Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 43 798
  • 783
  •   1
Отговори
# 690
  • София
При мен 'ритниците' вече приличат на спазъм и корема ми вибрира Wink

Благородно завиждам! Аз дори не знам за какви точно усещания да следя - от време на време чувствам нещо като ритмично потръпване, но нямам идея дали са движения на бебето или спазми от матката, която се разтяга.

Момичета, последната ми кръвна захар е 3,14 (референтни стойности 2,8-6,1). Лаборантката изкоментира, че било много ниско като за бременна. Още не съм се консултирала с лекаря си, но има ли място за тревога според вас? Аз пък толкова се зарадвах, че е ниска...

# 691
Добре, говорейки за ритници и чудеса. Със задна плацента съм, 18+4. Усещам мускулни спазми долу-ниско. Това ли трябва да е тя? Много съм объркана. Случва се само докато съм седнала или легнала. Май е най-вече вечерта, но сега лежа и пак го усетих. Веднага си слагам ръката и всичко спира... нито газове съм усещала, нито балончета, пукания, пърхания... Някой знае ли?

Hatred, и аз съм на тема захар сега. Чета за гестационния диабет, но не разбирам какви трябва да са стойностите. Май правят задължителни изследвания към 24 седмица? Поне в БГ. В Англия нищо не правят. Щя трябва да ги погвам пак.

# 692
Добре, говорейки за ритници и чудеса. Със задна плацента съм, 18+4. Усещам мускулни спазми долу-ниско. Това ли трябва да е тя? Много съм объркана. Случва се само докато съм седнала или легнала. Май е най-вече вечерта, но сега лежа и пак го усетих. Веднага си слагам ръката и всичко спира... нито газове съм усещала, нито балончета, пукания, пърхания... Някой знае ли?

Това е Simple Smile при мен е като седна на кухненския стол и или легна по гръб/на ляво.

# 693

Зависи какво имаш предвид под мускулни спазми. Като крампи ли са, или схващане на сухожилия? Или по-скоро като чели си яла много ненакиснат боб и имаш силни газове?

Teya водата не трябва да надвишава Т на тялото ти. Тоест бебето не трябва да се загрява повече от нормалната му среда. Ама едва ли ще ти е приятно в такава вана.
Душове може с малко по-топла вода, ама там водата тече по тялото и е по-различно.

hatred щом не е под референтна, ще издържиш до преглед. Знам че не е добре да е ниска, но твоята все пак е в референтните.

# 694
Прима, убий ме, не мога да го определя. Най-точното е мускулен спазъм, неболезнен, не са крампи, не е схващане, не е газ. Ох, не знам. Явно ще си чакам същинските ритници, живот и здраве. Тогава ще знам със сигурност.

# 695
  • София
На моя позната и беше 3.5, при долна референтна 4.1, но докторът и каза, че всичко е наред и да не се притеснява.
Нatred ти май беше на нисковъглехидратно хранене, това със сигурност е оказало влияние.
 Добре, Примавера, пиша ти. 😀

# 696
Прима, убий ме, не мога да го определя. Най-точното е мускулен спазъм, неболезнен, не са крампи, не е схващане, не е газ. Ох, не знам. Явно ще си чакам същинските ритници, живот и здраве. Тогава ще знам със сигурност.

Значи е бебето. Щом не боли, ами е само движение. Всичко друго боли.

# 697

Teya водата не трябва да надвишава Т на тялото ти. Тоест бебето не трябва да се загрява повече от нормалната му среда. Ама едва ли ще ти е приятно в такава вана.
Душове може с малко по-топла вода, ама там водата тече по тялото и е по-различно.

С хладка към студена е и ваната, и душа, откакто съм бременна не ми понася топлата вода, вкл леко топла. Със синът ми обичах топла (не вряла), но сега абсурд. Затова и си позволявам хладка баня, която продължава 15 мин, с къпането, защото мъжете все нещо им трябва, влизат по 100 пъти, карат се и излизам набързо.

# 698
Щом можеш с такава - давай. На мен ми е студено и съ мъча всяка вечер с тая хладка вода.
Вие ключалка на вратата нямате ли?

# 699
Щом можеш с такава - давай. На мен ми е студено и съ мъча всяка вечер с тая хладка вода.
Имаме, но това не пречеше снощи  след като баща му му се скара да не ме притеснява в банята, да реве пред вратата тихо, че да му съчувствам и да се скарам на баща му. Драма да има. Laughing

# 700
Имаме, но това не пречеше снощи  след като баща му му се скара да не ме притеснява в банята, да реве пред вратата тихо, че да му съчувствам и да се скарам на баща му. Драма да има. Laughing

Безжични слушалки и висока музика Grinning

# 701
В коя гестационна седмица съм? По всички калкулатори е една, доктора и ехографа казва 1 г. с. напред 🙈🤔
Кое да приема за меродавно?

# 702
  • София
Ами и аз вече не знам как, ама ще си го броя по официален термин, което при мен е 03.05, т.е сега съм 20 г.с + 3 дни. Просто, ако не съм родила до 3-ти, няма да се притеснявам, защото пък вървя малко назад аз и няма да се води преносване. 😀

# 703
В коя гестационна седмица съм? По всички калкулатори е една, доктора и ехографа казва 1 г. с. напред 🙈🤔
Кое да приема за меродавно?

Това което казва доктора и ехографът. Не знам защо в Бг не сменят термина. Моят официално го смениха още в 10-та, за да ми вървят изследванията по бебето.

Момичета, започвам подготовка на новата тема. В събота тръгваме на почивка и не знам колко и какъв интернет ще имам. Тъй че ако някой нещо - на лични. Благодаря!

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 14:55 от *PrimaVera*

# 704
А защо да го сменят? Синът ми вървеше до финала 7 дни напред, О на 14 ден. Няма как терминът да е 7 дни по-рано. Сега с номер 2 върви от 3 до 7 дни напред. Никой не говори за смяна, а и аз няма да дам. При нормален цикъл и О, не смятам че показатели на ехограф са достоверни. Племеника се роди 5кг и 56 см преди термин. Как да се сравнява с някоя финна мадама например. Вече ако е инвитро, къс или много дълъг МЦ съм съгласна, но при стандартен МЦ-не.

Общи условия

Активация на акаунт