НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 118
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Честно да си кажа нямам намерение на никой нищо да давам. Само в деня на изписването евентуално букет, ако моята лекарка е на работа (ако не специално ще я посетя в кабинета ѝ).
Неудобно ми е да давам т.нар. "торбички", а и като знам мой познат лекар колко бутилки с уиски е събрал Sunglasses дори и да се пропие ще му стигнат до края на живота.
Да не говорим, че до преди година съпругът ми беше на позиция, на която работеше с граждани. Няма да ви кажа, че не приемаше "благодарностите", защото неговото разбиране е, че това си му е работата.
За предметните благодарности пък е много трудно да се подари нещо, което да се хареса и използва от лекаря. Все пак ние не ги познаваме толкова добре.
Даването на пари на ръка пък изобщо няма да го коментирам. За мен е незаконно, както даването, така и вземането.

# 556
Е, да, за определени служебни позиции е незаконно и може да бъдат дискредитирани хората, ако им се предложат пари дори и като благодарност, не знам за лекарите дали е така и дали има значение в държавни или в частни болници работят. Абе, кой както го усеща е това с почерпките, не знам сега покрай пандемията дали изобщо приемат хранителни неща, може би ще питам в някакъв момент как мога най-удачно да си изразя благодарността в тази епидемична обстановка.

# 557
  • Варна
Иха, LiFi, честито бебче Естел! Blush Да е много здрава и силна и ти да се възстановяваш бързо! Heart

# 558
Честита Естел на мама LiFi! Браво на момичето, че всичко ѝ е наред. Чакаме Борнчето и Диди да се похвалят с техните хубавци вече от вкъщи.

Относно парите ... ами спрях да ги броя. В един момент се оказах в ситуацията, в която плащах и на следящата ме по НЗОК на ЖК, и на частната болница, в която се следя. Халал да са им, стига детето да е добре. На нас всички спестявания, които имахме за осъществяването на мечтата жилище, ни отиват за бебето, кола (тъй като до момента нямахме) и евентуално за след втората година, ако останат изобщо някакви. Още не съм получила първите си пари от НОИ и нямам идея какво точно ще получавам от там, но се радвам, че имаме тоя сейфти нет - не е бездънен, разбира се, но чисто психологически помага. Отделно от това за раждането се надявам застрахователят да ми покрие разхода и така да си върнем някаква част поне от сумата.

Има ситуации, при които честно казано тия обичайни дарове на мен са ми окей. Това принципно е една от тях, но в действителност не ми се ще да е храна или поредната снимка на поредното бебе. Пари дори не си помислям да давам, тъй като преди време, докато майка ми беше болна една лекарка в подобна ситуация ни каза "Не давайте пари на лекарите, те с удоволствие ще ви ги вземат за нещо, което принципно им е работата, а после като ви потрябват пари, няма да ги имате." Та ще мисля за нещо малко и символично, с което да зарадвам лекарката.

Вие как мислите да процедирате с изписването? При нас всички баби и дядовци напираха да идват, но сега покрай Ковида мислим да отложим събирането и да идват на партиди след първите две седмици на бебето. Търся идеи, защото почнаха да ме подпитват, а същевременно все казват "Ма то както вие си решите".

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 14:12 от Misery.

# 559
  • Варна
Аз явно имам късмет с моята АГ... Тази жена все гледа да ми спести пари, дори когато съм настоявала да платя. Примерно (в началото още) отидох на един преглед, но направлението беше изтекло и настоях да си платя прегледа, но отказа. После като имах проблеми и ме викаше на 2 седмици просто не ми пускаше всеки път амбулаторен лист и все едно не е имало преглед. Направи ми едно изследване (биопсия) пак безплатно, а трябваше да платя 80лв и т.н. и т.н.
Направо в някакъв момент ми става неудобно, че така минавам така тънко... Flushed

# 560
Аз също много си харесвам лекарката и точно за това искам нещо символично и дребно.
Иначе аз освен пакета по жк в св. Лазар и ФМ друго не съм плащала.

Мизъри, не зная, не искам да планирам, но вероятно ще дойдат майка и татко, сестра ми и зет ми с децата (ако всички са живи и здрави) и родителите на мъжа ми с неговата сестра и баба. Не ми се иска, честно казано много по добре щеше да ми е, ако си бяхме само аз, той и бебето. Ама...как да им го кажа.

# 561
Честито бебоче LiFi, дано ви пуснат бързо!!

Ангелче много хубаво си го написала. Помня, когато като дете ми правиха операция баща ми беше взел някакво скъпо уиски, вино и куп други глупости на лекаря ми. Той дори не ги взе, каза "за какво е това аз си върша работата, на един шофьор подаряваш ли му нещо когато те е закарал благополучно до крайната точка". Това ми се е забило в мозъка още от тогава. Но за сметка на това майка ми пък остави на сестрите доста голяма почерпка, като те естествено си я приеха. Вярно е, че тук така сме свикнали, но за мен е грешно.

Духче, аз на майка ми директно й казах, че в началото ще искаме да сме сами. Ако искат да дойдат за изписването или за уикенда след това. Казах и на ММ, че не искам гости със дни камо ли седмици, а днес чух как майка му обяснява, че трябвало да подготвим стаята за помагачите 🤦‍♀️🤦‍♀️ явно нищо не им е казал. Определено ще трябва да си поговорим с него отново.

# 562
А не, аз само за кафе и торта в деня на изписване. Иначе майка ми живее над нас, но съм й казала директно, че в периода, в който мъжът мие си вземе отпуска искам да сме ние само тримата. Майка му и баща му работят и се съмнявам някой изобщо да прояви желание да помага, освен това ние сме над 30 и двамата и не сме малки

# 563
И нашата идея беше за лека почерпка. Общо са пет човека роднините - баща ми, приятелката му, родителите на МП и сестра му. Обаче в същия ден ще очакваме и педиатърката да дойде, а да ги разкарвам от провинцията двете семейства за два часа работа и едно бързо кафе с нещо сладичко ми се вижда безумно. Няма да могат да пият, в случай че искат да полеят наличието на новия член, че после пак трябва да се прибират с колите, и то вече става съвсем безсмислено. Та единственото, което успяхме да измислим, беше да изредуваме някакви уикенди - единият уикенд да дойдат нашите, другият уикенд техните.

От друга страна тия хора толкова се вълнуват и са от толкова старата генерация, че не могат и да си помислят да не присъстват на изписването с цялата му дандания и снимки, а на мен в тая ситуация с Ковида, при която дори няма нормално изписване, съвсем ме плаши.

# 564
Честита бебка Естел да е жива и здрава Blush
По темата с даровете аз май се отказах от избора на лекар и си държа само на акушерката, първо раждане ми е и не знам точно какво се прави, но ще видя другите около мен какво дават и ще го решим с Мм, че и при нас парите започнаха рязко да намалят..

# 565
ЛиФи, да ти е здрава и честита Естел!
А как са ти предизвикали раждането, щом е било без окситоцин, или аз нещо грешно разбирам?

Моите родители са разбрани, няма да дойдат без покана (и двамата не живеят в София, но са относително близо). То и моята майка от юни или началото на юли не съм я виждала. Тя се притеснява малко от вирусите по отношение на мен, за себе си е спокойна, не живее с ограничения.
Така и за след раждането - казва, че няма да дойде, но тогава, както и сега, има готовност да дойде по спешност, ако ѝ кажа.

Баща ми ми идва на гости през деня някъде веднъж месечно да ме види. За след раждането - той си каза, че не може да помага в гледане на бебе, но с всичко друго е насреща Grinning Без покана пак няма да дойде.

Майката на мъжа ми не живее в България. Още преди месец-два ММ ме пита какво да каже на майка си, кога да дойде. Помолих да е по Коледа, не по-рано Grinning И то ако е здрава, иначе и тогава не. Малко се притесних как ще го приемат, но се оказа, че нормално, без драми или подобно.

На изписването ще дойде само мъжът ми да си ни вземе. Не планирам фотограф или подобни, нито почерпка за персонала, но аз засега не съм свръхочарована от някого та да искам свръхпризнание да проявявам. Благодаря за работата, която вършат, признанието ми е, че не съм ги сменила Simple Smile

# 566
LiFi, честито бебче! Честито и на всички други вече родили мами! Simple Smile

Относно отслабването по време на кърмене, ето на какво попаднах в книгата на Хедра:
Скрит текст:

Някоя от вас мисли ли да викне консултант по кърмене вкъщи, но преди раждането? Доколкото си спомням от уебинари с участие на Ася Демирева, Хедра, те препоръчват да научим колкото се може повече за кърменето (чрез книги или консултации) преди да родим, за да знаем в болницата какво да правим.

# 567
  • Варна
И ние мислим да поканим само най-близките на изписването: родителите на двете страни, сестра ми и брат му със съпрузите си. Ще приготвим почерпка вкъщи, да се порадват на бебето няколко часа и после по живо, по здраво. Никой няма да остава и да ни "помага" с гледането. Евентуално след като мъжа ми тръгне на работа, ако реша, че искам... но не го планирам отсега. Само на сестра ми бих се радвала честно казано... изгледала е 2 деца и много ще ми помогне, пък и се разбираме страшно много.  Heart

# 568
  • Тук... някъде
LiFi, честита дъщеричка! Да е здрава и все така борбена ❤
Аз съм без избор на екип- когато бебка тръгне ще звънна на АГ, но ако не е на смяна в момента, ще раждам при който доктор е( за целия екип само добри думи съм чула).
За изписването(въпреки че официално такова няма да има заради ограниченията) пред болницата сигурно ще са сестра ми, зет ми, майка ми, свекърва ми и брат му на ММ, а децата ще са кое на училище, кое на градина, но за после не мисля, че някой ще идва вкъщи.
Какво ще се носи в болницата и на АГ го оставям на таткото да решава 😉

# 569
  • София
Момичета, да не всявам паника, Но не мисля че сега е най-удачното време за гостувания на роднини и вечери и чудесии..... Оказа се, че в Токуда май не допускат никой освен бащата. Та проверете в бболниците как ще е, да не се окаже да се изсипе родата и да седят на паркинга (както сигурно ще направят моите). Та, ние ще се видим замалко, да помогнат евентуално с багажите и по живо по здраво.
Нашите са си от София, де, но аконе бяха от друг град, имайки предвид каква лудница е в началото, не бих издържала да живее някой у дома точно в момента, в който тепърва посрещам най-важния нов член на семейството. Спрете са мислите какво ще кажат хората.... това не е ваша работа, не са вашите чувства. Грижете се за собствения си комфорт.

Ама и аз не ги мисля вече тези неща, казвам си какво искам директно. Сега съм се притеснила, че мм се разболя. Аз от ефна седмица съм със запушен леко нос, отдавах го на бременността, ама почнах да се филмирам леко. Щура година.

Общи условия

Активация на акаунт