Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 596
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
Finish All in One Lemon

# 106
Скрит текст:
Бихте ли споделили мнение за тези два модела:
https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-gorenje-gv55110
https://www.technomarket.bg/sydomialna/whirlpool-wsic-3m17-09168751

Като цяло изглеждат добре като цена/качество, но ако някой има конкретния модел да сподели лично мнение би било доста полезно.

upp.
И ако някой има някой от тези двама модела, да каже бива ли ги Simple Smile
Държиш ли да е 45см? Нямаш ли място за 60 см? И бюджета е 600лв ли?

45 ми харесват, имам и място за 60, кухнята е на проект още.
500-600лв съм намислил да похарча, но също така съм отворен за идеи и съвети Simple Smile
просто тези два модела съм харесал за момента, едната с 2г. гаранци, а другата с 6г.

# 107
  • София
Вземете си 60 см, с опция за половин зареждане. Двама сме в домакинството и пак се случва да я пусна 2 пъти на ден - понякога 2 пълни, понякога една пълна и още половинка. Понякога пускам една пълна веднъж на 2 дни, понякога се случва 2 дни поред да пускам по половин миялна. Това го пиша, за да си прецените дали не е по-добре и за вас да имате различни опции с 60 сантиметрова вместо да се лимитирате с 45, при положение, че имате място.

Аз съм с Whirpool, вградена, 60 см. Първа миялна ми е, но съм супер доволна от възможностите й - за моите нужди е супер.

# 108
  • София
500-600лв съм намислил да похарча, но също така съм отворен за идеи и съвети Simple Smile
просто тези два модела съм харесал за момента, едната с 2г. гаранци, а другата с 6г.
Ooo щом имаш място за 60, вземи си 60см. Побира доста повече, вкл. големи тави на фурната, филтри на абсорбатора и т.н. Разликата от към харчене на ток и вода е незначителна. С 45 см, например е неудобно да ползваш таблетка или капсула - те са предвидени за 60 см., някои потрбителки казват, че си карат с цяла таблетка, други ги режат на 2, ама капсулата няма как да я срежеш. Вместо с половин зареждане си търси с програма "авто" - тя си изчислява колко замърсени са съдовете и сама си определя времето и температурата, сам не трябва преди това са ди плакнал съдовете или да са засъхнали (ако са засъхнали може да пуснеш едно изплакване само, да се накиснат), защото сензора ще бъде подлъган и резултатът може да е незадоволителен. Като имам време ще ти потърся модели.

# 109

Вземете 60-см. И аз се бях се заинатила за 45-см и сега съжалявам горко.

# 110
Ooo щом имаш място за 60, вземи си 60см. Побира доста повече, вкл. големи тави на фурната, филтри на абсорбатора и т.н. Разликата от към харчене на ток и вода е незначителна. С 45 см, например е неудобно да ползваш таблетка или капсула - те са предвидени за 60 см., някои потрбителки казват, че си карат с цяла таблетка, други ги режат на 2, ама капсулата няма как да я срежеш. Вместо с половин зареждане си търси с програма "авто" - тя си изчислява колко замърсени са съдовете и сама си определя времето и температурата, сам не трябва преди това са ди плакнал съдовете или да са засъхнали (ако са засъхнали може да пуснеш едно изплакване само, да се накиснат), защото сензора ще бъде подлъган и резултатът може да е незадоволителен. Като имам време ще ти потърся модели.

какво разбирате под имаш ли място в кухнята, колко трябва да е голяма една кухня за да сложиш вместо 45, 60см Grinning ? Става въпрос само за едни 15см

# 111
  • софия
Здравейте, моля Ви да ми препоръчате добър майстор от София за поправка на съдомиялна.
Благодаря ви предварително

# 112
Здравейте! Някой с мнение за този Бош 6-та серия?
И този Нефф?!

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 12:45 от Devil_Rose

# 113
kd93, сметни горе долу какво цапате ежеднвно и сметни колко голяма ще пълните. Щом имаш място за 60, дори да решиш да е 45, сложи до нея от тези подвижните кошници за бутилки или фалш панел 15 см. Така ако един ден решиш, че искаш голяма, само го демонтираш и готово.

Вземете 60-см. И аз се бях се заинатила за 45-см и сега съжалявам горко.
Аз обратното. Когато проектирахме кухнята имах глупостта да не предвидя място за миялна и после се наложи да я сложим на това за хладилника (който по онова време беше 55 см и оставихме дупка 58 см).
3 г. по-късно реших, че искам миялна, 60 см. не влиза, сложихме 45 см. Идеална ни беше, точно нещата за деня, а когато имаме гости - пускаме 2 пъти.
Обаче останаха празнини от двете ѝ страни, където се събираше прах и ни писна да чистим, затова решихме да преместим цялата кухня с 2 см, достигайки нужните 60 см, сложихме голяма и запълнихме изцяло дупката.
Е, не мога да свикна.
Пълним я за 1 ден и половина и или трябва да я пускаме не съвсем пълна или седят мръсни неща в мивката. Когато идват гости пък пълним 1 и половина и пак ми е наникъде.

# 114
Здравейте! Някой с мнение за този Бош 6-та серия?
И този Нефф ?!

Edit: Оправих линковете, но и машината вече е поръчана Simple Smile
Ще споделя след монтажа как е и ще задавам въпроси вероятно. Хубава вечер на всички!

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 22:50 от Devil_Rose

# 115
  • Sofia
Линковете не са ок

# 116
  • София
Аз имах първо 45 см. и бях много доволна. Като се повреди я сменихме с 60 см. и съм още по - доволна. В голямата се побират и големи тенджери и тави, а в малката не ставаше. Преди се налагаше да ги мия на ръка, а сега не. Като се замисля, може би, ако малката има възможност за степени на повдигане на горната кошница може би и в нея да влизат, но в моята не ставаше.

# 117
Наистина нямам никаква възможност за голяма машина. Мястото е до врата, а кухнята няма да сменям за сега. Иначе разбирам преимуществото на 60 сантиметровите.
За тенджери и тави може би ще стане - средната кошница е подвижна. Ако не - ще пускам втори път.
Полагате ли специално внимание към тиганите с покритие, ако ги миете в машината? Имам плоча на Лава и се чудя да я пускам ли там - в книжката й пише, че може да стане на петна. И още 2-3 тигана с друг вид покритие.

# 118
Всички тави и тенджери побирам в 45 см.

# 119
Всички тави и тенджери побирам в 45 см.

И аз ги побирам в 45 см. АЕГ

Общи условия

Активация на акаунт