ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 105

• 42 871
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте момичета. ЧНГ - бъдете здрави, слаби и щастливи през новата година Simple Smile
Не съм минавала от доста време, но нямам никакво време. Влизам набързо, за да питам нещо - каква беше онази диета, в която трябва са има 3 хранения през деня, но да са през голям интервал от време? Мисля да я пробвам, като за начало на годината и да я комбинирам с 36 часов фактинг, пък сано се случи нещо, защото карантина + празници = 10 кг. отгоре.
На д-р Папе или "да отслабваме докато спим" (или нещо подобно).
Минимум 5 часа между храненията. Иначе д-р Папе има и други идеи, относно кога, какво и колко да се яде, но там вече играе роля и вкус и други неща.

Сърдечно благодаря ❤
Успех на всички!

# 646
здравейте момичета, аз също се присъединявам. От две години "мъча" едни 10 килограма, преди 3седмици бях 68 килограма, изведнъж станах 70 Dizzy Face . Не мърдат грам надолу, инсталирах си фитнес пал преди 12 дни и трябва да приемам 1270 калории, рядко надвишавам със сто отгоре и никакъв резултат. Позволявах си парче шоколад или парче пица, но без да излизам от дефицита, явно ще трябва съвсем да ги премахна, ще се старая и да се движа повече. Дано скоро видя резултат, че направо ужас...

Това е прекалено малко. С гладуване не става. Фитнеспал не е мн правилен да ти изчислява калоричните нужди, аз ползвам други калкулатори и просто въвеждам като цел във фитнеспал. Колкото и да звъчи странно, като ядеш толкова малко тялото ти започва да гори все по-малко енергия и няма резултат. Не трябва да се яде под BMR. Освен ако не си адски ниска и седиш по цял ден на легло ме съмнява да е само 1270ккал? Simple Smile

# 647
Stell, защо си толкова сигурна и категорична?

Аз съм 156см, и не съм "адски ниска". Stuck Out Tongue BMR ми излиза около 900кал, и пак това е неточно.
За неспортуващ това(едит: гореспоменатите 1270-1370 на Coralisland) калории е нормално, ако има малко за сваляне.
Пак едит: BMR не е общовалиден 1200 за всички жени. Моят е под 900, защото не съм едра.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 21:32 от Dez

# 648
Защото не ми се струва правилно въобще, освен ако наитина не става въпрос за някой доста по-нисък, с много мазнини и никаква активност

# 649
Моят режим от Румяна Илиева си беше около 1100 кал дневно. При тегло от 55 кг и 163 см +1-2 см (не знам колко съм точно:) височина.

# 650

Аз съм 156см, и не съм "адски ниска". Stuck Out Tongue BMR ми излиза около 900кал, и пак това е неточно.
За неспортуващ това е нормално, ако има малко за сваляне.

Оф, на 900кк много трудно се живее...
Аз бих почнала от повечко и ако не се сваля въобще, тогава бих тръгнала да намалявам с 50кк на седмица.
Не знам, извинявай ако си казала, от колко кг тъгваш и към колко се бориш, но 900кк са малко за повече от 1 седмица..

# 651
1,70 съм висока. Преди си бях 57- 60 кг и честно казано си се харесвах. Последните две години му отпуснах края. Не ми е активно много ежедневието. Почнах на Руми тренировките за начинаещи, ще се опитам и повече пеша да вървя. И тялото ми се промени.. едно сланинесто ми стана, абе ужас направо

# 652

За неспортуващ това е нормално, ако има малко за сваляне.

Оф, на 900кк много трудно се живее...
Аз бих почнала от повечко и ако не се сваля въобще, тогава бих тръгнала да намалявам с 50кк на седмица.
Не знам, извинявай ако си казала, от колко кг тъгваш и към колко се бориш, но 900кк са малко за повече от 1 седмица..
Не се храня с толкова малко, това е базовият ми минимум- ВМR, Basal Metabolic Rate. Taка че при 1300-1400 не е такава трагедия.
Има и диети при заболявания при които хората са ва по 650 калории, и оздравяват (не е с цел отслабване), не си прецакват метаболизма.

Задържам на 1900, лек дефицит е -500, и ето ти 1400. Общо взето е това. Ако искам по-бързи темпове, 1200 е идеално.

Едит: Поправих си горния цитиран пост, защото не става ясно чие мнение коментирам. Пардон.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 21:45 от Dez

# 653
Според мен, за повечето хора изкуствено занижените калорийни таргети може да са по-добро решение, поради простата причина, че повечето хора не са достатъчно прецизни в калкулирането на калориите - ако се целиш в по-малко калории от нужното и си подценил менюто си с 200, накрая на деня пак си в рамките на добър дефицит и има прогрес. Докато, ако си сметнал, че ядеш 1500, а всъщност в устата ти влизат 1700-1800 без да си даваш сметка за това, накрая става "ама защо не работи". Или както на мен редовно се случва - планирала съм си менюто за 1200, изяждам го и в 2 през нощта не мога да заспя, защото съм гладна. След сума ти въртене отивам да видя как спи хладилника и, дори да е режимно, пак хоп +200 калории отгоре и замина половината дефицит. (Тук не визирам никой от темата и никого не искам да засегна с това - съвсем теоритично говорим!!! )

Иначе, тази седмица не отчитам прогрес, а научен урок: Спорт за мен преди да съм оправила храненето - не, не и не! (да не се бърка с "не" на спорт преди да си отслабнал и постигнал целите).
За 3 дни качих над килограм, надух се, подпухнах, тежко, гнусно, не е за гледане и не е за разправяне. Да, ок, вода е, но се чувствам като хипопотам и откровено казано - приличам на такъв. Последните 2 дни започнах да олеквам с по 0.400-0.500 на ден и поне възстанових щетите.
Следващите седмици ще гледам да източа всичко преди сватбата, после ще гледам муслули и обща форма. За последната седмица имам колебания дали да мина ударно на кето, ВЧ или яйчен фаст - какво ще препоръчате от трите?

# 654
Няма нито ама нито един верен калкулатор или формула за калориите на човек. Просто се замислете, въвеждате години, височина, килограми и колко често спортувате. Това са различни метаболизми, различни структури на тялото, различно количество мускули и най-вече различен начин на трениране, аз отбелязвам че тренирам 5 пъти в седмицата, което включва кардио+2-3 часа ходене+тежести, някоя друга жена с моите мерки и години пак отбелязва 5 пъти в седмицата, само че нейното е примерно 7 минутна тренировка за корем+ 15 мин хийт кардио по някое клипче. И на двете ни излиза един и същ резултат, еми как е физически възможно да е вярно.
За мен когато си намете диетолог или инструктор и ви даде някой калкулатор за калории, трябва да ви светне веднага една червена лампа, че този човек въпреки дипломите си не е достатъчно компетентен и може би не трябва да му се доверявате.

# 655
Няма нито ама нито един верен калкулатор или формула за калориите на човек. Просто се замислете, въвеждате години, височина, килограми и колко често спортувате. Това са различни метаболизми, различни структури на тялото, различно количество мускули и най-вече различен начин на трениране, аз отбелязвам че тренирам 5 пъти в седмицата, което включва кардио+2-3 часа ходене+тежести, някоя друга жена с моите мерки и години пак отбелязва 5 пъти в седмицата, само че нейното е примерно 7 минутна тренировка за корем+ 15 мин хийт кардио по някое клипче. И на двете ни излиза един и същ резултат, еми как е физически възможно да е вярно.
За мен когато си намете диетолог или инструктор и ви даде някой калкулатор за калории, трябва да ви светне веднага една червена лампа, че този човек въпреки дипломите си не е достатъчно компетентен и може би не трябва да му се доверявате.

Съгласна съм и не съм. Права си че винаги има  разлика между хората.. някои формули са по -точни от други и всеки за себе си трябва трябва да разбере коя е най -подходяща за него. Като почти всичко друго научно, тези формули са базирани на проучвания от шепа хора през години. Не магия и така нататък, но до голяма степен е вярно макар и не 100% точно това смятане на калории.

Независимо дали съм сваляла, качвала или задържала примерно винаги, всеки божи ден си добавям калориите за всяка една хапка която влиза в устата ми за последните 3 години. Имам и фитбит където си следя активността и теглото и тн пак за 3 години. Преди месец се хванах да смятам спрямо активността ми колко съм яла и горила прези тези последни 3 години, ако това за калориите е вярно колко трябва да тежа сега. Резултът беше 75кг, аз съм 79кг... 4кг разлика не е малко, за период от 3 години и примерно като се има предвид неточността на формулите и самото следете не е огромна разлика. Грешката идва с малко повече от кг на година... Знам че ако не следях щях да тежа много повече, сестра ми е обратното.. като не следи яде по - малко. Колкото и да са неточни тези методи за някои хора (като мен) са полезни

# 656

Да, така е. Затова обаче си записвам всичко, и се сравнявам единствено със себе си. Така от опит знам кое работи, и кое не, от какво се засищам, и какво мога да ям до посиняване без да се усетя (ядкииии! Scream Sweat Smile), от какво освирепявам, и кое веднага ми се лепва на бедрата, въпреки че уж съм в дефицит.
Тренировките оказват влияние върху апетита, а сънят още повече.
След 8 седмици на около 1900кал не помръднах и грам. Над 2000 започвам да качвам. Имам го документирано 3 години назад.

Не смея да кажа, че от началото на Декември апетитът ми се е смалил до невероятни размери, от страх да не прегладнея пак. Не се познавам.
Разликите са 2:
1. Намалих силовите и увеличих тичането (правя обем на километража, и не исках да стресирам тялото толкова, и ми трябва регенерация).
2. Спя по 7-8 часа, което е невероятно за мен. Свикнала съм/бях на 6. За маратонски тренинг това е глупаво недостатъчно, заради недостатъчна регенерация.

Извод: Не освирепявам от кардио. Нито от ниско, нито от високоинтензивно. Според мен силовите ми увеличават апетита. Сега ги връщам постепенно, и ще видя.
Оказа се, че мога да тичам над 100км седмично без да умра. Направих 4 поредни 100км+, дори 110+, Миналата ми беше личен рекорд със 122км+.

# 657
О, спането е нещо толкова подценявано, а е толкова важно. По-малък апетит имаш когато си наспан, и най- важното докато спиш не можеш да ядеш Grinning

# 658
Здравейте и от мен! Simple Smile
Майка на 7 месечен син с 10кг отгоре след бременността.
Винаги съм поддържала теглото си със спорт, но за жалост сега ми е трудно.
В допълнение се храня ужасно нездравословно и общо взето съм на "зърнената диета" - каквото зърна през деня това ям,.
Започнах да пия зелен чай Gunpowder всеки ден преди закуска, защото преди ми е действал много добре, не изисква време за приготвяне и винаги мога да нося бутилата напред-назад със себе си, докато обслужвам бебо.

В тази връзка, може ли да ми препоръчате и друг вид чай, който се препоръчва при проблеми с теглото?

То е ясно, че няма да стане само с него и ще трябва да се включат балансирано храненеи повече движение, но поне да почна от някъде, докато се организирам за по-сложните неща. Simple Smile

# 659
Момичета, здравейте, не пиша много, че няма какво да кажа толкова 😁 Пред цикъл съм и варирам 53 - 54 кг. Вчера направих грешка с кисели краставички и литри вода, та днес километраж навъртях до 00😁 Менюто вчера бе кисело зеле с пиле, а днес пържоли на скара и кисело мляко. Утре ще е извара с яйца и лук, най - вероятно, а сутринта в 04.30 редовния кростренажор 😁 И да ви се покажа как се промених с малкото въглехидрати в менюто. От ляво е от декември 2018, а другите две от днес 😁 По някое време ще махна снимката

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 09:06 от georgieva88

Общи условия

Активация на акаунт