НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 212
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Аз също посетих Бебемания и не съм особено впечатлена. Малкото неща, които ме интеруваха и все още нямам, ми се сториха със завишени цени.
Моята чанта за болницата всъщност е куфар на колелца😅 но няма как да събера всичко в раница или малък сак(който няма да мога да вдигна дори) , само неща от типа памперси/превръзки са толкова обемни, че ми заемат почти цялото пространство. Дано не ми го върнат като видят с какво отивам 🙄😅
По повод мрънкането- в средата на 37г.с тялото не спира да ме боли, независимо, че като кг не съм качила много, явно не е това определящо. Вече не издържам на това да съм в "чуждо тяло", но не знам и после дали ще ми олекне.. Едно ще завърши, друго започне. Усещам депресията отсега😀
И аз исках да попитам дали смятате да носите почерпка за изписването, и каква (лично аз съм в държавна болница) ако това има нялакво значение. От една страна си мисля, че е хубаво, от друга, предвид сумите за избор екип и обстановката с вирусите сега, смятам, че е излишно... Не мога да го реша още...
Ако има нова група, и аз бих се присъединила към нея Simple Smile

# 421
Аз и трите пъти оставих почерпка, но те наистина заслужават, а не защото просто така се прави. Малко съжалявам, че тя се поема само от неонатологичното отделение на 2ри етаж в Надежда, защото аз всъщно този път съм безкрайно благодарна на точно 2 конкретни акушерки, но ще ги издиря някак и ще намеря начин символично да им благодаря. Иначе грижата в Надежда е повече от прекрасна.
А за помощите четох много, но не става ясно кое вече е в сила и кое се обсъжда само. Освен еднократната помощ за раждане на дете, имаме ( май) право на помощ спрямо степента на образование на родителите. А редовните студенти би трябвало да имат право на още една такава(2880лв),но пък май не трябва да са на трудов договор. Не съм много наясно... Нон-стоп се променя нещо по правилата.

# 422
Здравейте и от мен Blush моят термин е за началото на Декември, но от самото начало малката върви напред и има шанс да се появи до краят на Ноември, и се замислям да започна да събирам багажа Simple Smile исках да питам дали някоя от вас се е насочила да ражда в Токуда и дали ползва списъка който е в сайта или някой друг предоставен от болницата? Ще се радвам да се включа и в ФБ групата ако ме приемете Blush

# 423
Нещо ме разтресе шубето за раждането. За сега няма индикации, ама се чувствам сякаш ще е супер скоро 😳

Аз следвам във Фейсбук, ама не много активно, темата, която Диди беше направила. Ако правите нова и в нея бих се джойнала с удоволствие 🥳

# 424
Честити бебета! Да са ви живи и здрави! ❤  Имате ли задух в покой сякаш не ви стига въздух? Нормално ли е? Имам  недостиг на въздух от време на време и вече се шашкам от всичко. 😳

# 425
Честити бебета! Да са ви живи и здрави! ❤  Имате ли задух в покой сякаш не ви стига въздух? Нормално ли е? Имам  недостиг на въздух от време на време и вече се шашкам от всичко. 😳
Имах, да, зависи от позицията на тялото ти. При мен и жегите оказаха влияние, задушното време най-вече. И когато лежах на лявата страна, бях така, сега вече не. Сега съм нон-стоп с киселини и откачам 😠

# 426
За помощите, както каза Диди във Варна от общината няма. Доколкото разбрах дават малките общини, за да стимулират раждаемостта, а ние тук нямаме нужда от това 😁. За еднократната помощ се подават документи в офис на социалните според адреса, на който живееш. Акта за раждане става за около седмица и се взима от общината.
Мисля и аз да поискам нужните документи предварително да ги попълня да са готови, че с този Ковид не се знае кое как ще работи.

Сега като казвате за няколко групи във фб, потърсих в търсачката и видях, че има няколко. От самото начало бях в тази на Диди, мисля че бях от първите дори. В началото само четях групата тук, но ми стана приятно и реших да си направя профил, защото никой не знаеше още, а нали бяха забранени прегледите и щях да изперкам ако няма да кого да говоря 😁.

# 427
Имах, да, зависи от позицията на тялото ти. При мен и жегите оказаха влияние, задушното време най-вече. И когато лежах на лявата страна, бях така, сега вече не. Сега съм нон-стоп с киселини и откачам 😠

Дъвчай Талцид. Действат страхотно. Аз също имах киселини, които даже ми нарушаваха съня и тези хапчета ми помогнаха.

# 428

За киселините на мен ми помагат кисело мляко и ябълки. И газирано де. Ако не ти се пият хапове, може да пробваш. Гледам винаги да държа под ръка, че понякога вечер е неприятно.

# 429
  • Варна
Аз също ще се радвам да се присъединя в новата група 😊
Това,което знам за припознаването без брак от таткото и помощите се припокрива с това,което са писали другите момичета. Бяха ми казали,че се ходило при нотариус предварително,но се оказа,че се налагало само,ако бащата не е в страната.За другите в болницата става всичко.
Момичета вие от кога започнахте да усещате болезнени контракции? При мен от около седмица започнаха едни менструални болки и болки в кръста,придружено на моменти с усещане сякаш ми се ходи до wc и корема ми става адски корав.Би трябвало това да са контракции. Притеснява ме,че стават все по-чести на около 2 часа и са адски болезнени,а  днес влязох в 35 седмица.За това се чудех дали вече е нормално да е с болка или има вероятност да наближава раждане 😳 На преглед съм на 30.10.

# 430
Да и аз питах приятелка, миналата година роди в Св.. Лазар. Там дават някакъв формуляр, в който пишем че признаваме един кой си за баща и той отива с формуляра при нотариус.
За помощта до колкото разбрах в агенция социално подпомагане към общината и срокът е до три години след раждането.

Аз пък даже не знаех, че има повече от една групи. Идеята ми беше, че ще е яко да останем свързани и след като темата замре Wink

# 431
  • Варна
Дух аз също не знаех,че има няколко групи ама не съм и търсила. 🤭

# 432
  • София
Здравейте и от мен Blush моят термин е за началото на Декември, но от самото начало малката върви напред и има шанс да се появи до краят на Ноември, и се замислям да започна да събирам багажа Simple Smile исках да питам дали някоя от вас се е насочила да ражда в Токуда и дали ползва списъка който е в сайта или някой друг предоставен от болницата? Ще се радвам да се включа и в ФБ групата ако ме приемете Blush

Здравей!
Аз съм се насочила към Токуда. Не съм сигурна, че си спомням какъв им е списъка, но мога да ти кажа какво съм си приготвила за там: джапанки, хавлия, потник/долнище на пижама, жилетка, подплънки за кърмене, превръзки, козметичния несесер и към нетоще добавя Лансинох. И това е. Е, и зарядното за телефона и водички ще си взема, че там от темите разбрах, че не дават достатъчно, а не съм сигурна колко ще може да се разхожсам до диспенсъра или кафето. И можв би ще си сложа нещо за хапване в багажа.

# 433
  • София
Момичета, някоя ходила ли е на консултация по бебеносене в 'Сгушени' ? Платена ли е ?

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 23:12 от rave

# 434

Здравей!
Аз съм се насочила към Токуда. Не съм сигурна, че си спомням какъв им е списъка, но мога да ти кажа какво съм си приготвила за там: джапанки, хавлия, потник/долнище на пижама, жилетка, подплънки за кърмене, превръзки, козметичния несесер и към нетоще добавя Лансинох. И това е. Е, и зарядното за телефона и водички ще си взема, че там от темите разбрах, че не дават достатъчно, а не съм сигурна колко ще може да се разхожсам до диспенсъра или кафето. И можв би ще си сложа нещо за хапване в багажа.

И аз съм се насочила към Токуда. Simple Smile Имайте предвид, че не предоставят помпи за кърма, т.е. ние трябва да си носим свои. Проблемът е, че не стерилизират личните помпи, затова аз освен помпа ще си нося и стерилизатор..за всеки случай + всичко изброено в сайта на Токуда за бебето и мен. За бебе то още ще взема памперси, мокри кърпи и крем за подсичане, тъй като разбрах, че ако искаме бебчетата да останат при нас през нощта, е възможно да не успеем да издирим някоя сестра по коридорите, която да ни даде гореизброените неща. Simple Smile

Момичета, някоя ходила ли е на консултация по бебеносене в 'Сгушени' ? Платена ли е ?

Аз бях в събота, но закупихме слинг и не ни таксуваха за консултацията. Май това е принципът при всички консултанти по бебеносене - купуваш раница/слинг от тях и не плащаш за консултация, ако пък не купиш си я плащаш. Аз лично съм много доволна от консултацията в Сгушени и имат огромен избор от различни видове, марки и десени слингове и раници. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт