На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 32

• 81 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Последният път пазарувах в аптеката, която Natalka е дала. Перфектно говорят български, даже съм убедена, че са и българи. Само на едно от момчетата българският му личеше, че му е чужд език, но пак страхотно се оправихме. Цените са каквито са в ilacabak, имат наличности, предлагат алтернативи за други лекарства.

# 646
Дано почнат да намаляват болните. И аз много се бях наканила и този месец да отскоча. Но пусти вирус не ме пропусна.
Миме , бързо възстановяване ти пожелавам ! Одрин няма да избяга Kissing Heart
Много благодаря!

# 647
  • Ропотамо
Здравейте! Знаете ли в Лозенград къде продават смлян шам-фъстък. Такъв за поръсване на баклава. В магазина за ядки на mahsul невидях да има.

# 648
Някой купувал ли е  антибиотик с Азитромицин , които са изчерпани тук? Искат ли рецепта?

# 649
  • София
Ето още една полезна визитка, това е магазин за по едри хора, много лмбезни, намира се в края на главата улица от дясно. Съжалявам, че на етапи, ама сега разчиствам всичко. за антибиотик не приемат наши рецепти, знам защото питах за специално лекарство което там го има.

# 650
Някой купувал ли е  антибиотик с Азитромицин , които са изчерпани тук? Искат ли рецепта?

Да искат рецепта задължително.
Може и бг рецепта да не я приемат изобщо това вече е до аптека.

# 651
  • Ст.Загора
Някъде из фейсбук групите днес видях , че се споменава магазин за домашни потреби на два етажа, на пешеходната улица . Може ли някой да помогне , от толкова ходене из Одрин такъв магазин не съм виждала.

# 652
  • Пловдив
За застраховката. Ковид покритие правих през септември за Гърция в SDI. Антибиотик дават с Бг. рецепта, но не повече от 2. Наименованието на рецептата трябва да е като това, което купуваш

# 653
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте отново.
Дайте моля основно какви лекарства купувате,без рецепта.
Набелязала съм АферинФорте,Новалгин,Панадол
Кои други обезболяващи купувате
И скоро съфорумка беше дала разтворими сашетаа,но пропуснах да запиша.
Също ми трябва масажен гел,но затоплящ.
Благодаря

# 654
Да се включа относно застраховките. Професионално изкривяване при мен (застрахователен брокер съм), но аз и моята компания и преди пандемията винаги сме пътували с медицински застраховки. Към момента 2 компании предлагат такава с Ковид покритие, като на Лев Инс става по-бързо и лесно издаването.
Събота гледах камерите - никакъв поток от коли. Мислех си дали съм на грешен линк или са развалени? И това спокойствие ме накара да мечтая и да планувам едно пътуване в края на тази седмица. Без дете. Мисля, че и тук и там рискът е еднакъв. Някой от групата планува ли да пътува?

# 655
Здравейте, момичета!
Преди всичко огромно благодаря за полезната инфо тук!
Очертава ми се пътуване до Одрин тази сряда, а само веднъж ( за срамотите Simple Smile съм ходила там, та ще съм благодарна, ако внесете яснота по някои питания. А и времето ще е лимитирано, така че колкото по- ориентирана, толкова по-добре Simple Smile Извинявам се предварително, ако някъде не съм видяла и вече е било дискутирано.
Преди всичко по повод новините за искано затваряне на границите с Турция и т.н., звъннах днес в МВнР и ми казаха, че за сега се пътува без ограничения, без pcr тестове и .н., няма вечерен час, за маските си го знаем- строго се следи, още повече сега.

А сега на въпрсосите:

- прах за пране/ ядки/ маслини/ тахани- има ли драстична разлика в цените на сладовете и в Мигрос? И от къде си заслужава да се купят?

- иска ми се да купя тиган (с незалепващо покритие по възможност), но да не е с вредните покрития т.е. да няма PHOA, олово и т.н. Къде мога да намеря такъв?

- виждам,че пишете,че Синият пазар работи в сряда. Та заслужава ли си или направо да си пазарувам от складовете/ Мигрос?
Основно ме интересуват перилни, ядки, маслини, зехтин, тахани.
И има ли наблизо за паркиране или най- близкото е паркинга на Марги?

- има ли разлика в изобилието на продукти и цените на Мигрос в Ераста и този в Кипа?

- който е ходил напоследък- къде може да се намери хубава парка за зимата ?

- бихте ли препоръчали маска за боядисана коса ?

- може ли да ме ориентирате за турски еквивалент на "Билкова кръв" т.е. за повишаване на желязо/ хемоглобин?
(https://www.google.com/search?q=%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D … =1536&bih=722)

- а какъв е еквивалента на фраксипарина (не успях нещо с търсачките...) и дават ли без рецепта ?

- прясно изцеден сок от нар четох,че намирате по центъра. Но ако не се ходи там, къде може да си пийнем такъв? А да вземем хубава баклава ?

Ами май  това е за сега. Благодаря ви предварително за помощта !
Забравих да добавя,че предвид прогнозата за времето едва ли ще се ходи до Централната улица, така че ще съм благодарна да дадете ориентир по питанията с/ без нея. Благодаря много! Пожелавам на всички ви преди всичко здраве!

# 656
  • Пловдив
Застраховката ни за екскурзията миналата седмица до Истанбул  беше с Ковид покритие.

Спомняте ли си с кое застрахователно дружество беше сключена?
Въпроса Ви не е към мен,но ще се опитам да бъда полезна.Ковид покритие се предоставя само от Лев Инс за момента Wink

Днес погледнах договора - Лев Инс е.

# 657
Да се включа относно застраховките. Професионално изкривяване при мен (застрахователен брокер съм), но аз и моята компания и преди пандемията винаги сме пътували с медицински застраховки. Към момента 2 компании предлагат такава с Ковид покритие, като на Лев Инс става по-бързо и лесно издаването.
Събота гледах камерите - никакъв поток от коли. Мислех си дали съм на грешен линк или са развалени? И това спокойствие ме накара да мечтая и да планувам едно пътуване в края на тази седмица. Без дете. Мисля, че и тук и там рискът е еднакъв. Някой от групата планува ли да пътува?
Ние плануваме за неделя Simple Smile Дано всичко е наред.

# 658
В събота 14.11 минахме Лесово за общо 10мин. Наистина нямаше никакви коли пред нас. Такова нещо, от как ходя в Турция от няколко години, не ми се е случвало. Беше към 12.30 - нарочно исках към обяд, за да е намалял потока, но чак такава лиспа на движение, не съм очаквала. Връщането беще в неделя  около 15ч. - имаше около десетина коли. Стана бавничко, защото по едно време бяха спрели да работят. Системата ли им не работеше или друго , не разбрах. Не съм се и интересувала. Минахме за около 40 мин. двете граници.
В Одрин нистина я нямаше навалицата от нашенци характерна за съботния ден.В Ераста доста спокойно, в Марги и по центъра си имаше народ, но то без хич не може.
Харесах спомнятият от iv4enceto нов магазин в Ерасата - DEPOMAXX. Нещо като outlet ми се струва. Известни марки събрани на едно място и доста по-евтини, спрямо подобна стока в другите магазини. Отнесох две хавлиени кърпи 50/70 на English home от най-дебелите за цена 14,99TL едната. Същите в фирмените им магазини вървят от 24TL нагоре. И спален комплект на Marie Claire 200/220 памучен сатен с в 6 части / 4бр калъфки/ за 430TL.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 11:30 от elzbieta

# 659
  • В Града на липите
Здравейте.
Здравейте отново.
Дайте моля основно какви лекарства купувате,без рецепта.
Това е моят есенен списък за зимни настинки с цени от преди месец Simple Smile

Скрит текст:
MAJEZIK % 0.25 ORAL SPREY, COZELTİ 30 ML   - спрей за гърло /12TL/                                                                                         KLOROBEN 1,5 MG/ML + 1,2 MG/ML ORAL SPREY, COZELTI, 30 ML – спрей за гърло   /20TL/                          
LOPERMID 2 MG 20 TABLET - разстройство        /4TL/                                                                                                                
KATARIN 250 MG/100 MG/2 MG 30 KAPSUL - настинка /8TL/                                                                                                    
ILIADIN %0,05 10 ML SPREY  red -  капки за нос      /13TL/                                                                                                                 NUROFEN COLD & FLU 200 MG/30 MG FILM KAPLI TABLET(24 TABLET) - грип /19TL/                          
ASIST PLUS 600 MG ПРАХ, СЪДЪРЖАЩ 30 SASE  кашлица   / 30TL/
KAMFOLIN 150 MG/G+100 MG/G MERHEM, 50 GR мускулни болки, охлажда не загрява / 13TL/
VOLTAREN EMULGEL FORTE %2,32 JEL  - мускулни болки, охлаждащ /27TL/                                                                  

MAJESIC 0,25% спрей за перорално приложение
Активна съставка: 30 ml спрей за перорално приложение съдържа 0,075 g флурбипрофен.
Помощни вещества: Сорбитол, захарин натрий, глицерин, полиоксил 40 хидрогенирано рициново масло. Метил парабен, пропил парабен. Етилов алкохол. Патентно синьо El31 (синьо). Ментол, натриев хидроксид
Какво представлява MAJESIC и за какво се използва?
Използва се при симптоматично лечение като противовъзпалително средство и като противовъзпалително средство при болка, свързана с орофарингеалната област (напр. Гингивит, стоматит, фарингит). Използва се и като консервант след зъболечение.
MAJESIC се предлага в 30 ml кехлибарена бутилка с пластмасов клапан и спрей за уста и картонена опаковка
Нанася се чрез директно пръскане 3 пъти на ден върху съответната зона.

KLOROBEN 1,5 MG/ML + 1,2 MG/ML ORAL SPREY, COZELTI, 30 ML
Активна съставка: 36 mg хлорхексидиращ глюконат, 45 mg бензидамин HCI.
- Помощни вещества: Полисорбат 20, сорбитол (70%), пропиленгликол, хинолиново жълто, мента   есенция, сукралоза, ecocoolMP, патент V син, лимонена киселина монохидрат, натриев цитрат дихидрат, чиста вода
Възпаление и болка в лигавицата на устата и гърлото, стоматит, фарингит,
При тонзилит и афтозни лезии,
Антисептик на устата и гърлото, облекчаващ функцията на преглъщане на пациента
облекчаване на симптомите на техните заболявания,
Употреба: Впръсква се до 4 пъти в различни посоки в устаната кухина на не по-често от 3 часа. До пет пъти дневно.

KATARIN 250 MG/100 MG/2 MG 30 KAPSUL
Съдържа: Парацетамол  250 мг, Oxolamine цитрат 100 мг, хлорфениламинмалеат 2 mg
Показания:
За симптоматично лечение на инфекции на горните дихателни пътища: Настинка, грип, настинка, ринит, фарингит, синузит, бронхит, ларингит. Използва се при симптоматично лечение на алергични заболявания на горните дихателни пътища като сенна хрема и вазомоторен ринит.
Обичайната доза за възрастни е 1-2 капсули 3 пъти на ден. Максималната обща дневна доза е 6 капсули,

NUROFEN COLD & FLU 200 MG/30 MG FILM KAPLI TABLET(24 TABLET)
Nurofen Cold & Flu Tablet съдържа 200 mg ибупрофен и 30 mg псевдоефедрин хидрохлорид като активна съставка ;Съдържа хинолин жълто, залез жълто и титанов диоксид като багрила .
Използва се за облекчаване на назална конгестия, главоболие, треска, болки в тялото и други болки, наблюдавани в хода на заболявания като грип, настинка или синузит.

ILIADIN %0,05 10 ML SPREY  red
Това е лекарство, което съдържа 10 0,05% активно вещество оксиметазолин hcl
Назален деконгестант симпатомиметик при ринит.
По 1-2 капки или вдишвания няколко пъти на ден. Максимум 3 дни без задължение.

KAMFOLIN 150 MG/G+100 MG/G MERHEM, 50 GR
Активни съставки: Метил салицилат, ментол.
CAMFOLINE съдържа 15% (7,5 g) метил салицилат и 10% (5 g) ментол като активни съставки.
• Помощни вещества: Ланолин (безводен) (получен от масло от овча вълна) проклятие SX, Цетиол
V, метил парабен (E218), пропил парабен (E216), дейонизирана вода
КРЕМ ЗА СТАВНИ БОЛКИ МИГНОВЕНО ОБЛЕКЧАВА БОЛКИ В КОЛЕНАТА, КРАКАТА,ПЛЕКСИТИ, И ДРУГИ! МНОГО ЕФЕКТИВЕН И БЪРЗО ДЕЙСТВАЩ! -артрит (остеоартрит), възпаление на ставите (ревматоиден артрит), съвместно в тъкан възпаление заобикалящата (замразени),възпаление на сухожилие (тендинит) и сухожилие обвивка възпаление (tenosinevit) като ревматични заболявания,
- травма на меките тъкани, като смачкване и огъване,
- Мускулно-скелетни заболявания, които се проявяват с болка, възпаление и мускулно напрежение.

АЦЦ акут 600 е лекарствен продукт, който втечнява и улеснява отхрачването на бронхиалния секрет при заболявания на дихателната система, свързани с образуването на много вискозен секрет (експекторант).
 Обичайната доза е:
Възрастни и деца над 14 години приемат по едно саше веднъж дневно (съответстващо на 600 mg ацетилцистеин дневно).
Продуктът трябва да се приема след хранене.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 11:02 от hrissi_sz

Общи условия

Активация на акаунт