Прахосмукачка робот - 20

• 63 538
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Mamibot 880 има 2 контейнера - 1 за сухо почистване и 1 комбиниран - сухо + мокро почистване (за моп функция). Така идва в комплекта. Аз пускам първо сухо почистване, сменям контейнера и пускам с моп.

А добре ли се движи в пространството? Защото за 660 четох, че се лута доста.

# 226
  • Варна
Не, не се лута изобщо, обаче ако някоя врата е затворена я маркира на картата и не ще да ходи там при следващо чистене. Лъжа я като хвана малко по-широка зона, например част от коридора. Първо чисти там и вижда, че вратата е вече отворена.
Незнам другите роботи така ли правят..?

Сега пък се наложи да й изтрия картата, защото нещо се ошашка, мисли си, че е в другата стая, а на кухнята промени контурите, неточно.
Сега ще я пращам да чертае карта пак.

# 227
Ами затова най-добре да си е с камера и да не се налага да чертае карти . Така ще може да чисти навсякъде  без проблеми Hug

# 228
Деляна Рангелова ,благодаря за мнението снощи!Платих я румбата 971 ,на късмет ми е явно.Малко ме е яд че с превозвач я пуснах ,а не с директна доставка ама беше вече.Утре ще е при превозвача.

# 229
Ами затова най-добре да си е с камера и да не се налага да чертае карти . Така ще може да чисти навсякъде  без проблеми Hug
Камерата гледа нагоре към тавана и по това се ориентира и чертае. Този тип навигация изисква в стаята да е светло иначе робота не работи и е сляп.
И като гледа тавана и част от стените познай дали вижда реално пода и къде ходи.
Отговора е не. Ползва се заедно с джироскопи най вече за да хване някаква координация. Отделно другите сензори като се блъска в неща.

Лазера към момента е най точното нещо, а и работи на тъмно. В бъдеще камерите ще го подобрят. Но не и наличните из роботите в момента. Новите с "изкуствен интелект" и камери най-отпред се ползват реално за избягване на препятствия, а не за чертане на карти.
Та ще мине време преди камерите да са най добрата технология. И дори тогава ще работят заедно с лазери и всички други сензори.

# 230
Здравейте, изчетох последните две теми и получих доста отговори на въпроси, които не си бях задала, защото нямах представа какво да се запитам и какво би ми било важно при избора на прахосмукачка-робот. Първоначално мислих да си купя нещо като механична подочистачка, която да се мотае ежедневно из дневната и да обира трохите и прахоляка, а аз да продължавам да си чистя по стария, изпитан начин, но бързо се убедих, че това би било чутовна глупост, затова вдигнах вдигнах малко критериите при избор Simple Smile
От днес има намаления в Али и покрай коледните техники, които ще поръчвам за децата, мисля да поръчам и робота и много се надявам и аз да се включа в мнението "как съм живяла без него!"
Моля ви за съдействие с последни насоки в изборът ми:
1. Живея в апартамент на две нива - т.е. първото, което ми трябва е възможност за запаметяване на няколко карти, както и да го пускам в нещо като изолирани зони - стая по стая.
2. Искам да чисти, докато ни няма - т.е. да мога да настроя ежедневен таймер (това за първото ниво), в този случай без мокро почистване. Но не мога да гарантирам, че последният излезнал от къи ще остави няколкото ни врати отворени - проблем ли би било ако спалнята е затворена, а в "картата" за дневното почистване се предполага, че трябва да мине и в това помещение - дали ще се блъска във вратата в опити да влезе, или ще ни тегли една наум и ще я подмине?
3. Синът ми има отвратителния навик да хвърля дрехи по пода на дрешника си, а той е свързан със стаята му - ще прави ли нещастни опити да се яхне върху метнатата блуза или чорапи, или ще ги приеме като препятствие и ще ги заобиколи?
4. Площта на първото ниво е около 100м2, естествено има мебели в тази площ, но не мога да преценя колко. Предполагам, че не е удачно да се насочвам към робот с по-малка батерия (2400mAh например), защото дори и в началото да покрива площта наведнъж, опитът ми с уреди на батерии показва, че след година активното време на батериатя започва да намалява.
5. След всичко изчетено разбрах, че функцията "моп" не е нещо изключително и не мога да преценя дали държа на нея, или по-скоро не
6. Настилките са гранитогрес и ламинат, нямам килими на първото ниво. В стаята на дъщеря ми има сравнително рошав килим, но мога да го разкарам, ако видя, че не се справя с него робота (и без това съм му вдигнала мерника). Стаята е на втория етаж, където по-скоро ще го пускам, докато съм в къщи.
Опитах се да стесня избора (и бюджета) и май дилемата е Xiaomi Mijia 1S VS Xiaomi Roborock S5max.
Сравнявайки двата модела виждам, че батерията, вмукателната мощност, обема на контейнера са еднакви, имат лазерни сензори (1S има и камера, не знам дали е важно). Основна разлика, че Роборока има моп, а Мижката няма. Това, което не намирам като инфо за Мижката е дали може да запамети повече от една карти (за роборока намирам multi map support - 4 maps. В едно ревю само срешнах заблуденото изречение Multimapping. The MiJia 1S stores up to three maps and are more suitable for multi-level homes , но дали може някой да ми го потвърди? Защото това много би наклонило везните към този по-бюджетен модел в сравнение с робороците.
Разбира се, приемам и други идеи Simple Smile
Ние си взехме CECOTEC CONGA 5490 много сме доволни мисля, че отговаря на изискванията ви ако желаете я разгледаите.

# 231
Здравейте, от къде мога да си закупя резервен хепа филтър за робота  Xiaomi?

# 232
Амазон, Алиекспрес, Дедал роботс и сигурно от още някъде ама за тези се сещам първо.

# 233
Амазон, Алиекспрес, Дедал роботс и сигурно от още някъде ама за тези се сещам първо.

Благодаря, ще пробвам с Дедал роботс, хубав ден!

# 234
Съфорумки, моля помагайте!
В търсене съм на бюджетен робот-прахосмукачка. Ще се чистят помещения изцяло теракот, няма килим, няма дърво, няма ламинат, няма прагове. Но пък има косми от котка. Функция миене на практика не ми е нужна.
Спряла съм се  на ECOVACS Deebot 605 и iRobot Roomba 671. Да споделите впечатления...В момента съм ги намерила с почти идентични цени.
Преди време, ако не се лъжа, тук се коментираше и марката ILIFE. Впечатления от V5 -V7 - V8?

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 11:37 от kokona24

# 235
Евтините ILIFE не помня кой модел нямат централна четка. Което помага много за косми понеже няма къде да се заплетат. Но тея роботи са рандом без почти никаква навигация.

като гледам тези два които си споменала с цени от около 500-600лв това е далеч от бюджетен робот. И за тези пари да се вземе нещо без лазер ми се струва неоправдано.
Румбата с двете четки ще е по-добре за косми според мен.

Но и популярните Роборок S50 или Xiaomi Vacuum mop Pro за около и под тези пари(на черен петък) ще са по добра опция според мен.

# 236
  • Пловдив
И на мен ми предстои покупка на бюджетен робот. Искам да има и моп. Жилището е на ламинат и теракот, около 65 кв обща площ.
Засега се колебая между Dreame F9 и Xiaomi Vacuum mop Pro.
И се чудя дали да рискувам да поръчам от Алито или от Бг.

# 237
Евтините ILIFE не помня кой модел нямат централна четка. Което помага много за косми понеже няма къде да се заплетат. Но тея роботи са рандом без почти никаква навигация.

като гледам тези два които си споменала с цени от около 500-600лв това е далеч от бюджетен робот. И за тези пари да се вземе нещо без лазер ми се струва неоправдано.
Румбата с двете четки ще е по-добре за косми според мен.
Благодаря за споделеното мнение!
Аз съм намерила двата модела в момента за средно 185 евро, затова ценово ме устройват.

# 238
  • София
Момичета, току що дойде моето xiaomi mi  vacuum mop. Моля ви да ми кажете, може ли да и махна гъбата за влажното миене и да я пусна без нея, само да изчисти????

# 239
  • София
Да.
Аз го слагам само когато искам да мие иначе е махнат

Общи условия

Активация на акаунт