Прахосмукачка робот - 20

• 63 547
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Моля, помогнете в избора ми! Това ще ми е първи робот и по тази причина си харесах този - като цена.
https://xiaomi-shop.bg/index.php?route=product/category&path=66_238
Има ли някой, който се е насочил към него, или пък вече да го е купил? И точно при този търговец?
Благодаря Ви , дами, за съдействието!
Flowers Hibiscus

# 241
Ако може да съберете малко отгоре и вземето този
https://xiaomi-shop.bg/index.php?route=product/category&path=66_205

Общо взето наличието на камера подобрява доста навигацията и вече робота не е хаотичен да ходи на сляпо и да се блъска и върти а си следва зиг заг линии като скъпите роботи.
Отделно има и повече функции през приложението.
Покрай промоциите сега може да слезе още малко из някой магазин. В али експрес с евро доставка бе на по-ниска цена от този който вие сте пуснали.
Но предполагам не ви се рискува с Али Експрес. Но въпреки това очаквам по БГ магазините да слезе под 400.

# 242
  • Варна
Ако може да съберете малко отгоре и вземето този
https://xiaomi-shop.bg/index.php?route=product/category&path=66_205

Общо взето наличието на камера подобрява доста навигацията и вече робота не е хаотичен да ходи на сляпо и да се блъска и върти а си следва зиг заг линии като скъпите роботи.
Отделно има и повече функции през приложението.
Покрай промоциите сега може да слезе още малко из някой магазин. В али експрес с евро доставка бе на по-ниска цена от този който вие сте пуснали.
Но предполагам не ви се рискува с Али Експрес. Но въпреки това очаквам по БГ магазините да слезе под 400.
Благодаря много за съвета!
Тъй като съм абсолютно "боса" в техниката, а от пролетта го обмислям като покупка, разглеждах само цени на съответната марка - предпочитана от мнозина тук. Иначе мъжът ми настояваше тогава, и сега, за Финлукс от Зора, просто заради сервиза, заради консумативите, заради сигурност някаква с покупката.
Ще бъда благодарна на всеки, отделил от времето си за мен Flowers Rose

# 243
  • София
galenaa, точно заради достъпността на консумативи бих се насочила към по-масовите марки. Не съм гледала, но проверете за Finlux къде се намират консумативи. Аз бих препоръчала iRobot или Xiaomi, като върху втория нямам наблюдения, но много хора имат такива и са доволни, консумативи също има и то на достъпна цена. И от двете марки роботи могат да се намерят на добри цени и тук и от чужбина.

# 244
  • Варна
galenaa, точно заради достъпността на консумативи бих се насочила към по-масовите марки. Не съм гледала, но проверете за Finlux къде се намират консумативи. Аз бих препоръчала iRobot или Xiaomi, като върху втория нямам наблюдения, но много хора имат такива и са доволни, консумативи също има и то на достъпна цена. И от двете марки роботи могат да се намерят на добри цени и тук и от чужбина.
О, да, това е много, много важно. За Финлукс консумативи има само в Зора и то с ...колеблив отговор от консултанта. Както и няма никакви мнения от потребители, а пролетта прерових интернет за такива, вкл. и в гръцките сайтове търси моя близка. Не, не, категорично ще е масова марка предпочитана тук и с покупка и гаранция от български продавач, като се надявам да попадна на читав такъв. Ще чакам "черен петък" за техниката и "нападам". За гаранцията имам предвид някой с надежден сервиз, тъй като моя близка ми донесе Румба 5 от Швейцария с УЖ елементарна повреда, но в сервиза в София я гледаха като полезно изкопаемо и казаха, че нямат идея какво да я правят и я хвърлихме.
Иначе помещението ми за чистене е 60 кв дюшеме, без препятствия, без килими, мебели с крачета 10 см  - идеално е за "дом на Прашко"Smile

# 245
В Dedal вече увеличиха цените, явно се готвят за черен петък. До преди два дни Xiaomi Roborock S5 Max беше на цена от 829лв, а сега е 999 Grinning Гледайте предварително цените на избраните от вас продукти. На някои изобщо няма да има намаление, а ще е само залъгване, че има такова.

# 246
  • София
Съфорумки, моля помагайте!
В търсене съм на бюджетен робот-прахосмукачка. Ще се чистят помещения изцяло теракот, няма килим, няма дърво, няма ламинат, няма прагове. Но пък има косми от котка. Функция миене на практика не ми е нужна.
Спряла съм се  на ECOVACS Deebot 605 и iRobot Roomba 671. Да споделите впечатления...В момента съм ги намерила с почти идентични цени.
Преди време, ако не се лъжа, тук се коментираше и марката ILIFE. Впечатления от V5 -V7 - V8?
ilife са непретенциозни, вършат работа, но май загубиха конкуренцията със Шаоми. Но тъй като засега не следя новите модели, може и да бъркам.
Аз имам a4s и след година ползване отчитам като грешка, че я взех с централна четка, и то не силиконова. 2 дългокоси жени сме и космите се навиват, което налага често чистене на централната четка, както и на страничните. Но с котешките косми и подкосмие се справя и ги засмуква добре.
Систематичните си правят карта и не обикалят като муха без глава, което пести време и батерия. Също важна е всмукателната мощност, но в теракотата все пак нищо не се набива.

# 247
Здравейте! След дълго лутане най-накрая се здобих с iRobot Roomba e5. След две пускания мога да кажа, че съм изключително доволна за сега Simple Smile И един въпрос към тези, който имат същия модел, в мобилното приложение има ли карта? На мен не ми излиза. В случая ни излиза за програмиране на ден и час, функция да изчисти всичко и хронология.

# 248
  • Варна
Здравейте! След дълго лутане най-накрая се здобих с iRobot Roomba e5. След две пускания мога да кажа, че съм изключително доволна за сега Simple Smile И един въпрос към тези, който имат същия модел, в мобилното приложение има ли карта? На мен не ми излиза. В случая ни излиза за програмиране на ден и час, функция да изчисти всичко и хронология.
Няма карта, защото този модел не е систематичен.

# 249
  • София
Скрит текст:
Здравейте, изчетох последните две теми и получих доста отговори на въпроси, които не си бях задала, защото нямах представа какво да се запитам и какво би ми било важно при избора на прахосмукачка-робот. Първоначално мислих да си купя нещо като механична подочистачка, която да се мотае ежедневно из дневната и да обира трохите и прахоляка, а аз да продължавам да си чистя по стария, изпитан начин, но бързо се убедих, че това би било чутовна глупост, затова вдигнах вдигнах малко критериите при избор Simple Smile
От днес има намаления в Али и покрай коледните техники, които ще поръчвам за децата, мисля да поръчам и робота и много се надявам и аз да се включа в мнението "как съм живяла без него!"
Моля ви за съдействие с последни насоки в изборът ми:
1. Живея в апартамент на две нива - т.е. първото, което ми трябва е възможност за запаметяване на няколко карти, както и да го пускам в нещо като изолирани зони - стая по стая.
2. Искам да чисти, докато ни няма - т.е. да мога да настроя ежедневен таймер (това за първото ниво), в този случай без мокро почистване. Но не мога да гарантирам, че последният излезнал от къи ще остави няколкото ни врати отворени - проблем ли би било ако спалнята е затворена, а в "картата" за дневното почистване се предполага, че трябва да мине и в това помещение - дали ще се блъска във вратата в опити да влезе, или ще ни тегли една наум и ще я подмине?
3. Синът ми има отвратителния навик да хвърля дрехи по пода на дрешника си, а той е свързан със стаята му - ще прави ли нещастни опити да се яхне върху метнатата блуза или чорапи, или ще ги приеме като препятствие и ще ги заобиколи?
4. Площта на първото ниво е около 100м2, естествено има мебели в тази площ, но не мога да преценя колко. Предполагам, че не е удачно да се насочвам към робот с по-малка батерия (2400mAh например), защото дори и в началото да покрива площта наведнъж, опитът ми с уреди на батерии показва, че след година активното време на батериатя започва да намалява.
5. След всичко изчетено разбрах, че функцията "моп" не е нещо изключително и не мога да преценя дали държа на нея, или по-скоро не
6. Настилките са гранитогрес и ламинат, нямам килими на първото ниво. В стаята на дъщеря ми има сравнително рошав килим, но мога да го разкарам, ако видя, че не се справя с него робота (и без това съм му вдигнала мерника). Стаята е на втория етаж, където по-скоро ще го пускам, докато съм в къщи.
Опитах се да стесня избора (и бюджета) и май дилемата е Xiaomi Mijia 1S VS Xiaomi Roborock S5max.
Сравнявайки двата модела виждам, че батерията, вмукателната мощност, обема на контейнера са еднакви, имат лазерни сензори (1S има и камера, не знам дали е важно). Основна разлика, че Роборока има моп, а Мижката няма. Това, което не намирам като инфо за Мижката е дали може да запамети повече от една карти (за роборока намирам multi map support - 4 maps. В едно ревю само срешнах заблуденото изречение Multimapping. The MiJia 1S stores up to three maps and are more suitable for multi-level homes , но дали може някой да ми го потвърди? Защото това много би наклонило везните към този по-бюджетен модел в сравнение с робороците.
Разбира се, приемам и други идеи Simple Smile
Ние си взехме CECOTEC CONGA 5490 много сме доволни мисля, че отговаря на изискванията ви ако желаете я разгледаите.
Много ми хареса по описание тази конга, а сега е намалена в испанския амазон. Единствено ми е малко невероятна тази смукателна мощност, която обявяват. Да не се окаже много шумна? Дали бихте ми казали - то какво, всъщност, питам..., ами дали е много по-шумна от обикновена прахосмукачка, например?
И от къде си купувате консумативи за нея? По някаква причина не са много разпространени в БГ, а доколкото се ориентирам в Европа (Ипания) се продават много - дали може да останем без четки, филтри и други?
Тъкмо се спра на нещо и ме налегнат съмнения...то от зодията, де Flushed А-ха да поръчам нещо и се откажа.
Roborock S5 max / Conga 5490. На еднаква цена са в испанския амазон в момента... Какво бихте ми препоръчали?

# 250
  • софия
Нямам опит с Конга, но имам опит с Амазон. При други равни условия бих избрала обслужването на Амазон.

# 251
Роборок, много по-лесно се намират консумативи.

# 252
Конгата има функция carpet turbo clean,  която като се активира пуска турбото само когато се качи на килима, а през останалото време е на мощността която вие сте му задали. Така няма да е шумна през цялото време.

# 253
  • софия
Roborock има същата функция.

# 254
  • Варна
Отново съм аз, вече да дам отчет за избора си. Спрях се на Прахосмукачка робот Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop, бял - SKV4093GL на цена 450 лв., благодарение на съветите ви. Ще я взема от Ардес, тъй като поемат грижата за сервиз, офисът им е до моя, все неща, които са ми важни за спокойствието ми. Мисля, че това е моделът, който Deyan Denchev препоръча за този клас  и цена.
Дано скоро се похваля с отзиви!!! Сега е моментът да ме откажете, ако нещо съм сгрешила. Ох, все едно апартамент ще купувам:sweat_smile:

Общи условия

Активация на акаунт