Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 014
  • 783
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, момичета. 🙂 От самото начало ви чета, но чак сега се реших да пиша. Първа бременност ми е и мисля, че ще намирам много полезна информация при вас. В моментът съм в 14г.с. и също съм решила да се следя в Надежда ( тъй като съм инвитро, ще да продължа там). И за мен този калколатор ще е интересен, ще се радвам да споделите и тук, а и да се включа във ФБ групата. 🙂

# 466
Здрасти дами,
одавна не бях се включвала та ми беше много интересно да чета за колички, слингове и всичко остнало Heart. Радвам се, че всички са ок и бременеят здрави.
Относно стриите на мен ми се появиха отдолу на гърдите, светли са, но се виждат. Това с което мажа е щраусова мас и съм супер доволна. Въпреки, че съм предразположена, защото имам от промени в теглото, до сега контролира нещата, нищо, че качих 2 размера сутиен Grinning ( Мъжът е много щастлив от ситуацията и изобщо не забелязва стриите Grinning. Грейва като сваля сутиена и само пита колко дълго ще останат така)
Аз днес бях при док - 16та седмица. Продължавам да имам контракции и си крепя леглото вкъщи. Бебо обаче се грижи да повръщам всеки ден и засега съм само 1,5 кг нагоре (повечето в гърдите).
Ще сме си красиви всякак само да са здрави бебоците!

# 467
Аз съм доста доволна от това олио за стрии -
https://www.weleda.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82 … -mark-massage-oil

В Германия много го ползват и съдържанието ми хареса. Надявам се да помогне, ако не друго поне изглежда добре хидратирана кожата след това  Joy

# 468
  • София
Аз на Веледа съм много доволна от бебешката козметика, въпреки че започнахме да я ползваме като беше по-голямо детето. Не мирише много ок, но е добра. 😀

# 469
Здрвейте момичета. Последната седмица ми се стори като месец😰, Пренатест излезе  и вече съм по-спокойна-всичко е наред няма отклонения. Както и вече знаем, че чакаме още едно мъжле(каката и баткото са супер щастливи) , въпреки че до последно се надявах на момиче. Като чета колко малко сте надали... Аз съм в 17г.с и съм +6кг но бях мн зле първите 3 месеца и трябваше да хапвам на вс 2ч заради ужасни болки - гастрита... Да не говорим, че и имам добре оформено коремче. Надявам се до края да не кача повече от 5кг, внимавам с какво се храня но движението ми е малко с тези НО. В крайна сметка най-важното е да сме здрави с бебоците а кг се свалят. С предните 2 бремености бях станала от 52кг на 97кг,но си ги върнах, Вие усещате ли бебчетата да се движат, моето картофче постоянно се дупи на дясно... 😂

# 470
Аз се мажех с 50/50 какаово и кокосово масло предната бременност, но сега с малкото човече изобщо нямам време за такива неща и в общи линии ще разчитам на гена на мама, че кожата ни е еластична и няма да се нацепя.

Пък за килограмите, аз съм 4+ за момента. Миналата бременност от 56 на забременяване родих 80+... не питайте какъв тюлен бях последния месец. Отне ми още 9 месеца да си върна нормалното тегло и то от части защото щитовидната жлеза ми мина в хиперфункция след раждането.

Следващия преглед ми е на 08.12 и нямам търпение да разбера момче или момиче ще е. 🤘🏼

# 471
  • София
Много се радвам за хубавите новини и за новите попълнения в темата.

*PrimaVera*, чудесно е, че си стоиш тук, така или иначе не те пускаме при априлките. Информацията, която предоставяш, винаги е безкрайно полезна.

Аз за момента съм качила около 1 кг (17 г.с.), но като цяло се старая да се храня много нисковъглехидратно и всеки ден да съм на поне 15000 крачки + някакво кардио. Разбира се, имам и своите моменти на слабост, но ме е много страх от високо кръвно и гестационен диабет, даже повече, отколкото от самото напълняване. Цял живот съм пазила диети и режими и в резултат метаболизмът ми е ленив - отпусна ли се малко и "конят ще отиде у реката".

# 472
Не знам кой калкулатор е бил коментиран във Фейсбук, но ето какво намерих в нета, на английски е.
https://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html

# 473
От днес съм в 15-та седмица и нямам търпение вече да разбера пола на следващата фетална морфология. 💗

Килограмите са +3, но аз като цяло никога не съм била обсебена от идеята да се меря. Качването го проследявам само на прегледи, защото вкъщи дори нямам кантар. Не бих казала, че в момента прекалявам с храната, но определено огладнявам на по-малки интервали. Но и преди да забременея си имах стриктен режим на хранене 3 пъти на ден. Колегите по мен си сверяваха часовника в офиса кога е време за обяд. 😀
Стрии не са ми се появили засега. От самото начало се мажа с лосион за бременни на Biobaza. Масла не обичам да използвам заради бавното попиване.

# 474
Моля ви да ме включите във гейсбук групата.Благодаря

# 475
За включване във ФБ групата ми пишете на лични, за да ви дам линк към профила ми. Трябва първо да ви добавя в приятели и после да ви пратя покана за групата, тъй като е тайна и няма друг достъп до нея.

Тъй като в профила ми има чувствителна за мен информация, веднага след като
ви изпратя покана за групата, ви трия от листата с Приятели.

Сутринта чистох съобщения и без да искам изтрих термина на luludi (мисля че така беше изписано). Моля да ми го прати отново, че чакаше за включване в новата тема.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 09:41 от *PrimaVera*

# 476
# 477
Мами .. нека и аз да се включа. Казвам се Любомира, на 26г от Стара Загора. Бременна съм 15+2г.с и очакваме уж момиченце. Чета, че някои от вас са усетили първите движения на бебо в ранни седмици, а аз все още нищо не усещам .. Дали е нормално ? Освен това ми изписаха аспирин кардио, защото имам висок риск за прееклампсия, но доки каза "няма драма". Направихме ранната ФМ и всичко е наред, резултатите от БХС и те са добри, няма място за притеснения .. но защо не усещам движенията .. или аз ли не мога да ги различа ? Термина ми е на 20.05 .. пожелавам на всички безпроблемна бременност и много щастие, всичко да минава по вода Hug

# 478
  • София
Аз съм в 17 г.с. и все още не усещам движения, сигурно и предната плацента има значение.

# 479
Мами .. нека и аз да се включа. Казвам се Любомира, на 26г от Стара Загора. Бременна съм 15+2г.с и очакваме уж момиченце. Чета, че някои от вас са усетили първите движения на бебо в ранни седмици, а аз все още нищо не усещам .. Дали е нормално ? Освен това ми изписаха аспирин кардио, защото имам висок риск за прееклампсия, но доки каза "няма драма". Направихме ранната ФМ и всичко е наред, резултатите от БХС и те са добри, няма място за притеснения .. но защо не усещам движенията .. или аз ли не мога да ги различа ? Термина ми е на 20.05 .. пожелавам на всички безпроблемна бременност и много щастие, всичко да минава по вода Hug
Не усещам още.
Кой доктор ще следи бременността ти? А при кой прави ФМ?
Питам, защото и аз съм от Стара Загора 😊

Общи условия

Активация на акаунт