Нашите цветя - обща тема 4

• 32 624
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
floren дано поне бялата се оправи. Аз ако загубя и другите със сигурност ще опитам пак. Много ми харесват и не искам да се откажа толкова бързо.
Сеткреазията и аз директно в почва слагам. Във вода ми загнива. Както и аптенията.
Менделеевка, сингониумът ти е страхотен. Аз от лятото мъча един, нещо мноого бавно пълни саксията. То верно, че беше останал на 3 листа (изхвърлен го прибрах), но наистина очаквах по-бързо да расте. Аз не го искам пълзящ, само зелен и красив като твоя.
Скрит текст:
На вълна палми съм аз сега. Снощи се зачетох в някакъв форум - даже не знаех, че палма Вашингтон има три различни вида. Забавно ми се стори защото във форумът пишат само мъже и като нас се оплакват, че жените им щели да ги изгонят ако донесат още някоя палма Joy. Но на какви прекрасни екземпляри в български градини се нагледах. За палмите говоря, не за потребителите. Blush

# 361
Ооо, Магни, а имаше ли снимки на екземплярите, които отглеждат палми Wink?

# 362
  • Варна
Ето я орязаната ми сеткреазия. Петната на стената показват докъде е достигнала, те са от цъфтенето на цветчетата. ( петната). Grinning

Пингуикулата реши да ме зарадва. Доста добре се развива вътре на южния прозорец.Simple Smile

Днес се зарадвах с този господин.

Голямото ми момче (5 г.) обикаля стаите този следобед, гледа саксиите, брои ги и накрая ми каза " мамо на всяко ново цвете трябва да ни купуваш нови играчки".Grinning

# 363
Ооо, Магни, а имаше ли снимки на екземплярите, които отглеждат палми Wink?
JoyJoyJoy
Днес, на пазара в Младост 1, видях жестоки циклами. С много, много едри цветове, не бях виждала такива до сега. Гледах ги 10 минути, обърнах се и си тръгнах. Нямам условия вътре за тях. Но ... в стаята на дребчо е по-хладно, той не обича жегата и все отваря прозореца, спира радиатора. На около 20 градуса дали биха живяли? Преди години гледах в хола. Уморих 2 или 3, не помня. "Гледах" е твърде пресилено. ММ ми подаряваше, настанявах я в хола и тя поемаше към цветния рай. После пак ми носеше и пак така, няколко пъти Confused

# 364
Буба, точно около 20те е температурата в моята дневна. Зимата пада до 16 даже. Обаче имам камина и може тя да се окаже проблем въпреки че само вечер я палим. Нас ни няма по цял ден.
Нати, поне от 50тината страници, които изчетох нямаше. Stuck Out Tongue Winking Eye
Флорен, ами право е детето Simple Smile. Много ти подходжа никчето, прекрасни цветя имаш.

# 365
  • Стара Загора
MagniM, моят го купих за Богородица в една малка саксийка.Корените бяха много изкочили, та се наложи още веднага да го присъдя. И след месец  като вдигнах саксията същата работа.Та се наложи да го местя втори път.Много ,много бързо изпълва саксиите.Хареса си мястото много Simple Smile

# 366
Идвам да покажа прекрасните цветенца, с които ме зарадва невероятнатаНати!
Благодаря ти от сърце!❤🌺

# 367
  • Варна
Малко нескромно от моя страна,но някой би ли ме зарадвал склонче сеткреазия ?
Срам не срам и аз искам Hug

Ако все още желаете напишете някакви данни на лично и ще Ви изпратя, имайте предвид, че в момента зеленее, т.к. е доста далеч от прозорец, но пък и зимата слънчевите часове са доста по- малко.Simple Smile

МагниМ,  благодаря ! Flowers Hibiscus

# 368
  • Den Haag
Привет да се запиша в тази красива темичка 🤗
Вчера засадих нови кактусчета, надявам се, че ще оцелеят Simple Smile

също малко живи камъчета:

Не съм поливала кактусите и камъчетата при засаждането, дали изобщо да поливам сега? Смесих почва за кактуси и камъчета, които бяха мокри.

# 369
Браво! Каква хубава почва!
Не ги поливайте поне седмица, две.

# 370
  • Den Haag
Благодаря! След три седмици малко да полея и до април не трябва да поливам нали? В момента кактусите са в не отопляема стая на прозореца, това добре ли е? Благодаря предварително 😊

# 371
  • на острова на мечтите
Скрит текст:

Добър ден, цветни момичета!
Вчера погледнах семенцата от розата сукулент... И май започва да пуска връхче...мънииичкооо мъничко... Дано имам успех...
Бях си откраднала три други сукуленти... И са се хванали две успешно, а третото пуска мустаче.... Другото още се назландисва...

# 372
Благодаря! След три седмици малко да полея и до април не трябва да поливам нали? В момента кактусите са в не отопляема стая на прозореца, това добре ли е? Благодаря предварително 😊
Точно така. Добре ще им е така, важното е да не пада под 0 градуса в помещението. Те ще си спят сега. И напролет - март-април с покачване на температурите пак ще се започне поливането😊

# 373
  • София
Данилу,какво е на втората снимка?

# 374
  • на острова на мечтите
Данилу,какво е на втората снимка?
някакво местно растение... Две са... Взех ги с големината на средна глава лук и сега са колкото голяма ряпа... В края на лятото избива едно дъъълго, около два метра стъбло на "цвят"....

Общи условия

Активация на акаунт