Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 43 834
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
А защо да го сменят? Синът ми вървеше до финала 7 дни напред, О на 14 ден. Няма как терминът да е 7 дни по-рано. Сега с номер 2 върви от 3 до 7 дни напред. Никой не говори за смяна, а и аз няма да дам. При нормален цикъл и О, не смятам че показатели на ехограф са достоверни. Племеника се роди 5кг и 56 см преди термин. Как да се сравнява с някоя финна мадама например. Вече ако е инвитро, къс или много дълъг МЦ съм съгласна, но при стандартен МЦ-не.

Защото в Англия и Испания всички часове се записват в точната седмица. ФМ се правят точно в 12-та и 20-та седмица. Има и други изследвания, които по стандарт се правят в точно определена седмица.
На мен това ми е втора бременност с изменен термин. Предната го измениха в 11-та седмица и за малко щях да изтърва първата ФМ. Трябваше да се сменят спешно часове, а това в държавна болница е много, много трудно. Та чаках над 6 часа за ФМ само.
Този път ми го смениха в 10-та и в момента бебето си върви абсолютно точно по изменената седмица. Която пък за мен е вярната, защото аз съм с много ранна овулация.
Но както и да е - и в двете държави сменят термина. И други момичета в групата казаха, че и в други държави сменят.
Ние даже имаме една книга на бременните и там има поле за първоначален термин (до 12-та седмица) и след това поле за термина от първата ФМ. Тя и затова се нарична датираща фетална морфология.

# 706
Аз съм в БГ и също ми смениха термина. Много зависи в кое лечебно заведение и при кой доктор се проследяваш. В някои болници изключително държат за точността на термина, но явно има други, в които се водят по ПМЦ докрай.
Аз съм категорично за смяна на термина, ако се налага спрямо развитието на плода и измерванията по време на ФМ.

# 707
Аз бях на Фм на 15.12 в 19+4, а ми казаха, че отговарям на 20+2. Бебето било 5 дена по-голямо. Попита ме дали не съм си объркала цикъла, и заключи че съм с къс МЦ. Което не ми се вярва, защото няма как да съм забременяла по време на МЦ. Всеки един от размерите е в различна седмица и нито една не отговаря на моята. Сега се притеснявам дали всичко е наред с тази разлика.

# 708
Аз съм с инвитро, в Англия, на всеки скан ми се сменя датата с по няколко дни. Ще видим до края. Не ми прави впечатление особено. Дори наскоро го забелзах в докумените. Здраве да е.

# 709
Аз бях на Фм на 15.12 в 19+4, а ми казаха, че отговарям на 20+2. Бебето било 5 дена по-голямо. Попита ме дали не съм си объркала цикъла, и заключи че съм с къс МЦ. Което не ми се вярва, защото няма как да съм забременяла по време на МЦ. Всеки един от размерите е в различна седмица и нито една не отговаря на моята. Сега се притеснявам дали всичко е наред с тази разлика.

Няма за какво да се притесняваш. Аз имам показатели по които в 20+2 отговарях на 21+5, 21+3 и т.н.
Накрая доктора каза, че по общата формула която смята всички размери (заложена е в ехографите) си отговаря точно на седмицата (изменената, а не по ПМЦ).

Аз съм с цикъл на 21-24 дни и овулация на 8-11 ден. Конкретно с тази бременност овулацията ми беше на 9-ти ден.

# 710
Здравейте, макар да пиша чак сега в групата ви следя от самото начало Simple Smile
И при мен термина е променлива величина, но при нередовния цикъл, който имам, предполагам, че овулацията е била по-късна. Така термина, който е спрямо цикъла на 26.04. се измести първо на 03.05. по ехограф, а след феталната морфология на 01.05. Малко се шашнах след изказването на доктора на ЖК, че бебето върви 5 дни назад.. но то дефакто върви така от самото начало.. тъй че гледам да не го мисля много. Важното е, че на феталната доктора каза, че с девойката всичко е ок, освен че е по- кльощава Simple Smile) затова ще се гледаме отново началото на февруари. За мен това е реално първа бременност (миналата година имах една, която приключи в 9г.с.) след доста години опити, няколко от тях с редовно посещение на специализирани клиники, но ето че нещата се случиха напълно естествено ... така че е изпълнена с много трепет и много неизвестни.. и инфото, което споделяте ми е доста полезно:))

# 711
А аз да попитам.. Потвърждават ли ви се предположенията на АГ за пол от първа ФМ/ БХС през последните прегледи 😄
Не знам защо, но вече в почти 20г.с. все още не съм убедена в ехографа..  Все с кръстосани крака стои бебокът при мен и уж нищо не стърчи между краката. Май си имам девойка.. Но знам ли 😁

# 712

Няма за какво да се притесняваш. Аз имам показатели по които в 20+2 отговарях на 21+5, 21+3 и т.н.
Накрая доктора каза, че по общата формула която смята всички размери (заложена е в ехографите) си отговаря точно на седмицата (изменената, а не по ПМЦ).

Аз съм с цикъл на 21-24 дни и овулация на 8-11 ден. Конкретно с тази бременност овулацията ми беше на 9-ти ден.
Дано всичко да е наред. Аз не знам точно кога ми е била О, но при мен е средно 25-26дни. Термина ми беше за 7.05 по ПМЦ, а сега за 02.05.

# 713
А аз да попитам.. Потвърждават ли ви се предположенията на АГ за пол от първа ФМ/ БХС през последните прегледи 😄
Не знам защо, но вече в почти 20г.с. все още не съм убедена в ехографа..  Все с кръстосани крака стои бебокът при мен и уж нищо не стърчи между краката. Май си имам девойка.. Но знам ли 😁
При мен на прегледа за БХС имаше предположение за момче, което не успя да се потвърди на следващите прегледи, заради позата, в която хващахме бебо.. въпреки това някак се настроихме 😁 но миналата седмица на феталната доктора беше категоричен, че е момиче.. така че вече сме на розова вълна 😋

# 714
При мен почти всеки път има смяна на термина с 1, 2 дни. В картона си ми стои записан според цикъла, но всеки път АГ записва в данните за прегледа текущия термин и седмица на които отговаря бебето според ехографа.

# 715
  • София
Ехографът дава отклонения. Докато не се роди бебето не се знае точно колко ще тежи. 😀

# 716
Здравейте, отдавна ви чета, но досега не съм писала. Терминът ми е 04.05.2020 и чакам момиче. ☺Според цикъла ми е 26.04, но от самото начало съм назад и ми го промениха.
Вчера бях на ФМ при д-р Сигридов и доста се притесних. От началото на бременността пия аспирин протект профилактично първоначално всеки ден, после през ден, през 3 дни и към момента веднъж седмично. Д-р Сигридов каза, че е противопоказно и въобще не е трябвало да го пия и в момента имам кръв в околоплодните води, което можело да се отрази на мозъка на бебето. Някой да знае нещо по-въпроса?

# 717
Отдавна не съм се включвала тук, имаше си малко драма около мен...но връхлитам с питане. Не успявам да намеря информация на български,на англ. нещо не мога да намеря правилния източник..та въпросът е- Някоя от вас сблъсквала ли се е с така нареченото странично прикрепяне на пъпната връв към плацентата, т. е “маргинално прикрепване”?
Някоя мама или ваша позната да е миналава през това? Какво значи освен,че е патологично закрепване? До какво би могло да доведе, естественото вагинално раждане крие ли някакъв риск за мен? Изобщо как завършва бременността с подобно чудо в общите случаи(ще ми се да знам и за редките,но аз и за общите не знам)?🤔

# 718
Gilli и на мен при редовен преглед преди месец ми казаха същото- маргиналто прикрепяне, т.е. пъпната връв е прикрепена към края на плацентата. АГ ми обясни, че няма нищо страшно, просто трябва да се знае от лекаря, който ще те изражда, защото при вагинално раждане е възможно да се откъсне плацентата от пъпната връв и да се наложи допълнитела манипулаци, за да извадят плацентата. Онзи ден на втората ФМ ми казаха, че пъпната връв си е нормално прикрепена, а не маргинално. Надявам се да ти е полезна тази информация Simple Smile

# 719
Момичета, говорейки за термин. Бях на скан, бебето се движеше напред при предишните прегледи, но днес си отговаряше точно на седмиците. И аз леко се притесних, не знам има ли защо, сякаш се забавя растежа, като  терминът вече не е напред. Аз съм с инвитро. Иначе е наддала, другите измервания са и ок, а и докторът спомена, че е застанала в трудна за измерване поза, та можело резултатите да не са много достоверни. Беше застанала с главата надолу, на колене, и си беше прегънала пръстчетата на краката. Точно като някоя йога. Опитахме се да я накараме да се размърда, но категорично отказа. Пууу...

Общи условия

Активация на акаунт