Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 021
  • 783
  •   1
Отговори
# 480
При първа бременност усещания най-рано в 20-та седмица. Има някои щастливки и по-рано, но са единици. А ако пък и сте с предна плацента, отиде до 24-та седмица.
Аз съм трета по-дълга бременност и усещам в 18-та само, защото знам какво трябва да усещам. Иначе това ми е първа бременност с предна плацента.

# 481
Мами .. нека и аз да се включа. Казвам се Любомира, на 26г от Стара Загора. Бременна съм 15+2г.с и очакваме уж момиченце. Чета, че някои от вас са усетили първите движения на бебо в ранни седмици, а аз все още нищо не усещам .. Дали е нормално ? Освен това ми изписаха аспирин кардио, защото имам висок риск за прееклампсия, но доки каза "няма драма". Направихме ранната ФМ и всичко е наред, резултатите от БХС и те са добри, няма място за притеснения .. но защо не усещам движенията .. или аз ли не мога да ги различа ? Термина ми е на 20.05 .. пожелавам на всички безпроблемна бременност и много щастие, всичко да минава по вода Hug
Не усещам още.
Кой доктор ще следи бременността ти? А при кой прави ФМ?
Питам, защото и аз съм от Стара Загора 😊
При Иван Иванов в МЦ Гален. Там правих и ФМ. Аз съм доволна от него, а ти при кого се следиш ?

# 482
Мами .. нека и аз да се включа. Казвам се Любомира, на 26г от Стара Загора. Бременна съм 15+2г.с и очакваме уж момиченце. Чета, че някои от вас са усетили първите движения на бебо в ранни седмици, а аз все още нищо не усещам .. Дали е нормално ? Освен това ми изписаха аспирин кардио, защото имам висок риск за прееклампсия, но доки каза "няма драма". Направихме ранната ФМ и всичко е наред, резултатите от БХС и те са добри, няма място за притеснения .. но защо не усещам движенията .. или аз ли не мога да ги различа ? Термина ми е на 20.05 .. пожелавам на всички безпроблемна бременност и много щастие, всичко да минава по вода Hug
Не усещам още.
Кой доктор ще следи бременността ти? А при кой прави ФМ?
Питам, защото и аз съм от Стара Загора 😊
При Иван Иванов в МЦ Гален. Там правих и ФМ. Аз съм доволна от него, а ти при кого се следиш ?
И аз исках при него, но имаше сеободни часове 4 седмици напред и не ми се чакаше. Записах се при Христова в Ниамед(по здравна каса), а раждането ще е при баща и, д-р Христов също работещ в Ниамед.
ФМ правих при Тодоров.
Иванов много познава пола в ранни етапи и винаги е сигурен в твърдението си. Защо писа с колебание за пола?

# 483
Просто аз не съм сигурна, защото ми го каза много рано .. в 12 г.с и за това, иначе беше категоричен за пола. Когато разбрах и аз, че съм бременна започнах да се следя на частно, така никога не връща дори и 21:00 да стане. Иначе да, няма часове. Желая безпроблемна бременност на всички Heart

# 484
Момичета теста ми за Ковид е положителен....и изпадам в лек ужас. От два дни съм с хрема и гърлобол, а днес изгубих обоняние, което ме подтикна да си направя и тест. Температурата ми е 37 градуса и като цяло се чувствам леко отпаднала, други симптоми нямам (надявам се и да не се появят). Някоя от вас минала ли е вируса и ако да,как се справихте?

# 485
Момичета теста ми за Ковид е положителен....и изпадам в лек ужас. От два дни съм с хрема и гърлобол, а днес изгубих обоняние, което ме подтикна да си направя и тест. Температурата ми е 37 градуса и като цяло се чувствам леко отпаднала, други симптоми нямам (надявам се и да не се появят). Някоя от вас минала ли е вируса и ако да,как се справихте?

Преди 3 седмици бях болна, не знам от какво. Започна с лека температура, отпадналост, хрема и силно главоболие. Изгубих изцяло обоняние, което и до днес не се е върнало. Правих тест, но беше отрицателен. Предполагам, защото го направих късно (вече се чувствах значително по-добре).
Смятам да си направя и тест за антитела, за да знам дали наистина е било това или тестът е бил верен, въпреки че с това обоняние не знам какво друго би могло да бъде.
Моята АГ ме успокои, че при бременните минава по-леко.

# 486
  • София
Стискам палци да минава леко... до колкото знам не се предава на бебета.

# 487
Аз слушах някакво предаване за бременни онзи ден и АГ каза да не се притесняват бременните, нищо по различно няма в протичане на ковид при бременни. Само си следи температурата според мен, и надявам се за 0 време да ти мине!
Аз вече взимах антибиотик тази бременност, сега пак ми дадоха някакви лекарства за още някаква инфекция.
Неприятно е, но няма как от всичко 9 месеца да се предпазим

# 488
Опитай да не се шашкаш,да четеш по-малко  и да си почиваш най-вече. Стискам палци дотук да са ти състоянията🤞

# 489
Здравейте момичета!
От седмица насам изпитвам някакъв нетърпим сърбеж по цялото тяло...понякога не мога да заспя нощем..опитах да сменя праха и омекетотеля не помага...някоя с подобни оплаквания 😏

# 490
Антонова, изследвай си желязото и хемоглобина. Когато анемияъа ми се върне с пълни сили, сърбежите и неспането са на лице. Изслвдвала ли си ТСХ? Също, мажеш ли се с нещо?

# 491
Антонова, изследвай си желязото и хемоглобина. Когато анемияъа ми се върне с пълни сили, сърбежите и неспането са на лице. Изслвдвала ли си ТСХ? Също, мажеш ли се с нещо?

Не съм изследвала ТХС, мажа се с БиоОйл за стриите!

# 492
  • София
Сподели с лекаря, помня, че братовчедка ми към края на първата си бременност получи сърбеж и се оказа някакъв проблем с черния дроб.

# 493

Спокойно, ако нямате хронични заболявания вкъщи не е страшно. Ние всички го изкарахме, вкл аз (бременна съм също) - само обонянието ми пострада за 2 седмици. Дойде от детската градина, съседна група карантинираха, в нашата уж възпитателите здрави ама детето го домъкна.
При детето само сополи без да са кой знае какво но дълго време 2-3 седмици, и по-страшни сополи сме виждали, мъжа имаше ниска Т по вечерно време повече от седмица, аз имах ниска Т половин ден и 1 ден мускулни болки. Никой не разви кашлица, при мен се загнезди в носа и ми беше запушен дълго време, обонянието беше нула и при мен и при мъжа, но се върна. Вкусът си беше наличен обаче.
Трябва търпение и спокойствие и никакви новини по темата. Чай и лека храна и минава. Успех и да сте здрави скоро!

# 494

Не съм изследвала ТХС, мажа се с БиоОйл за стриите!

A, желязо?

Общи условия

Активация на акаунт