На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 32

• 81 837
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Мисля, че има пътеки на Синия пазар, даже съм почти сигурна, че при мушамите има.
Аз да ви кажа се отказах от автобусната за петъчния другата седмица. Не ми се рискува.

# 451
Момичета, имате ли представа от коя дата са задължителни зимните гуми в Турция? В интернет видях статия, в която пише първи декември, но е от 2013-та година и се чудех дали има някаква промяна?
Пътеки съм виждала при мушамите, да.

# 452
  • ВАРНА
Няма такова изискване за гуми в Турция и няма как да има...половината страна е с топъл климат другата част със студен.
Докато в Одрин - Лозенград   брули сняг декември  в Анталия и Белек може на плаж да ходиш.

Територията и е огромна и температурите много различни зимата.

# 453
За пъпките имам ето това
Много съм доволна

# 454
Здравейте група,
Живо се интересувам от магазин за красиви керамични кашпи/саксии от Одрин. Знаете ли къде мога да намеря - примерно в магазин като Практикер, Айко? Кои са турските еквиваленти на тези магазини? Благодаря. Simple Smile

# 455
  • Бургас
За пъпките имам ето това
Много съм доволна
Благодаря ти много, би ли казала на лични как да го прилагам?

# 456

Може да видиш ето това клипче - показано е  как трябва да се смесят съставките. След като се смесят, крема се нанася само върху пъпките  и се изчаква да изсъхне. След това се измива с вода. Може да се маже сутрин и вечер.

https://www.youtube.com/watch?v=DwTiwGKNFUw

И аз го взех миналата седмица. Надявам се да помогне на сина ми.

# 457

Може да видиш ето това клипче - показано е  как трябва да се смесят съставките. След като се смесят, крема се нанася само върху пъпките  и се изчаква да изсъхне. След това се измива с вода. Може да се маже сутрин и вечер.

https://www.youtube.com/watch?v=DwTiwGKNFUw

И аз го взех миналата седмица. Надявам се да помогне на сина ми.

Аз също съм доволна. НО НЕ СЕ ИЗМИВА.

# 458
Последният път закупихме от един магазин в уличката на рибния пазар. Собственикът говореше български, мисля че се казваше Хюсеин.

quote author=AIR link=topic=1260104.msg41682300#msg41682300 date=1604514457]
Здравейте!
Да попитам - чудя се дали да отивам с автобусна екскурзия в събота до Одрин. Трябват ми килими и пътеки...На синия пазар не съм обръщала внимание на сергиите отзад дали има разнообразие на килими...Има ли?
А на Марги или Кипа?...
Основно ми е килими и ако няма, да не вися по границите...
[/quote]

# 459

С Google translate си го превеждам така:  Нанесете гела върху лицето и го оставете да изсъхне. Трябва само да се уверите, че го прилагате върху областта на акне. След като изсъхне, можете да го почистите с топла вода. Трябва да се погрижите да си измиете ръцете.

Още не сме го пробвали и не знам какво ще стане ако не се мие.

# 460
...
Обачеееее съм толкова разочарована, че за първи път нямаше от шоколадовите ми сладки. Яд ме е че не влезнах в Мигрос още с отварянето, бяхме там в 10 и малко. Естествено в 12,30 вече нямаше нито една. От всичко друго, само не и от тези. Спряхме в ММ Мигрос и там също...
Ами определено вече те разбирам за сладките. Предния път взех, пак около 500гр, децата ги харесаха, аз също. Но толкова. Този път в единия Мигрос нямаше и взехме др. микс, само едни слепени ставаха, др-те - не. Обаче следващия ден ги имаше тъкмо в тавата и взех, ей тъй, да има от всичко по малко поне. Ами те хората Мно го добре ги опаковат, нямам думи за отношението и вниманието и с което се отнасят, кутии, опаковки...отнесох се, та вкъщи дадох няколко в салфетка на детето, остана една и така в салфетка я прибрах, докато другите са в кутия в хладилника, ами като ялси я хапнах, тя се топи в устата, така си закусих днес, но само с 2 че да има за детето,че то пък не ще от шока баклавата, която също е върха, и там опаковки, чанти давят ти да опиташ, абе, нямам думи...

А дядката/чичкото Simple Smile на борсата с една кутия сладки за 6 тл ме спечели, като видя децата в колата и скочи им ги подаде,ние товарехме стоката от него, за малко над 1000 тл, другото 5-10 тл не искаха Simple Smile))

# 461

С Google translate си го превеждам така:  Нанесете гела върху лицето и го оставете да изсъхне. Трябва само да се уверите, че го прилагате върху областта на акне. След като изсъхне, можете да го почистите с топла вода. Трябва да се погрижите да си измиете ръцете.

На мен ми го преведе колежка туркиня
🙂. Каза, че не пише да се измива. Дъщеря ми го нанася вечер. Имаше възпалени участъци, които се успокоиха.

# 462
  • Бургас
Магазин за килими има в големия Мигрос (Кипа). Имаше един вълнен ръчен, останаха ми очите в него. Но цената не беше ниска. Може и по-евтини да има, не съм влизала, този беше на витрината.
Много килими и пътеки има в магазинчетата в центъра на Лозенград...

# 463
  • Асеновград

На мен ми го преведе колежка туркиня
🙂. Каза, че не пише да се измива. Дъщеря ми го нанася вечер. Имаше възпалени участъци, които се успокоиха.

Не се измива, то е като лекарство, антибиотик, няма да има такъв ефект ако се мие. Аз съм го ползвала, преди години козметичката ми ми го препоръча, но го купих от Бг, тук си се казваше Далацин-Т. Не помня вече помогна ли ми или не, само помня че щипе въху пъпките и мирише силно на спирт. 😄

# 464
  • Варна
На два въпроса не можах да намеря отговор:
1. Къде има ветеринарна аптека, откъдето мога да купя препарат за обезпаразитяване на кече? Какъв?
2. Кой е турския еквивален на лекарствата Aviron и Benalgin?

И още нещо само за справка: От коя аптека сте доволни?

Общи условия

Активация на акаунт