крайно решение, че аз хем реша окончателно и след 2 дни пак се зачудя? Thinking

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 18:21 от skyley

# 505
  • София
Аз какво да кажа-живот и здраве това ще бъде трето рогато- след мъж козирог и дъщеря овен, която по термин също трябваше да е телец, но избърза малко. 😀 Горката рибка аз. 😂 Но много харесвам телци и се надявам да си остане телец, че съм за началото на май.
 Между другото по складовете бил свършил Пренетала и сега взех други витамини на почти двойна цена, ще ги видя. 😒

# 506
  • София
Здравей, Skyley. И аз съм в 16г.с.+4 ден с термин 14.05.2020. Засега при нас се вижда момиченце. Толкова дълго чакана е тази рожба, че за нас няма въобще значение пола. Всичко си правя в Надежда - ЖК и фетална морфология. Живот и здраве мисля да раждам там. Аз също приемам Утрогестан, но 2 по 1т., приемам и Акард 150.

# 507
Здравейте и от мен,
Аз съм с термин 20.05. Не се знае дали ще е теленце или близнаци 😄
В 13 седмица АГ каза, че може би е момиче, но ме увери да не разчитам на това предположение, защото е рано. Края на декември съм на преглед и се надявам да се види пола.

Относно раждането - за сега сме се спрели на Токуда. Неонатологията им е една от най-добрите (наред с тази в Майчин дом), което ми носи голямо спокойствие.

Успех на всички с бебеносенето!

# 508
Skyley, снимай клип с телефона или попитай на ФМ дали не дават и клип освен снимки. Предполагам колко неприятно е, моя мъж също има голямо желание, понеже със синът ми не пропускаше преглед и задаваше достааа въпроси. Но се примири. Важното е да сме живи и здрави, и всичко с децата да е наред. Все пак и АГ са прави, не се знае кой колко е здрав. И си е риск в малки кабинети да има повече от 1 външен. Радвайте се, че поне има прегледи. Понеже пролетта бяха спрели ЖК и беше много тегаво.

# 509
И аз съм с Утрогестан - по 2 капсули всяка вечер, но хич не ми се отразява добре на лицето. При някоя от вас има ли такъв ефект и как се справяте?

Общи условия

Активация на акаунт