Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 43 878
  • 783
  •   1
Отговори
# 645
Като влязох във втория триместър си взех тази Омега, обогатена с вит. Д. https://omega3-bg.com/store/caps
Давам периодично от тази марка и на дъщеря ми и й имам доверие, пише, че е подходяща за бременни. Иначе пия само метилирана фолиева киселина. Относно комбинираните витамини, мнението ми съвпада с това на PrimaVera, няма голям смисъл от тях, по-добре да се пуснат изследвания и ако има дефицит да се пие конкретен витамин. На мен пък, както и при първата бременност, хемоглобинът ми е доста нисък, оттам и еритроцитите и хематокритът са ми зле. СУЕ ми е 63, което ми се струва доста, дори и за бременна. Аз принципно си живея с нисък хемоглобин де,но непосредствено преди да забременея ми беше 106, сега е паднал до 95.В понеделник съм при АГ, каза, че ще ми изпише рецепта, а така да ги мразя тези желязосъдържащи препарати,отразяват ми се ужасно на стомаха, който дори и без тях е твърде ленив в момента.

# 646
  • София
Аз пия метафолик, омега 3 и витамин D. Естествено нито един лекар не ми каза да ги пия, сама си ги назначих😊. Питах после АГ, каза ок. Не смятам, че е нужно друго засега. Може би е добре да се правят изследвания за витамините, но аз не съм си правила все още. Чудя се защо лекарите така ги неглижират🤔

# 647
И аз пия мета фолиева, мета Б12, вид Д. Др не смея. Комбинираните са ми противопоказни, понеже не ги усвоявам. И според мен ако човек не знае кое усвоява и кое не, по-безвредно е нищо да не пие 😁

Хемоглобина ми е 116 и пия билкова кръв. С бременността със синът ми бях на "Тотема" и двете са приятни на вкус.

В 18г.с или в началото на 5 месец официално мога да кажа, че усещам бебето. Уточнявам - с предна плацента съм. Със синът ми бях със задна и това усещане имах чак 22-23 г.с.

# 648
Teya аз нали уж бях с предна и се вайках тук. Вчера се оказа, че се е изместила встрани и затова така усещам бебето. Ма го видяха чак на ФМ.

Честити ти първи ритничета!

# 649
И аз съм с предна. Първа бременност ми е и очаквах да се случи късно. Да, обаче от седмица вече го усещам всеки ден по няколко пъти. Много леко, но все пак. Седмица преди това усещах от време на време нещо, но не бях сигурна дали е то. Броя го от около 18-19 г.с.

# 650
  • София
Чета, че сте коментирали витамини. Какво ще кажете за тези стойности? От октомври са и скоро мисля да правя нови. Приемам само фолиева и от време на време по 1 капка вит. Д

# 651
Чета, че сте коментирали витамини. Какво ще кажете за тези стойности? От октомври са и скоро мисля да правя нови. Приемам само фолиева и от време на време по 1 капка вит. Д

Ами зле са. Особено витамин Б12 е за сериозна корекция. Трябва да го вдигнеш на горна граница възможно най-скоро, защото е много важен за последните месеци от бременността.
Витамин Д трябва да е 60-80.
Няма никакъв смисъл сега да правиш изследвания, защото само ще са паднали. Приемай един месец високи дози и направи контрола, за да регулираш дозите.

# 652
  • София
Аз се връщам от моята втора ФМ. 😂 Смея се, защото веднъж не съм отишла на ФМ в Щерев и всичко да мине гладко. Първо от вратата ми казва, че съм дошла много рано. Аз казвам, че съм 20 г.с и с изненада  научавам, че следящият ме лекар бил въвел неофициален термин 08.05, т.е съм била в 19 г.с + 2  дни. Неофициален, защото според документи, болничен и т.н ще се гледа 03.05, а за самото раждане 08.05. Гледа ме, каза, че бебето не се движи почти и ме прати да ям, да пия нещо и да изкачвам стълби. Не че после се движеше много, но се беше обърнало поне в по-удобна поза. Всичко видя, каза, че изглеждат нормално нещата. Погледна онази вена и каза, че вече няма обратен кръвооток. И също така за пръв път някой ми обяснява, че тази вена закърнявала с раждането на детето. Сърцето добре и се видя, но каза на 30.12 да отида пак, просто защото сега е малко и искала да го огледа още по-подробно. Само не мога да разбера защо се държат с мен така все едно, че аз си ходя, когато ми щукне, а не когато са ми казали...
 Аз другата седмица си имам час живот и здраве за фетална екоехокардиография във Фемина и на нея разчитам повече, но и на 30.12 ще отида сигурно.
  Та така, важното е, че всичко е наред. 😀
   Иначе имам някакви усещания от време на време, изчислиха, че тежи 279 грама, но е сравнително малко, очевидно спи много и съм с предна плацента, така че е нормално, че не го усещам много силно и често.
  Ако някои се чуди и трябва да реши с две ръце препоръчвам за ФМ Фемина. Още в 17 г.с там видяха всичко, без мрънкане, че е рано и не се вижда. Просто техниката им е на много по-високо ниво.

# 653
Някой запознат с това на снимката? Може и нещо елементарно да е, но аз съм напълно боса в момента по темата. Мерси!

# 654
Някой запознат с това на снимката? Може и нещо елементарно да е, но аз съм напълно боса в момента по темата. Мерси!

Аз. Какво те интересува?

sea.sea браво! И аз по бих разчитала на феталната ехокардиография. Тез от Щерев ми звучат като хлебари назначени в железария.

# 655
Заради него си бих специална инжекция в 8г.с, но само генетик или добър АГ може да каже трябва ли нещо да се приеме. И как е стоиността спрямо г.с.

Sea, не знам защо продължаваш да ходиш там на ФМ. Аз още след 1 път бих се отказала. 😉

# 656
Аз бях на бърз ултразвук днес при АГ, бебчо изглеждаше добре, с предна плацента съм (не знам точно какво значение има).

Изместихме часа за ФМ обаче за края на декември когато ще съм 20+0. Обясниха ми че е по-добре така, отколкото следваща седмица в 18+5 когато можело да е рано. Малко съм разочарована, защото няма да е с доктора, който харесвах, но сигурно е разумно..

# 657
  • София
Защото предният път нямаше избор на часове и бях при Калев. 😀
Сега бях при Искилиева, при която бях 3 пъти през предната бременност и бях много доволна. Аз реално и сега не съм останала с лоши впечатления от нея, любезна е, обясни ми нещата, не ме е претупвала, пита имам ли въпроси, даже за пръв път ми беше обяснено толкова подробно за Венус Дуктус, но ме дразнят тези оправдания.  Сега като имам опит и с друга болница мога да сравня нещата. На третата живот и здраве си отивам при Славкова във Фемина пак.
 Просто не може да съм била на преглед в 17. Г.с седмица в друга болница при специалист по ФМ, на която ми казаха всичко от-до, включително огледаха устните, брояха ми фалангите на пръстите и какви ли не подробности, а сега не се виждало. Всъщност може би са прави- за тази седмица с тяхната техника толкова си могат.
 А за това дали наистина съм 19 г.с + 2 или 20 г.с+ 0, не знам какво да кажа. Няколко пъти ми обясни, че по размери си е с 5 дни назад от официален термин, което е съвсем в реда нещата и не ме тревожи, но на всички снимки си пише 20 г.с + 0.
 Ще видя другата седмица какво ще кажат и във Фемина. 😀

# 658
Защото предният път нямаше избор на часове и бях при Калев. 😀
Сега бях при Искилиева, при която бях 3 пъти през предната бременност и бях много доволна. Аз реално и сега не съм останала с лоши впечатления от нея, любезна е, обясни ми нещата, не ме е претупвала, пита имам ли въпроси, даже за пръв път ми беше обяснено толкова подробно за Венус Дуктус, но ме дразнят тези оправдания.  Сега като имам опит и с друга болница мога да сравня нещата. На третата живот и здраве си отивам при Славкова във Фемина пак.
 Просто не може да съм била на преглед в 17. Г.с седмица в друга болница при специалист по ФМ, на която ми казаха всичко от-до, включително огледаха устните, брояха ми фалангите на пръстите и какви ли не подробности, а сега не се виждало. Всъщност може би са прави- за тази седмица с тяхната техника толкова си могат.
 А за това дали наистина съм 19 г.с + 2 или 20 г.с+ 0, не знам какво да кажа. Няколко пъти ми обясни, че по размери си е с 5 дни назад от официален термин, което е съвсем в реда нещата и не ме тревожи, но на всички снимки си пише 20 г.с + 0.
 Ще видя другата седмица какво ще кажат и във Фемина. 😀

Не ти ли дадоха лист с разни неща написани на него? Аз имам половин страница с разни размери и срещу всеки от тях пише на коя седмица отговаря. Даже има два показателя които са 21+5, а аз бях 20+4 (изместен термин). Но накрая каза, че по нам какво си което било най-важно си отговаря точно на седмица + дни.

Междудругото аз сега бях в друг кабинет и при друг лекар, не като при първата ФМ и първото нещо, което ми пусна беше сърцето. И ако не бях легнала, щях да падна със сигурност, защото виждах всички камери и стеничките които ги делят. Не знам каква беше тая техника, ма таквоз нещо не бях виждала.

# 659
  • София
Аз в 19+2 бях на ФМ при Сигридов, беше много обстоятелствен, не се е оплакал, че нещо не се вижда добре. Същия ден бях и на фетална кардиография при д-р Маринов в Надежда, всичко изглежда добре, но ме вика още веднъж в 23 г.с., за да види някаква преграда, която в 19 г.с. все още била много малка.
Относно витамините - аз през октомври бях два пъти над горната граница на В12 (с продължителен прием на метилирана форма) и на горната граница на витамин D (само от слънчево излагане, не го бях приемала от март 2020). Спрях В12, а от D приемах по 400 единици дневно. Миналата седмица на изследванията ми В12 вече е около 75% от горната граница (което според Сигридов е направо ниско за бременна) и на около 60% от горната референтна стойност за D. Веднага увеличих приема. Очевидно витамините бързо падат по време на бременност.

За момичетата от Надежда - вече записват за ЖК за януари.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 17:54 от hatred

Общи условия

Активация на акаунт