На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 32

• 81 836
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
На два въпроса не можах да намеря отговор:
1. Къде има ветеринарна аптека, откъдето мога да купя препарат за обезпаразитяване на кече? Какъв?
2. Кой е турския еквивален на лекарствата Aviron и Benalgin?

И още нещо само за справка: От коя аптека сте доволни?

1. Нямам домашни любимци и не съм търсила там ветеринарна..
2. Еквивалент на Авирон нямат; на беналгин също в търсачката по активна с-ка не ми излезе нищо което да съдържа метамизол+кофеин+В1, което е беналгина; чист метамизол (500мг) е Novalgin.
От доста и различни аптеки сме пазарували, вкл. медикаменти, които ги е нямало и са ги доставяли в рамките на 30-40мин дори в неделя..та от всички съм доволна.

# 466
Здравейте и от мен! Случайно някой да има информация, дали се очаква затваряне на турската граница или може би нещо за седене под карантина при посещение? В интернет не успях да намеря никаква информация, а "хората" си говорят... Да, знам, че от днес до утре може да се преобърнат нещата, но реших да попитам и вас, дали някой не е чул нещо... Благодаря предварително!

# 467
  • Варна
Каквото у да се "чува", няма ли нова заповед, си важи старата. Дали хората знаят кога министърът ще издаде нова заповед? Или ако същият чете тук, да сподели какво му се върти в главата...
Извинявайте, ама през ден едно и също...

Чух, че в края на ноември имало наистина големи намаления в Истанбул. В Одрин има ли черен петък и заслужава ли си?

# 468
Каквото у да се "чува", няма ли нова заповед, си важи старата. Дали хората знаят кога министърът ще издаде нова заповед? Или ако същият чете тук, да сподели какво му се върти в главата...
Извинявайте, ама през ден едно и също...

Чух, че в края на ноември имало наистина големи намаления в Истанбул. В Одрин има ли черен петък и заслужава ли си?
Не е само до министъра. Ето както направиха румънците и гърците, нищо чудно и турците да сторят същото.

# 469
Здравейте, случайно да имате идея как може да се пазарува от Hepsiburada.com или trendyol.com? Знам, че не доставят до България, но дали нямат някъде физически магазин до където да доставят? Предстои ми ремонт и съм харесала някои неща от там. Ще съм благодарна за помощ и съвети.

# 470
  • ВАРНА
https://www.24chasa.bg/novini/article/9195995

6 Ноември 2020 г. НС:  На заседание на парламента депутатите приеха закон  всички документи изтичащи през извънредното епидемично положение  (лична карта - международен паспорт и шофьорски книжки) да важат до 31 януари 2021 г. на територията на  ЕС / съгласувано с Брюксел/   и още шест месеца за територията на Р.България.

# 471
  • Варна
Което как касае Турция...

# 472
  • ...живея на последния етаж...
Хепси бурада е електронен магазин, доколкото знам, и изисква регистрация с адрес в Турция.

# 473
  • Най-красивата страна
А има ли турски магазини с доставка до България?

# 474
Турски магазини е много общо. Доста от мебелните магазини доставят, има такива за рокли, за пердета. От сайтовете по принцип не се доставя до тук, като има вариант чрез посредник, който поне за мен не е удачен.

# 475
  • Някъде в Европа...
Във фейса има една група за покупки от турски сайтове чрез посредник...

# 476
hepsiburada, trendyol, N11 - има много много много хубави турски сайтове. Както и фирмени. Имам много близки роднини в Турция. Преди години (7-8 може би) ставаше да се плаща с пейпал - и пращах покупките на адреса на майка ми. Само че вече не можете да платите с БГ карта и трябва да ползвате някой посредник, които се занимава с това.

# 477
  • Варна
На два въпроса не можах да намеря отговор:
1. Къде има ветеринарна аптека, откъдето мога да купя препарат за обезпаразитяване на кече? Какъв?
2. Кой е турския еквивален на лекарствата Aviron и Benalgin?

И още нещо само за справка: От коя аптека сте доволни?

1. Нямам домашни любимци и не съм търсила там ветеринарна..
2. Еквивалент на Авирон нямат; на беналгин също в търсачката по активна с-ка не ми излезе нищо което да съдържа метамизол+кофеин+В1, което е беналгина; чист метамизол (500мг) е Novalgin.
От доста и различни аптеки сме пазарували, вкл. медикаменти, които ги е нямало и са ги доставяли в рамките на 30-40мин дори в неделя..та от всички съм доволна.
Тогава някой би ли ми препоръчал ефикасно лекарство за главоболие. Благодаря предварително.

И още нещо се сетих да питам: Освен в ерастата на центъра има ли оптика?

# 478
Да, има поне 4 в една редичка са в горния край от Айдън джиер като тръгнеш надолу към главната търговска.

# 479

Тогава някой би ли ми препоръчал ефикасно лекарство за главоболие. Благодаря предварително.

И още нещо се сетих да питам: Освен в ерастата на центъра има ли оптика?

Нимез/с е еквивалент на аулин; новалгин - също върши работа при болка (главоболие/зъбобол)
Може да разгледате в този сайт - турски са нещата, и доста по-скъпи от цените в Турция..просто го ползвайте за инфо:
https://www.bionaturelife.com/zdravni-produkti

Общи условия

Активация на акаунт