Перилни препарати и омекотители – 63

• 49 419
  • 773
  •   1
Отговори
# 195
  • Майнатаун
С прах, течен не ползвам нито за него, нито за нас.
Програмата е дълга, над 2.30 е, после с още едно изплакване и приключва.
 Благодаря за насоката за дезинфектанта и за избеляването. 😊

# 196
Спам наред по темите, май на някого му е мнооого скучно.
Абсолютно!
Мислех си, че само на мен ми е направило впечатление. Много досадно спамене.
Зададох точно формулиран въпрос . На който получих всичко друго , но не и отговор.
Няма да повторя определено. Няма как да е спам да попитам за марка прах и разфасовка в група за перилни препарати .
Спам е да ми се отговори , че го има в Кауфланд - при положение , че точно този го има само в магазини за турски стоки. Спам е също да ме питат защо и как го мъкна и т.н.
Но реално явно отношението към нов във форума е такова . Затова просто благодарих и пожелах приятен ден.

# 197
  • София
Искам да попитам дали е е възможно избеляване на детски дрешки от Персил сенситив?  Всичко на моя син пера с с този прах, но сега след като се смени сезона и много от дрешките са му е по- тъмни цветове, забелязах че доста от тях са вече избелели?
Също така препоръчва ли се детското бельо да се пере с дезинфектант?  Още е мъничък и доста често преди да седне на гърнето има и в гащичките изпуснато.  Естествено не слагам бельото му с ако в пералнята, третирам го предварително, но към прането трябва ли да слагам нещо допълнително?
Възможно е. Има избелители в него.
Дезинфектант се ползва при заразно или лежащо болни в къщи. За деца не се препоръчва, защото не се изплаква и може да раздразни и причини алергия.

# 198
Нали ги махнаха от персил сензитив? Избелителите

# 199
  • София
Гес каза наскоро, че пак са ги върнали, но трябва да се гледа етикета.

# 200
Пропуснала съм това за връщането.
Тогава е възможно да е от праха избеляването. Ако има кислородни избелители.

# 201
Дами кажете червения Первол щади ли цветовете и материите.

# 202
  • Бургас
Дами кажете червения Первол щади ли цветовете и материите.
Изобщо не пере, имай го предвид. За щадене, вече не помня какво щадеше, когато го имах, но е доста по-лош от "другите чорби", както някой ги наричаше тук. Много е кофти, помня че терасата си миех с него, за да го изразходя.

# 203
Малеее, аз го взех да си пера по фините рокли!

# 204
  • Бургас
Еее, карай, ще го избуташ някак.

# 205
  • В свой си свят :))))
Еее, карай, ще го избуташ някак.

И аз се бях засилила...добре, че ви прочетох...
Мисля да се насоча към Сано или евентуално DM за финните тъкани.

# 206
Не знам от къде тръгна това с дезинфектанта, че се ползва само при заразни или болни хора. Както четем указанията на производителя за употреба  на перилните препарати, така би трябвало да четем указанията на производителите и на други стоки - например на дезинфектанти или дрехи Smiley много малко от съвременните дрехи, включително детски, могат да се перат на 60 градуса. На дезинфектанта пише, че се използва за всякакви материи и че е особено подходящ за материи, изложени на влага, пот и т.н. - там, където лесно се развъждат бактерии или гъбички. Всеки има право на мнение, но аз лично си чета упътването за всеки продукт и се съобразявам с него. Много често ползвам дезинфектант, тъй като рядко пера на почече от 40 градуса. Относно алергиите - производителят казва, че е подходящ за деца. За алергиите гаранция от нищо няма 100 - процентова. Съмнявам се и да има привикване, защото по тази логика ще привикнем и към препаратите за пране Smiley

# 207
  • гр.Пловдив
Здравейте!

Писала съм в темите ,но преди няколко години..нямам възможност естествено да ровя и чета назад толкова мнения,та затова искам да питам направо:

Моля да ми посочите препарат за измиване на мухлясъл и почернял маншон на пералня ? Има ли изобщо такова нещо и как се процедира при такова състояние на маншона? Frowning1

# 208
Четеш че дезинфектанта се слага в отделението за омекотител ?
Това значи че се взема с последната вода за плакнене...тоест-остава върху и В дрехата, както и омекотителя, без да е качествено премахнат.

Колко е редно това - всеки ще си прецени.

Четене трябва...да. Но нека не е само сведено до етикета. А се чете и по-широчко и встрани все пак..за да е изборът ИНФОРМИРАН. А не наложен от произвждителят на дезинфектанта чиято цел е да продаде продукта си 😉

# 209
Четеш че дезинфектанта се слага в отделението за омекотител ?
Това значи че се взема с последната вода за плакнене...тоест-остава върху и В дрехата, както и омекотителя, без да е качествено премахнат.

Колко е редно това - всеки ще си прецени.

Четене трябва...да. Но нека не е само сведено до етикета. А се чете и по-широчко и встрани все пак..за да е изборът ИНФОРМИРАН. А не наложен от произвждителят на дезинфектанта чиято цел е да продаде продукта си 😉
Разбира се, трябва да се четат различни мнения, такива с конкретни и ясни доводи и факти. Това, че не се изплаква е ясно и вероятно е предвидено от производителя да е достатъчно безопасно Smiley Не съм срещала реално оплакване от дезинфектант досега, а доста мнения съм чела в годините. Само предположения.
Между другото, немския дезинфектат го коментирах преди време с позната, която от 15 години живее в Германия - тя ми каза, че там се ползва същия. Предполагам, че и в други държави се ползва и ако имаше нещо нередно, щеше да се чуе. Все пак, това е мое мнение  - имам право на него. Ако някой има реални факти, случки, лични впечатления  - моля да сподели. Много би ми било полезно.

Общи условия

Активация на акаунт