Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 43 888
  • 783
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Имам Примавера, но не пише кое измерване на коя седмица отговаря. 😀
 Ама това да са ми грижите де... Всичко да е наред, пък то когато реши да се ражда ( стига да е в 9 м, разбира се). 😀

# 661

За момичетата от Надежда - вече записват за ЖКмза януари.
Много благодаря 😊 Запазих час за Януари. Сутринта нямаха график и съвсем изкл, че трябваше и следобед да звъня.

Излязоха ми резултатите от урината -  е.coli, лошото е, че са резистентни на повечето АБ. Хубавото е, че ще пия прахчета АБ , които са приятни на вкус. И дано след 10 дни нещата са значително по-добре 😔

# 662
Дами, излезнаха ми кръвните резултати от ПКК и съм малко притеснена за няколко показателя. Тъй като съм на преглед чак следващата седмица, може ли да споделите мнение относно следните показатели:

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 15:00 от AnMary

# 663
Скрит текст:
Дами, излезнаха ми кръвните резултати от ПКК и съм малко притеснена за няколко показателя. Тъй като съм на преглед чак следващата седмица, може ли да споделите мнение относно следните показатели:

Няма нищо притеснително в тези стойности. Първо че отклоненията са минимални. Второ че по време на бременност се случват 2 естествени процеса - сгъстяване на кръвта и увеличаване на обема й значително.
Тези две неща естествено изменят кръвната картина, тъй като референтните стойности в нея са дадени за небременни.

Тъй че резултати за бременни се тълкуват от специалисти и преди да са ни казали, че има проблем не си вкарваме глупости в главата.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 15:00 от AnMary

# 664
В Shein има много сладки дрешки😍

# 665
Здравейте, момичета. Как се справяте с параноята от скан до скан? Първите три месеца бях доста по-овладяна, но от както ми се случиха ралични неща в кратък период от време, постоянно си търся оправдания да ходя на извънредни прегледи. Чувствам се като най-големия психопат. А и е скъпо в Англия! Взех си и доплер, защото още не усещам бебуната( може да греша, не мога да кажа със сигурност), но го ползвам рядко, че не бил много достоверен. Дайте някакви съвети, моля ви. Ясно е че не трябва да си мисля лоши неща, но след години мъчение да забременея, инвитро и всички други провали, главата хич не ме слуша 😩

# 666
  • София
При мен пък в началото беше много по-трудно да се контролирам, особено като непрекъснато изскачаше нещо. Преди вчера имах 3 седмична пауза и ми беше тегаво на моменти, чудех се да записвам ли час, но някак си вирусът и обстановката ми казват- хайде няма нужда от излишно разкарване. Сега пък до края на годината всяка седмица имам преглед, но просто така се получи. На обикновена консултация бях в средата на ноември и би трябвало следващата да е средата на януари чак.

# 667
Трудно, но като почне да шава е една идея по-добре. Само дето в неделя беше кротко и чак сънувах, че му се моля да се размърда Relaxed Иначе др седмица съм на ФМ преди празниците и после първата седмица на Януари, така че този път няма да чакам 4 седмици до следващия преглед.

# 668
Аз също съм на ФМ другата седмица, ще бъда 19+4 тогава, но още не я усещам. Уж съм със задна плацента...Абе случва се нещо в корема ми, но не мога да определя дали е тя, или друго. За първи път ми и е и четох за балончета, газове и пърхане, но моите усещания са по-различни.
Добре, значи не съм сама. Това нон-стоп чакане е коварно.

# 669
Carambaa какво значи, че не е достоверен доплера? Аз го ползвах активно (всеки ден) до момента в който започнах да усещам бебето всекидневно. Това са над 8 седмици.
Не виждам какво по-достоверно може да има от това да чуеш тупкането на сърцето.

На мен това ми беше начина.
Сега вече си имаме шаблон на ритане (от около 10 дни) и ако наруши шаблона, й давам 2 часа отгоре и ако няма сигнал - ползвам доплера.

Имах само един-единствен случай, в който не успях да хвана сърцето, но 20 минути по-късно ми се получи.

# 670
О, и аз съм същата.
В момента съм ги наредила през две седмици здравна каса и нормалната ми следяща. За съжаление, дори и за 2 седмици, на няколко пъти успях да се психирам до степен "сега ще получа лоши новини на прегледа"...

Мъча се да ги боря, а и като цяло вече се научих, че дамата по каса ме психира ненужно за някакви глупости.

Аз май усетих някакви движения на няколко пъти, но все още е далеч от редовно, и това допълнително ме притеснява (18+4).

И въпреки всичко - днес прегледа мина като по учебник, всичко е чудесно с бебка, и отговаря дори на няколко дена напред - на 19 седмици. Аз си записвам прегледите на клипче за бащата, та като много изперкам - гледам стари клипчета и се радвам на ритничета и мърдане - помага ми.

# 671
Prima vera, на много места четох, че не е препоръчителен доплерът. Понякога се чувало деижението на плацентата, вместо сърцето, а други чували техните си сърца( тва е леко тъпо, защото нашите тупкат по-бавно и доста различно от бебешките). Говорих с тези, които ми правят ехографите- не ми го препоръчват и те. Също така, моментът с ненамирането на сърцето и психясването. Не че това ме спря да си го купя и ползвам, де. Имаше и страшни истори, та гледам да не се предоверявам на доплера.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 15:51 от Carambaa

# 672
Аз вчера прекарах да чета 3ч за предстоящата ми ФМ след 2 седмици (а не след 1 както се надявах), и какво може да се обърка и после да мисля какво ще правя. Повечето неща са в главата ми разбира се и мисля е в следствие на кошмара от първата бременност.

Аз не записвам екстра часове, защото си повтарям че няма смисъл заради паниката ми, да ме зарази някой в кабинета и после още повече паника.
Аз се успокоявам понякога като гледам сайт за статистики на miscarriage risk by week. Ние всички сме вече в 0.1% категория, така че мисля че сме окей Simple Smile

# 673
Prima vera, на много места четох, че не е препоръчителен доплерът. Понякога се чувало деижението на плацентата, вместо сърцето, а други чували техните си сърца( тва е леко тъпо, защото нашите тупкат по-бавно и доста различно от бебешките). Говорих с тези, които ми правят ехографите- не ми го препоръчват и те. Също така, моментът с ненамирането на сърцето и психясването. Не че това ме спря да си го купя и ползвам, де. Имаше и страшни истори, та гледам да не се предоверявам на доплера.

Няма такова нещо като да не е препоръчителен. Аз четох препоръките на NHS и такова нещо там не се казва. Единствената препоръка от медицински лица е, ако не се хване сърцето да не се панираме. Аз говорих с моят доктор и той каза, че само заради това не ми го препоръчва. Тъй че тия дет ти ги говорят тез неща (с ехографите) да вземат първо да отворят сайта на NHS и да прочетат официалните препоръки.
Тия неща, които правиш докато се притесняваш много повече вредят.

Движението на плацентата го чувам - да. Но то няма нищо общо със сърцето на бебето. И околоплодните води чувам. И досега за над 10 седмици нито един път не съм хванала моето сърце. То толкоз ниско няма как да си хванеш собственото сърце.

Иначе обичайно го хващам за около 5-10
секунди. Само един път ми отне над минута, но тогава баш беше когато матката се беше качила малко нагоре и бебето се беше преместило.

# 674
Прима, дано е така, надявам се!

Иначе има една артерия, която стига чак до долу вляво, и е свързана със сърцето. Като бях на последния ехограф, лекарят ми демонстрира как се чува тупкането, като се сложи уреда отгоре. Затова ми казваше, че не трябвало да се разчита на доплера. Но както споменах одеве, ударите са по-бавни и различни от тези на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт