Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №5

• 55 681
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Хехехе...
Това "И" което всички предметници прибавиха в името на "реформа" в съдържанието показва непознаване на основни логически връзки, което е ... лошооо. В света пишат "История на древните цивилизации", "История на Римската цивилизация", ние сложихме едно "И" и ... си я караме както си е било. С допълнението, че набутахме учебен материал за 11 -12 класа в 10 години. Blush

# 601
  • Пловдив
Относно лятната ваканция - аз съм на мнение, че тук тя е прекалено дълга Rolling Eyes Края на август децата вече буквално скучаят, а за сметка на това, зимната никога не ни стига. Тази иучебна година добре се получи с извънредната ваканция в края на януари и началото на февруари Simple Smile Така или иначе щях да им пиша бележки по семейни причини Simple Smile
Абсолютно "ЗА" съм, да се намали лятната ваканция и да се увеличи зимната - та те почиват само покрай празниците, които пък изобщо не са подходящи за екскурзии. Кога децата ще играят в снега? Зимата денят е малък, като вземем предвид факта, че до 4 клас са целодневно, а по-големите имат да учат, като сложим и извънкласните дейсности, на които ходят... Определено искам по-дълга ЗИМНА ваканция Heart

Относно четенето, с баткото за сега проблеми няма - сам си избира романите, даже често взима да чете моите книги, преди аз да съм стигнала до тях. Малката до преди година не можех, да я накарам да хване книга - за щастие и тя се "очовечи" - сега без книга не тръгва никъде, даже в момента чете две паралелно Simple Smile

# 602
Можете ли да дадете идея - каква почерпка да занесем в училище на тържествпто на 1-ви юни? Предполагам, че трябва да е нещо пакетирано, сокче + кексче + ????

# 603
Можете ли да дадете идея - каква почерпка да занесем в училище на тържествпто на 1-ви юни? Предполагам, че трябва да е нещо пакетирано, сокче + кексче + ????

Попитайте дали трябва да е пакетирано задължително. В училището на сина ми вече няма такова изискване. И слава богу.

# 604
Вие какво ще носите - питка, пица - такива работи ли?

# 605
Вие какво ще носите - питка, пица - такива работи ли?

Както писах по-назад, ние ще направим правзник на децата. Ангажирали сме аниматор, ще поръчаме пици, торта, сокчета/вода.

# 606
Купувам пет вида бонбони. Опаковам по пет в торбичка, вързвам панделка и пей сърце. Ефектно, бюджетно и вкусно.

# 607
  • София
Гледам матурите по език днес
https://mon.bg/bg/32
Обърках се за видовете гимназии/ чуждоезиково обучение, един въпрос - кои ученици държат матура за ниво съответно В1, В 1.1. В2?

# 608
В2 -  Първи чужд език интензивно и разширено изучаване  ПП
В1.1 - Втори чужд език ПП
В1 - Първи чужд език, нито интензивно, нито разширено изучаване  ПП

# 609
Извинявам се, че така нахлуват в темата. От известно време ми се върти идеята да преместя дъщеря си в друго училище, сега завършва 5 клас. От 1-4 клас госпожата им не ги научи на нищо. Нямаха домашни, нито  изискване да четат лятото. Реших да пробваме и 5 клас , учителите са други. Обаче положението е същото. Нямат домашни. Оставят ги да си говорят през някои от часовете. Като си говоря с деуги майки., казват, че почти навсякъде в София е така и че образователната ни система вече не е това, което беше.
Наистина ли е така или има смисъл да я преместя макар и да пътува.?

# 610
Аз също съм разочарована от днешното образование. Не мисля ,че само учителите имат вина. Цялата система е "сбъркана". Учебниците са ужасни - то на моменти аз не ги разбирам ,да не говорим за малки деца... За четенето на книги всяка година сме имали списък за лятото, но...желение от страна на детето няма. Не разбирам как на някой може да му е скучно, а да има купища книги, които може да прочете, но ...Не ми се мисли догодина в 5 клас какво ще  се случва..

# 611
  • пустинята Гоби
Умебниците са зле - факт. В нашето училище има домашни от първи клас, пишат се в занималнята. Има и списък за четене през лятото. За мен обаче това не е критерий за нищо, моят син по списък не иска да чете и реално не ми е нужен. Чете каквото иска, важното е че все пак го прави.

Реално ние сме виновни, че на децата постоянно им е скучно и не желаят да четат. Живота просто е такъв, не може да играят сами на улицата, електронни устройства навсякъде, утрепани от живота родители, учителите и те през пръсти я карат..

# 612
В нашето постоянно сменят учители. Децата не могат да свикнат, отделно учителите не знаят предния какво е обяснил и какво не. В краен квартал на София сме, може би и това има значение.

# 613
  • София
На такива обобщения като на други две майки хич не вярвай! Не е навсякъде така. По-скоро те си затварят очите и най-лесно да заключат, че навсякъде е така. Търсете друго училище, вижте къде наистина учат, тези училища се знаят. Обаче ви чака голямо наваксване, за да насмогне наесен с клас, в който се учи.

# 614
  • софия
Че учебниците са ужасни - факт, че няма време да се упражнява нов материал - така е, но не навсякъде няма домашни, изисквания, сериозно преподаване на куция материал.

Доп. За съжаление това къде е училището има значение. Единици са добрите училища в кварталите.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 22:44 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт