На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 32

• 81 880
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Какво е "Селеп", за какво се ползва
Топла напитка.

# 316
Какво е "Селеп", за какво се ползва

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BF

Във фб четох ,че след 31.10 ще затварят границата с Турция.
Не знам до колко може да се вярва,но аз се притесних..
Някой знае ли нещо?

Затваряне не знам..по-скоро ще се върне предходната ситуация с тестове и карантина..

# 317
Селеп има и на закрития пазар. От там съм вземала.

# 318
  • моята мила родна страна
Салеп в момента има навсякъде. Сега му е сезона. И в Мигрос, и на борсите, в много магазини по центъра видях, в Мадо също има.
Мисля и в kahve dunyasi
Точно от там си купихме и ние, един килограм, трябва да ни стигне за цялата зима Simple Smile
Може ли да го снимате? И цена, ако е удобно! Благодаря!

# 319
Здравейте,много фалшива информация се върти из фейсбук?Последно свободно ли ще е преминаването,поне този уикенд?А имате ли инфо в Одрин как е откъм заразени?Страшно много ми се ходи,но изпитвам малко страх😒

# 320
Здравейте,много фалшива информация се върти из фейсбук?Последно свободно ли ще е преминаването,поне този уикенд?А имате ли инфо в Одрин как е откъм заразени?Страшно много ми се ходи,но изпитвам малко страх😒
В Турция последните дни има по около 2200 заразени, в България - около 2500. Само че населението на Турция е с има-няма 80 млн.повече.
Дано да не върнат тестовете, че планираме ходене тия дни.

# 321
За мен лично няма значение броя на заразените,тук в БГ дори е по-опасно защото масово не се носят маски,не се ползват дезинфектанти и изобщо мерките ни са мижай да те лъжа.

# 322
  • Пловдив
Днес се взема решение за нови противоепидемични мерки за ЕС в Брюксел,което не изключва затварянето на европейките граници,но до този момент още нищо не е решено.Да изчакаме,ще разберем.Няма значение колко заразени има в Турция,в Одрин...

# 323
whiteflower, аз бях впечатлена от мерките, които са предприели - навсякъде се носят маски и ако ти е под носа, примерно, ти напомнят да я сложиш правилно; има полицаи, които следят също за това и глобяват; навсякъде има дезинфектанти; в Марги имаше 3 входа, на които мерят Т на всеки посетител и му пръскат ръцете с дезинфектант; също и в МОЛ-а, 5М, а при тази ситуация у нас(т.е. че вече не сме с ниски нива), е все едно къде си..

Охххх, аз силно стискам палци да ми се отвори парашута за неделя Hands Pray

# 324
Дистанция никой никъде не спазва в Турция всеки се бута. Масите по заведения за разредени ,но не пречи да седнете 20 човека заедно.
За маските да ,но бай Ганьо като отиде с маска лигавник  и леко не разположен все тая, шанса да лепнеш нещо по Одрин е същия като в София.
Българина няма съзнание нито да носи маска нито да пази околните за дезинфекция пък да не говорим.

# 325
Бутат се българите някой да не изкупи преди тях нещо. В заведението където седнахме да хапнем за обяд, масите бяха разредени ,сервитьора беше с маска и спазваше дистанция. Тук масово сервитьорите ходят с маски веещи се на лакътя или като лигавник.

# 326
Скрит текст:
Салеп в момента има навсякъде. Сега му е сезона. И в Мигрос, и на борсите, в много магазини по центъра видях, в Мадо също има.
Мисля и в kahve dunyasi
Точно от там си купихме и ние, един килограм, трябва да ни стигне за цялата зима Simple Smile
Може ли да го снимате? И цена, ако е удобно! Благодаря!
[/quote]
https://www.kahvedunyasi.com/salep-1000g-p-886

# 327
Благодаря за информацията момичета.Смятам да отиден с една нощувка в събота.Дано нямаме проблеми,толкова са наплашени всички около мен,че не смея да кажа ,че ще ходим.Гледат ме страшно ....,толкова ли ни било спешно и т.н.Просто исках да чуя и вашето мнение.

# 328
  • ВАРНА

Свободно е да...няма да има  тежки забрани и занапред...
Одрин - Лозенград и Анталия са най-безопасните части на Турция.
 Най-опасно заразните са Истанбул - Измир - Анкара.

Повечето агенции вече пуснаха успокоителни съобщения  че до Турция продължава да се ходи без пср тест и без забрани от подобен род.
Забраната за екскурзии важи само за България от утре  до 12 ноември.
Вече две варненски агенции спряха екскурзийте си за търново - русе и прочие и ги пренасочиха за одрин и чорлу от 31 октомври  до 15 ноември.

# 329
Моят мъж казва, че като отидем на пазар в Одрин съм като  "луд с картечница". Като се замисля, май ще да е прав Smile Останах без крака вчера, ама съм доволна. Около 85 % от списъка с покупките е изпълнен.
Най-вече се кефя на новите му тенЖурки от Карача. Все нямаше такива, каквито исках и вчера, хоп, едно сетче в черно ме чакаше точно на входа. Тиган  с 3 тенджери, от био гранит, за 300 ТЛ. Имаше 3 вида форми за кекс от коментираните в темата, но нито една от тях не ми допадна и се въздържах да взема. Стори ми се интересна и доста симпатична една оранжева тенджера с формата на тиква, обаче скъпа ми се видя, 280 ТЛ, та само й се порадвах.
Напълних и една бая голямшка торба с лекарства, но днес открих, че са ми продали нещо, което не съм искала-BEPANTHEN ампули. Около 10 ТЛ струва, та подозирам, че не е нарочно. Нямам представа за какво се ползва, ще поровя по-късно, пък ако някой знае ще съм благодарна да каже.
Хапнахме и от сладоледа с халва, голяма вкусотия. За първи път купих и парфюми от D&P, много ми харесаха избраните аромати, та зъбърсах 4 по 100 мл., (по 50 мл. бяха свършили), не че имам нужда, ама са ми слабост. В момента имам около 1000 мл. пръскала, ама съм ги скатала надълбоко, че ако сега не ме изгонят от къщи, няма кога друг път да е Smile Единствена забележка е, че парфюмите им нямат кутии и през цялото време шишетата придрънкваха в торбичката.
Другите ми покупки бяха стандартни, няма да пиша за тях. Сещам се, че преди време някой сподели как съхранява пресните кори за по-дълго в хладилник, та моля да опресни опита си, че с моята лакомия вчера грабнах 5 пакета по 5 кори. Не че друг път не съм купувала и не ги знам, ама тези ми се видяха като коприна, пък скоро не се очертава ходене, та така.
Не бях забелязала досега, че отстрани на синия пазар продават много цветя в саксии. Беше пълно с циклами и хризантеми, но имаше и доста други. Веднага харесах няколко кактуса и литопси, ама нямаше къде да ги сложа в колата, та оставих за друг път.
На прибиране ни валя порой, на места имаше и мъгла и беше много изморително шофирането, но успяхме да се приберем сравнително рано, 21 ч. и най-важното живи и здрави.
Започвам списък за следващо ходене Smile

Общи условия

Активация на акаунт