На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 32

• 81 976
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Някой знае ли как се казва бебешкия панадол в Турция?
Има парацетамол сироп, за панадол конкретно- не ми излиза течен в сайта.

# 76
  • Варна
Панадол нямат, но има други сиропи със същото количество активно вещество. Най-познатият за нас е Калпол.
Поне това показа моето "проучване" преди време.

# 77
  • Стара Загора
А, как да няма пейнир халва в Ондо. Зимата продават стабилно заедно с еклери и профитероли. На мен обаче  еклерите им са ми сухи, както и онези в Мигрос. Профитеролите са вкусни, но не достатъчно за мен да завторя. Още не съм пробвала от онази сладкарничка на ъгъл, която е близо до Мадо в една пресечка. Мисля че се казваше balaban.

Пейнир халва съм купувала и от онзи големия (сравнително нов) магазин на борсата с маслините отпред, както и от Мигрос - еднакво вкусна ми е.

# 78
.....ъгъл, която е близо до Мадо в една пресечка. Мисля че се казваше balaban.
...
Ние няколко пъти само от там сме вземали профитероли и баклава. Харесват ми профитеролите, само шоко крема не особено, защото аз не обичам особено. Много мил персонал са. И сладолед съм яла там, но беше отдавна.

# 79
  • Пловдив
Момичета,а аз все забравям да ви питам. Тези глинените съдчета от киселото мляко могат ли да се ползват във фурна ( като гювече) или не са предназначени за термично ползване?
Текирдаг на колко км е от Капитана?
Пейнир халва в началото много взимах, после ми омръзна. Бозата пък изобщо не ми харесва,а моя мъж я обожава.

# 80
Момичета,а аз все забравям да ви питам. Тези глинените съдчета от киселото мляко могат ли да се ползват във фурна ( като гювече) или не са предназначени за термично ползване?

Да.
Дори капачетата на нашите малки им стават (ползвам и ал.фолио вместо капак..според бързането); сумати приятелки "обзаведох" с такива.
И понеже са големи, 2 ни стигат за нашето четиричленно семейство Wink

# 81
Халвата определено не е моето нещо,но се оказа ,че ям баклава Joy никога не съм харесвала баклава с орехи, купих за мм 1 кутия микс от шоколадова,мидие и една друга с шам от центъра ,на кутията пише Gururoğlu. Шоколадовата ми хареса страшно много и умирам на мъка,че са само 5 парченца Grinning

# 82
  • Стара Загора
Опитайте на Фарук с мляко, какао и шам фъстък. В Айчичек беше с лешници, топ!
Но ако е цялата в шоколад или корите с какаов сироп... Тц. 😁

# 83
И преди съм те чела за Фарук, но момичето което ме води изобщо идея си нямаше къде е това,а бяхме 3 жени и ми беше неудобно да ги карам да търсим. Изобщо така се замотахме,че дори до нито един от двата мола не стигнахме, по центъра ни замина почти целия ден. А като минахме около Мадо се сетих за твоите постове за Сан себастиан, но нямаше време и само жално погледнах и отминах Joy

# 84
Халвата определено не е моето нещо,но се оказа ,че ям баклава Joy никога не съм харесвала баклава с орехи, купих за мм 1 кутия микс от шоколадова,мидие и една друга с шам от центъра ,на кутията пише Gururoğlu. Шоколадовата ми хареса страшно много и умирам на мъка,че са само 5 парченца Grinning
И на мен тя ми е любима. Остава да пробвам и Фарук. Но другите не ми харесаха

# 85
  • Пловдив
Текирдаг на колко км е от Капитана?
Пейнир халва в началото много взимах, после ми омръзна. Бозата пък изобщо не ми харесва,а моя мъж я обожава.

Текирда е на 150-160км от Кап.Андреево,по D 100,през Муратлъ(Muratlı).

# 86
  • Стара Загора
Някои харесват и на Баклава Хаус, но на мен тя ми е много сиропирана и сладка. От опитваните на центъра, най-добра за моя вкус е на Фъстъкчиолу. На Полатзаде я хвалят, но като чета 90 тл за килограм мидие, подозирам че ще е среден клас и няма да ми хареса.

# 87
  • Бургас
Gergana Ignatova, Калпол е бебешкият панадол, в лилава кутия.

# 88
Gergana Ignatova, Калпол е бебешкият панадол, в лилава кутия.
Момчета немога да ви настигна, чудех се къде сте изчезнали, а то имало нова тема😂 Аз малко със закъснение ще пиша. Въпросния кюпюк сапун намирам винаги от верига Watson. Всеки път когато посещавам техен магазин задължително купувам по една опаковка и всеки път е различен марката и аромата. За бельо съм взимала и от закрития пазар в Одрин още началото на главната и няколко добре заредени магазинчета в Лозенград (даже тях ги предпочитам)

# 89
Привет на всички! Как само жадно ви чета, а не ми се очертава никакво ходене!! Поне виртуално обикалям с вас!

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 11:31 от perfectr

Общи условия

Активация на акаунт