Отговори
# 615
Даден е правоъгълен параелепипед А,B, C, D с основно ръбове AB= 3 см. BC= 4 см AA1=5 см
Намерете лицето на повърхнината на параелепипед.

Аз получих 24 , но не знам дали е вярно. Може ли да ми помогнете.
Не, не е вярно. Имаш лица на 6 правоъгълника (три двойки еднакви), ако чак пък толкова не помниш формулата, която е
S=2*(a.b+b.c+a.c)

# 616
  • София

Моля за помощ за задача 21:

# 617
В първото уравнение и двете събираеми са неотрицателни. За да бъде сборът им 0, трябва х =0 и у=0.

# 618
Може ли помощ, за следния пример!

# 619
hrisisu,
Нямам възможност от телефона, но като спазваш правилата първо да се извършват действията умножение и деление- първо в малката скоба, а после в голямата, нещата ще се получат. Също виждам възможни съкращения в числителя и знаменателя. Ако никой не я реши, по-късно ще се опитам да я разпиша подробно.

# 620
hrisisu,
Нямам възможност от телефона, но като спазваш правилата първо да се извършват действията умножение и деление- първо в малката скоба, а после в голямата, нещата ще се получат. Също виждам възможни съкращения в числителя и знаменателя. Ако никой не я реши, по-късно ще се опитам да я разпиша подробно.
Като преди умножението, всички смесени числа се преобразуват на обикновени дроби Hands V

# 621
Благодаря Ви!

# 622
Справихте ли се със задачата?

# 623
Може ли помощ със следната задача:
сборът на най-дългата и най-късата страна в един триъгълник е с 1 см по-голям от дължината на средната страна. Ако периметърът му е 25 см., средната страна на триъгълника е?

# 624
a+b=c+1
a+b+c=25
c+1+c=25
2c=24
c=12

# 625
Благодаря Динчо

# 626
hrisisu, за кой клас са тези сметки? От учебника ли са или са някакви състезателни?

# 627
Не съм hrisisu,но такива задачи решават в 5 клас. Не чак толкова дълги, обаче. Подобни съм виждала в минали състезания.

# 628
От общинския кръг на олимпиадата са. СМГ.

# 629
Да, от олимпиада са за 5 клас.

Общи условия

Активация на акаунт