Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 596
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
ПДЧ-то тежи и я дърпа или закача някъде в долния панел? Според мен първото.
ММ иска да слага предния панел. Чудя се да му гласувам ли доверие или да търся майстор Simple Smile

# 136
ПДЧ-то тежи и я дърпа или закача някъде в долния панел? Според мен първото.
ММ иска да слага предния панел. Чудя се да му гласувам ли доверие или да търся майстор Simple Smile
Аз трудно намерих някой да се навие, в крайна сметка работата ми я свършиха хората от фирмата за кухнята, трябва всичко много прецизно да се случва, ако има опит човека нека пробва.

# 137
При нас я монтира, човекът, който прави кухнята но явно нещо не е центрирал добре и се наложи корекция. За съжаление се оказа, че е натегнал нещо и вратата се е изкривила. После ни казаха от магазина, че били с тънка ламарина и се получава посукване. Така че, си преценете.
Намерих си индикатора за сол.

# 138
Ще го мисля как да стане и кой да го свърши. Така или иначе ще се маха модул с чекмеджета, за да се сложи машината. Демонтажа е лесен. После обаче наистина не е проста работа. До сега гледах видеогайд-а към машината.

# 139
# 140
Здравейте, от една седмица си имам компактна съдомиялна Бош и ще купувам препарати, но съм в чудене какъв да взема  и трябва ли да е прахообразен за да го дозирам защото съдомиялната е малка или мога да слагам по една таблетка ?
Отделно дето много ме е яд че взех малка уж заради място, а то така се наложи че пак се разместваха шкафове и й поръчвах шкаф за да я вмъкна вътре и сега не стига че мястото което заема е колкото гояма съдомиялна, ами и шкафа ми излезе около  250 лв та заедно с миялната е колкото една голяма Simple Smile Обаче това е.

# 141
Аз съм с 45-см и ползвам само таблетки (цели) на Финиш Куантум. Не съм забелязала да има неизмит препарат, мия на дълга програма - 2:20 ч. Никога съдовете не са ми и мирисали на препарат след измиване.
ПП Това, с деленето на таблетките, така и не го разбирам.

# 142
Аз съм с 45-см и ползвам само таблетки (цели) на Финиш Куантум. Не съм забелязала да има неизмит препарат, мия на дълга програма - 2:20 ч. Никога съдовете не са ми и мирисали на препарат след измиване.
И аз така никога не деля таблетката . Мия на ЕКО програма не  за икономия а защото според мен мие най добре .
Имам и още много приятели с 45см и те не делят таблетките .

# 143
И аз така никога не деля таблетката . Мия на ЕКО програма не  за икономия а защото според мен мие най добре .
Имам и още много приятели с 45см и те не делят таблетките .
Аз също не мисля да ги деля, но моята е малка, т.е. не 45 см а с една кошница - компактна и си мислех дали ще може да се изплаква нацяло препарата ако е цяла таблетка.

# 144
zlat за миялна кубче , вземи прах или гел . За да дозираш малко количество . Една цяла таблетка ще е много .

# 145
Момичета, имам следното питане, дано не ви се стори глупав въпросът ми Simple Smile

Имам нова кухня, в която си сложих съдомиялна (45 см, Eurolux). Досега не съм ползвала такъв уред, нямам предишен опит и се притеснявам да не объркам нещо.
Та, в упътването пише, че преди да започне да се използва, трябва първо да се постави сол и да се пусне кратка програма при празна миялна.
Обаче брат ми ме убеждава да не слагам никаква сол, а просто да пусна една празна миялна.

И лаишкия ми въпрос е - какво се прави първоначално при нов уред? Blush

# 146
Първия път я пуснах празна, но с препарат-да се измие самата тя. Няма проблем да сложиш и солта. Така или иначе ще слагаш.

# 147
  • Велики Преслав
Задължително сол. Тя предпазва от натрупване на варовик. Ако няма в последствие перките ще натрупат варовик около колената и ще почнат да се въртят трудно. При първо пускане налей 2 литра вода при солта.

# 148
Аз я пуснах празна без сол, с една таблетка, не зная до колко е било правилно.
Не сложих сол, защото първоначално мислех да не ползвам изобщо, но в последствие си промених мнението.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 11:46 от Lemy

# 149
  • София
В на моята упътването пише, че преди първо пускане се слага сол, за да се избегне повреда на йонообменника. Сигурно нищо няма да й стане на машината ти ако я пуснеш без сол, но защо изобщо да допускаш риск, ако можеш да го избегнеш на 100%? Производителите си знаят кое защо пишат в инструкциите, недей слуша принципни съвети. Зареди си веднъж сол, пък после просто не зареждай втори път, щом не искаш да ползваш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт