Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 600
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ама едновременно ли или по 1-2? Нека да е ясно.

# 121
Пускам снимка на Кенди, 45 см, която идеално отговаряше на дневните ни нужди (домакинството ни се състои от трима):
- 1 бр. средно голяма тенджера за супа за обяд (или в някои дни на нейно място има тиган)
- 1 бр. купа за салата
- 1 бр. тава
- 10 чаши
- 9 чинии
- кошница с прибори

В повечето случаи ползваме 6-7 чинии. на снимките се вижда, че има място за още 3-4 чаши, така че според мен и за 4 човека ще стигне. Но пак си зависи от навиците. Ние десерти не ядем, освен на празник или в някой почивен ден, затова имаме и по-малко съдове.

Скрит текст:

# 122
Едновременно побирам две тенджери под налягане в долната кошница, чинии, прибори; в горната - тавата на фурната полегнала на една страна, под нея - чаши и купички. Всичко се побира и измива идеално.

# 123
Ама едновременно ли или по 1-2? Нека да е ясно.
Аз и по 3 навъднъж плюс  тиган и иена . На 1 час и 33 минути с новите таблетки на ЛИДЛ .

# 124
Момичета имам въпрос за гланца/препарат за изплакване: тези, които имат машина Бош, бутона мултитабс изключва ли вземането  на гланц и трябва ли все пак да сипя гланц в отделението? Имам намерение да ползвам таблетка или капсула комбинирана.
П.П. Чакам да ми донесат машината, още не съм я видяла Simple Smile

# 125
  • Pazardjik
Devil Rose аз съм с АЕГ( мисля за всички е така),но този бутон намалява само взимането на сол и гланц.Въпреки таблеките всичко в 1,пак заредете сол и гланц.Преди това си направете настройките спрямо твърдостта на водата в района,където живеете.Първо я пуснете веднъж празна.Със здраве си я ползвайте!

# 126
Devil Rose,
Солта е задължителна, не само за качеството на измиване, а и за живота на миялната.
Гланцът не е. Споделяла съм, че от 5-6 години не ползвам гланц, без проблем. И други са споделяли същото. Не за друго-една химия по-малко.

# 127
На колко време зареждате сол? Нямам индикатор.

# 128
На колко време зареждате сол? Нямам индикатор.
Каква марка е,че да пробваме да помогнем? Дори и мнооого старите имат индикатор за сол.

# 129
И аз мисля да не слагам Гланц отделно. За солта знам, че е задължителна.Според инфото на ВиК Твърдостта на водата в Русе е 15 d° .
И сега се чудя как да настроя солта като степен, като мисля да използвам комбинирани Гел капсули, които имат някакво количество вътре?!

# 130
# 131
Дойде машината и първи въпрос по същество Simple Smile
Като отворя вратата до долу не остава така, а се връща. Като издърпам долната кошница пак тръгва да затваря.
Машината е Бош за вграждане със зеолит сушене. Има трик, но не успявам да я накарам да стои отворена.
Индианска работа малко.

# 132
Като монтирате предния панел ще се отваря нормално.

# 133
Благодаря!

# 134
Дойде машината и първи въпрос по същество Simple Smile
Като отворя вратата до долу не остава така, а се връща. Като издърпам долната кошница пак тръгва да затваря.
Машината е Бош за вграждане със зеолит сушене. Има трик, но не успявам да я накарам да стои отворена.
Индианска работа малко.
И аз имах същия проблем с Miele, но като я монтираха всичко се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт