Нашите цветя - обща тема 4

• 32 595
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Да Магни, копривка е, и на мен много ми харесва Simple Smile.

# 271
Animimi, защо искаш да пресаждаш Солейролията? Покажи снимка, моята я пресадих веднъж, опитвам да я размножавам ама не ми се получава .

И аз това щях да питам, защо ще я пресаждаш?
Нат, как не можеш да я размножиш? Резни си малко, сложи ги върху почва и понапръскай с вода. Евентуално може да посипеш много леко, с една идея пръст тук там. Тя пуска коренчета направо във въздуха.

Как ме подсетихте сега. Преди години, когато имах грамаден хибискус, я ползвах да ми озелени почвата под него, като мъх. Много добре стоеше. Отдавна не съм я срещала по магазините .

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 22:15 от Diorela

# 272
Ехааа, много, много са ви красиви цветята, момичета.
JMM фантастичен цветен кът имаш, страшно ми хареса.
И честити нови придобивки на всички.
И аз намерих в един сайт аптения, но все не си поръчвам.Не обичам онлайн пазаруването, когато не познавам продукта. А и се чудя къде бих я сложила сега. Хем всичко ми се иска, хем се ограничавам и проявявам воля Grinning
Ох, добре, че ми е натоварено сега в работата
Нат, копривата е много сладка. Аз съм решила да си правя стъпаловиден ъгъл от цветнолистни растения, да видим кога ще стане Joy

# 273
Моля за помощ.Тази година успях да отгледам прекрасни каскадни бегонии на балкона.Сега продължават да цъфтят.Знам,че трябва да се зазимят,но кога и как?
Балконът остъклен ли е? Да кажат момичетата, които отглеждат бегонии, но мамините си седяха на остъклен балкон зимата. Може би е намалявала поливането. Не помня много добре.

# 274
  • забравих си мисълта...
Венета, орхидеята ти прилича на дендробиум фаленопсис. Това е различен вид растение от стандартния фаленопсис. За дендробиум фаленопсис е нормално да има много израстъци, наричат се булби. Колкото повече има, по-добре. Новите булби порастват и от всяка може да се образува цветонос. Не е трябвало да ги махаш, така отслабваш растението. Също така се гледат по различен начин от фаленопсисите. Ако търсиш информация в интернет, внимавай за какво се отнася, има и дендробиум нобиле, това също е различен вид от твоята и се гледа по различен начин.
Phloxx, благодаря ти много. Нали я прeсадих и саксията ми се оказа малка. Но те и преди на растяха, все си стояха такива малки. След като ги прeсадих, едната, тази която сега цъфна, порасна малко. Но много гъста става. Тя само пуска малки и не расте на височина. Но няма да ги махам малките, пък ще видим какво ще стане, ще опитам и така.

# 275
Моля за помощ.Тази година успях да отгледам прекрасни каскадни бегонии на балкона.Сега продължават да цъфтят.Знам,че трябва да се зазимят,но кога и как?
Балконът остъклен ли е? Да кажат момичетата, които отглеждат бегонии, но мамините си седяха на остъклен балкон зимата. Може би е намалявала поливането. Не помня много добре.

Не балкона не е остъклен,но е лоджия и сме във Варна където зимата е мека.Имам и остъклен балкон,мога да ги преместя/бегониите/,но не трябва ли луковиците да почиват зимата?

# 276
Нати, за мен е удоволствие❤ Чак ми стана неудобно от толкова хвалебствия🤗

Магни, мога да ти изпратя копривка👍

# 277
Вени, за да не цъфти, според мен и липсва нещо.
Те са сравнително лесни за гледане, но нежни растения. Цъфтят веднъж годишно. Обичат целогодишно на светло и топло, но без да ги  напича слънце. Редовно поливане с мека вода, но да не се задържа вода в саксията. През зимата поливането се намалява. Корените са много нежни за разлика от фаленопсиса, лесно изсъхват или изгниват. Пролет и лято се тори на две седмици, в слаба концентрация, за да не изгорят корените.
Всяка булба цъфти само веднъж, след това служи за изхранване на младите булбички.

Пип, и на мен грудковите бегонии са ми загадка. Моите са на студен остъклен балкон, в момента цъфтят. Надявям се сами да ми покажат, кога искат да спят. Знам, че не бива да замръзват, грудката загива.

# 278
  • забравих си мисълта...
Phloxx, благодаря ти много. Аз уж така ги гледам, но ще видим, сега ще ги наблюдавам повече, пък може и да разбера, къде греша.

# 279
Ако искаш, заповядай в орхидеената тема. Там има истински специалисти, може да получиш по-точен съвет Blush

# 280
  • на острова на мечтите
Ако искаш, заповядай в орхидеената тема. Там има истински специалисти, може да получиш по-точен съвет Blush
по-добре орхидеената тема във фейсбук... Орхидеените мами мноооогооо ме разочароваха... Не са от най-любезните създания... И не дай си Боже да не си прочел отговора на твоят въпрос, на който е било отговорено преди две теми на 13 страница...
Имам две от тези орхидеи... При мен цъфтят около Нова година.... Не искат обилно поливане... Държа ги около десет минути във вода...

# 281
  • забравих си мисълта...
Да ви кажа, аз доста четох за тези орхидеи и останалите, които имам. Винаги аз съм се грижела за тях. Поливам ги не много често, чакам да изсъхнат добре и тогава поливам, купувам от възможно най-добрите торове, торя ги според указанията на тора и в зависимост от вида на орхидеята, и преди цъфтяха като луди, но откакто майка почина умряха около 5-6 и другите са уж добре, но все нещо не им пасва и понякога имам чувството, че искат да си идат при нея, то аз и на нея съм ги купувала. Нищо не съм променила от начина на гледане нито мястото. Ще видим, уморих се вече да ги обгрижвам и те все не искат. Благодаря ви много Phloxx и Danilu за отговорите, ще следвам и вашите съвети, пък каквото стане.
Phloxx, много ти благодаря за поканата в другата тема,
Скрит текст:
но аз едва успявам да чета и то по диагонал в тези 3-4 теми за които съм абонирана. Откакто започна тази карантина и се разсипват да променят законите, и пада едно учене, и работа, и семейство, и нали разбираш, понякога ми се завива свят вече.

# 282
Данилу, интересно, не съм забелязала такова нещо. Даже напротив, като съм чела старите теми, има супер интересни дискусии и много полезни съвети, там много научих.
Действително сега не се пише много в темата, във фейсбук е по-оживено, но аз пък много рядко влизам във фейсбук, тук ми е по-уютно.
В орхидеената има много специалисти, но и често се задават едни и същи въпроси от начинаещи, сигурно затова се е получило така при теб.
Аз от целия форум чета единствено цветарските теми, затова пък всичките ги следя много редовно Grinning

Вени, вероятно е точно както казваш. И аз съм наблюдавала, как развитието на едно на растение зависи от конкретен човек, макар че нямам разумно обяснение за това.  А може би са се повлияли и от твоята тъга. Желая ти сила и душевно спокойствие Hug

# 283
От тази пролет имам Пандорея. Не цъфтя почти никак, но натрупа доста листна маса. От две седмици я прибрах в стая, която все още не отопляваме. Започнаха масово да й падат долните листа. Нямат блясък и се ронят дори да са напълно зелени. Има и такива, които покафеняват по върха и пак падат. Полива долу горе на 10тина дни. Какво й е, според вас. Суха или преовлажнена, топло или студено й е.
Прикачвам снимка на кафявите върхове на листата.

# 284
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
страда от рязката смяна на условията. моята плумерия е така два пъти годишно. Sad
осигури ѝ светлина и топлина, не се престаравай с поливането и пулверизирай.
това е от моя опит с тропическа капризница.
не е пандорея, но е пак толкова изнежена хубавица.

Общи условия

Активация на акаунт